Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Curent prin fir.

nimeni_altci

Postări Recomandate

Salut. Cum pot calcula curentul maxim care poate trece printr-un fir daca stiu diametrul firului. Si cum calculez curentul pe care il ia sa zicem un TDA7294 alimentat la +-40. Ma intereseaza sa pot calcula de ce fir am nevoie pentru infasurarea secundara.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

1

• Marian

1

• nimeni_altci

1

Top autori în acest subiect

În funcţie de densitatea de curent şi curentul care trece prin conductor poţi afla ce scţiune îi trebuie. La secţiunea de alimentare e un topic cu transformatoare, găseşti acolo tot ce-ţi trebuie.

Link spre comentariu

In principiu intre 2-4A per mm^2 de sectiune este un ghid destul de ok pentru dimensionarea conductorilor, personal recomand 3A/mm^2.La 40V pe ramura pentru TDA7294 esti la limita maxim admisa de alimentare, se recomanda sarcini de minim 8 Ohm, si este important detaliul asta pentru determinarea curentului. Admitand cam 5V picati pe mosfetii din etajul final al TDA, ar ramane un varf la 35V pe sarcina de 8 Ohm, deci curent de varf de 4,37, si o valoare rms ar fi cam 1.4A, inmultesti valoarea asta cu numarul de canale alimentate de la acel transformator si daca este necesar rotunjesti in sus, spre exemplu pentru 2 canale dimensionezi traful pentru minim 3A, asta ar insemna un conductor de 1mm^2 ca si sectiune, adica sarma de 1,2mm diametru.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări