Guest1 Postat Februarie 24, 2004 Partajează Postat Februarie 24, 2004 margarit2001, Faptul ca "R30/R31=560 se incing de le ia naiba" nu e un lucru bun. Normal pentru R30/R31 3W ar trebui sa fie suficient. Ele se incalzesc atat cat sa poti tine degetul pe ele ~ 60°C. Daca se incalzesc mai tare, atunci verifica daca sursa ta de alimentare este simetrica fatza de masa +50V -50V. O diferentza de 2-3V se va reflecta foarte puternic in functionerea amplificatorului. Normal diferenta trebuie sa fie sub 1V. Puntea de "current dumping" se regleaza din c8=120p si L2 nu L3. L2 are 3microH. Pentru inceput monteaza un trimer de 6-24pF in paralel cu C8. C8 trebuie sa fie cu polistiren (stiroflex). Incearca sa faci reglajul pentru doua valori C8=100pF si C8=120pF. Pentru reglare foloseste un osciloscop cu doua canale. Pe un canal vizualizezi semnalul de intrare (de la generator 10kHz dreptunghiular) si pe al doilea canal semnalul de la iesirea amplificatorului. Nu uita sa simulezi sarcina amplificatorului cu o rezistenta de 8ohm/10W. Reglezi trimerul pana cand semnalul de la iesire este identic, sau cat mai apropiat, cu semnalul de la intrare. Ideea este de a elimina toate varfurile de semnal de pe semnalul de iesire si de a obtine un semnal cat mai fidel cu cel de la intrare. Dupa ce ai echilibrat puntea. Masori trimerul cu un capacimetru si-l inlocuiesti cu un condensator, preferabil tot stiroflex. Succes! Link spre comentariu
margarit2001 Postat Februarie 24, 2004 Partajează Postat Februarie 24, 2004 sursa de alimentare e : +51.44v -51.42v deci cred ca nu asta e vreo problemaam facut faza cu condensatorul-cu 120p e ok verificat la osciloscopca' bobinele nu stiu daca pot sa le mai modific ca au fost bagate intr-un fel de rasina pt. rigidizareda' e normal pt. quad ca atunci cand o cuplez la retea bubuie difuzoarele rau (alea mici se ard instantaneu si alea mai mari parca imi sar in cap)chiar dupa cuplarea sarcinii de catre protectie/??? Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 25, 2004 Partajează Postat Februarie 25, 2004 Ce componenta continua ai pe sarcina fara semnal al intrare?Pune cate o dioda 1N4003 in paralel cu finalii.Ce operational folosesti? Iti recomand OPA604. Verifica ca alimentarea operationalului sa fie bine filtrata, sau cel mai bine stabilizata. Foloseste un LM7815 ptr +15V si un LM7915 ptr -15V. Link spre comentariu
margarit2001 Postat Februarie 28, 2005 Partajează Postat Februarie 28, 2005 tvicol am facut tot ce mi-ai zis merge aproape perfect - din cand in cand mai aud cate o distorsiune a frec. inalte - nus dc PS ai vazut quad-ul ala de aici de 200w : http://www.mladkonstruktor.bg/shematics.htm Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2005 Partajează Postat Martie 1, 2005 Se pare ca cei de la BBC n-au stiut opiniile romanilor despre Quad405 atunci cand si-au dotat studiourile cu acest amplificator ...Oricum este bine ca se aud si pareri autorizate in materie de amplificatoare. Pentru studii se pare ca mai este nevoie. Link spre comentariu
Guest1 Postat Martie 2, 2005 Partajează Postat Martie 2, 2005 tvicol am facut tot ce mi-ai zis merge aproape perfect - din cand in cand mai aud cate o distorsiune a frec. inalte - nus dc PS ai vazut quad-ul ala de aici de 200w : http://www.mladkonstruktor.bg/shematics.htmS-ar putea ca amplificatorul tau sa intre in oscilatie.In primul rand foloseste pentru alimentare conductoare cu sectiune cat mai mare, in special pentru traseul de masa.Daca tot oscileaza pune un condensator de 1nF intre baza si colectorul tranzistorului final Tr10.Daca nu le-ai facut, incearca si modificarile de aici http://forum.izatech.ro/viewtopic.php?t=3777Cunosc schema http://www.mladkonstruktor.bg/shematics.htmEste o abordare interesanta si nimic mai mult. :wink: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum