anddy Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Salut colegi, sa nu fie cu suparare daca s-a mai discutat subiectul dar nu am gasit nimic prin cautare.Problema este ca prind radio slab FM, dar mai ales pe AM..sau cum e la sistem MW nu prind nimic sau foarte slab. Am intins fir pana la geam pentru ambele antene dar tot degeaba, mai ales pentru unde medii.Sistemul cu pricina e un sony si are benzile fm, lw si mw si stau la bloc cu multa armatura.In afara de antena pe bloc exista vreo alta solutie? Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Solutia reala este sa amplasezi antene cu castig cat mai mare si adaptate din punct de vedere al impedantei. Pentru FM este de preferat ca intre antena si statiile de emisie sa nu ai obstacole. Antena de camera cu amplificator nu cred ca-ti va rezolva problema receptiei de slaba calitate. Link spre comentariu
dan cod Postat Septembrie 25, 2013 Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Totusi ce aparat este exact?Altii prind in zona?nu-i cumva defect? Link spre comentariu
anddy Postat Septembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Pai in zona nu mai stiu pe nimeni sa mai asculte pe unde medii Aparatul este sony hcd-xb8av.Ieri am reusit sa prind ceva pe cautare manuala, intai am cautat posturi cu un walkman cu radio si apoi am setat la sistem aceeasi frecventa dar se aude slab oricat as umbla cu antena.Walkman-ul prinde mult mai bine cand stau aproape de geam dar sistemul nu am cum sa-l car la geam Antena sistemului e cea originala Loop Antena. Am observat ca si electronicele baga zgomot, aud incarcatorul de tel, laptopul, mouse wireless....si routerul wireless e montat fix langa sistem Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Septembrie 25, 2013 Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Semnalul radio este probabil prea slab. Raman la parerea mea si anume la faptul ca-ti trebuie antene cu castig mare si amplasate astfel incat sa nu fie ecranate. Pentru FM poti sa faci un dipol, dupa el pui un adaptor de la 300 de ohmi la 75 de ohmi si cu cablu coaxial de 75 de ohmi duci semnalul la radio. Pentru medii uite aici un proiect interesant si nu foarte greu de realizat: http://www.mile204.us/PotsdamDan/RubeGo ... te_AM.html . Pentru antena FM sunt ceva idei simple aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=29&t=61092. Link spre comentariu
anddy Postat Septembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Multumesc pentru sfaturi si link-uri. Urmeaza sa pun in practica Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum