Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Public adress folosind cablul CATV?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Eu zic ca se poate dar nu recomand injectarea directa de semnal audio in cablu. Nu de alta dar, fiind cablu cu telealimentare, toti parazitii din alimentator vor fi in gama audio. Mai degraba folositi un emitator FM (posibil in gama 88-108, nu e emisie pe antena asa ca nu stiu daca se aplica legea si aici) si sa folositi radioreceptoare obisnuite setate pe aceasta frecventa la fiecare goarna.Daca doriti semnal audio atunci va trebuie un filtru trece jos cu limita la maximum 10-15kHz si dimensionate la puterea RF transmisa pe cablu. La aceasta metoda sunteti limitat la o distanta de maximum 1km, in functie de puterea amplificatorului, pierderile in cablu si de nivelul la care apar interferente cu semnalul RF transmis.

Link spre comentariu

Se poate, eu am facut asa ceva pe linie CATV cu magistrala de transport F11 si secundara de distributie pe F7, cea din urma fara telealimentare, ambele separate din amplificatoare. Am pus in head-end modulator doar cu cale audio pe primul canal disponibil, iar din loc in loc, la doua amplificatoare cate un demodulator (tuner pe fq fixa) ieftin cu amplif audio si goarna; functioneaza si acum; calea video ramasa se poate folosi ca post local de anunturi video (cu Power Point).

Link spre comentariu

FM inseamna doar tipul modulatiei, care de altfel e folosita in CATV; eu am folosit tunere de prin module CATV mai vechi sau mini-radiouri pe 102-108MHz FM; apoi goarna cu amplificare. Banda alocata CATV incepe de pe la 45MHz, asa ca se pot gasi o multitudine de posibilitati, canale libere, etc; e bine de pastrat un ecart de doua canale intre canalul PA si restul, cel de PA fiind primul in gama.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Se poate, eu am facut asa ceva pe linie CATV cu magistrala de transport F11 si secundara de distributie pe F7, cea din urma fara telealimentare, ambele separate din amplificatoare. Am pus in head-end modulator doar cu cale audio pe primul canal disponibil, iar din loc in loc, la doua amplificatoare cate un demodulator (tuner pe fq fixa) ieftin cu amplif audio si goarna; functioneaza si acum; calea video ramasa se poate folosi ca post local de anunturi video (cu Power Point).

Buna ideea. O sa incerc sa o aplic si eu.Amplifurile sunt separate de goarna sau built-in?
Link spre comentariu

In functie de posibilitati, poti pune si goarna de adresare publica (cu amplif incorporat) dar si amplifuri separate; de avut grija la alimentarea acestora, nu se ia tensiune de pe magistrala CATV pentru ca vei ramane fara alimentare la ultimele amplificatoare de trunchi; de preferat sa alimentezi PA-amplif de pe stalp direct de la 220 ~.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări