Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pioneer A 777 putin ajutor din partea Profesionistilor !

djx700

Postări Recomandate

Tatal meu vroia sa isi cumpere de mult amplificatorul asta, l-a gasit pe okazii la userul florinshopy care este un mare Tepar, cu toate ca are calificative fiindca a reusit sa prosteasca lumea, are preturi mari si marfa proasta !

http://www.okazii.ro/sisteme-audio/ampl ... a130945193

Astazi am fost sa iau coletul de la fan courier l-am desfacut arata bine era ok, unele butoane prezentau o urma de uzura dar am zis ca nu este o problema la vechimea pe care o are.

L-am probat si din start am vazut ca unele leduri nu se aprind cum trebuie, asta inseamna ca are un numar de ore de functionare foarte mare, am trecut cu vederea pana am vazut ca unele butoane fasaie caraie, dupa care l-am testat cu intrarea scoasa si volumul la maxim.. aveam brum , cand puneam mana pe Gnd brumul se marea, nu am mai stat si l-am desfacut, si am observat mai multe :

-o legatura de masa nu era cea originala era cositorit firul si nu infasurat cum obisnuia fabrica sa faca,

-o rezistenta de 22 ohm care facea legatura de la gnd semnal la carcasa caruia un picior era retezat

- un fir de masa, cred ca de la condensatorii de filtraj ''nu am desfacut sa vad exact'' , care era in aer la capat bandajat cu izoler...

- pise strambe, culcate pe placi, e clar ca au fost sucite etc, pinii unui condensator mai aveau 1 2 mm si erau sa faca scurt intre ei etc,

- o bucatica de fludor cazuta pe placa (clar ca s-a lipit in ea)

- potentiometru de volum uns cu ulei sau ce era , ca s-a prelins pe carcasa si cu praf s-a facut o mazga, etc

Infine... intrebarea mea: de ce a umblat la gnd-uri ? are o problema etajul final ? sunt condensatori devalorizati ? nu am idee o sa incerc sa o fac la loc dar firul ala nu stiu de unde vine totusi .... bucle de masa ???? nu am idee

Daca cineva poate sa ma ajute sa readuc acest amplificator pe picioare ii voi fi recunoscator, am eu grija sa ma revansez, vreau sa il fac bucati sa ii schimb tot ce e naspa cu piese de calitate , mai putin butoane potentiometre doar sa le curat cu un spray special si apoi sa le ung tot cu un spray special !

Va rog mult de tot ! mie imi place sa fac treaba de calitate mai ales cand vad asemenea scule !!!

Vreau sa il pun la punct cum trebuie , ca la carte de aceea as avea nevoie si de o schema daca ma poate ajuta cineva.

Shopy florin asta, i-a inchis telefonul in nas tatalui meu cand i-a spus de aceste treburi ! deci de aici se poate vedea cat de neserios este omul !!! Recomand sa nu faceti tranzactii cu aceasta persoana !!!

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Teapa pe fata, sa mai plans lumea pe forumuri de acest vanzator....Nu strica sa faci o reclamatie la politie.. nu de alta dar poate a mai facut 1, 2 insi.. in felu asta poate aceste plangeri va convinge un procuror sa ai bata la usa.. si cinestie poate chiar recuperezi baniii...Parerea mea este ca ar fi bine sa il bagi la loc la vanzare cu mentiunea ca a fost reparat, (la un pret mai mic evident) si sa iti cauti altu cu proba amanuntita inainte de cumparare. Un astfel de amplificator dupa reparare nu va mai suna cum a sunat el stock.O alta parere personala despre amplificatoarele pioneer a-676,757,777 este ca suna foarte prost.. mult mai prost decat alte amplificatoare gen denon, sony es, yamaha, onkyo,

Link spre comentariu

Un astfel de amplificator dupa reparare nu va mai suna cum a sunat el stock.

Depinde cine il repara :ras:

O alta parere personala despre amplificatoarele pioneer a-676,757,777 este ca suna foarte prost.. mult mai prost decat alte amplificatoare gen denon, sony es, yamaha, onkyo,

Asa este...si eu le-as cumpara la vreo 150-200 leiOntopic...eu nu vad nimic umblat in amplificatorul din poze cu exceptia catorva probleme datorate transportului si eventual ceva contact spray pt curatare dat in exces. Nu il cunosc pe vanzator , nici pe cumparator.
Link spre comentariu

^Nu sunt deloc de acord cu acea afirmatie, ar insemna ca 95% din cei care se ocupa cu electronica audio/depanari, sunt mai putin decat amatori, as zice ca este o insulta la adresa multor utilizatori Elforum, sunt destui cei care lucreaza frumos si ingrijit si fara sa se laude pe Elforum cu depanarile lor maiestuoase.Stiu ca am fost offtopik si-mi cer scuze moderatorilor dar a fost pentru un motiv intemeiat.

Link spre comentariu

@Marian Asta nu este electomures de 2 x 75w...

La o asemenea afirmatie m-as fi asteptat de la @Victor, si poate pe buna dreptate ar fi zis asta, nu prea cred ca tu sau eu ne putem compara cu el.

Apoi eu imi sustin ideea ca esti prea dur, nu toti depanatorii sunt utilizatori Elforum, ( sper sincer sa nu se inteleaga ceva gresit din ce am spus ), cum nu toti depanatorii sunt audiofili dependenti de tehasdeu minuscul si performante ultra/super/mega dar asta nu inseamna ca acorda o mai putina importanta depanarii diverselor aparate ( in speta amplificatoare ), lipsa de imperechere a semiconductoarelor care trebuiesc sa fie asa, nu poate fi un criteriu devreme ce asta este un neajuns al incepatorilor, ori este imposibil ca 95% din electronisti sa fie incepatori... dar in fine fie exact asa cum spui tu.

Link spre comentariu

daca exista brum e din cauza ca a retezat pinul rezistentei aleia , si imi vine sa cred ca a unit masa carcasei intr-un alt loc decat punctul central de masa. Omul o fi intampinat probleme cu vreo sursa de semnal , generand o bucla de masa si s-a apucat el acolo sa bage "brisca"-n el.. daca ai schema aparatului refa-i legaturile originale , inlocuieste LED-urile defecte sau slabite si pune-l la vanzare mai departe daca nu esti multumit pe urma de el.

Link spre comentariu

Am incercat sa relipesc gndurile , dar tot la fel face... ce am observat... daca dau pe Phono nu mai am brum, sau activez selectorul Direct, in rest pe Cd Tuner Tape etc am brum ... am brum numai cand dau volumul la maxim cu volumul la minim nu am , sa trebuiasca o curatare cu spary la selectoare si butoane? Daca pun mana pe carcasa sau unde am Gnd brumul dispare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări