Vizitator DJ DNA Postat Ianuarie 5, 2004 Partajează Postat Ianuarie 5, 2004 Amplificatoare QSC1310 ( 2x1000W/2ohm stereo si 2000w/4ohm in bridge) . Am vreo 5 bucati prin atelier la revizia anuala . Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Ianuarie 5, 2004 Partajează Postat Ianuarie 5, 2004 Murcielad ,poate faci rost de un aparat de fotografiat digital sa pozam matele unui QSC1310 sa vada si poporu' cum arata un amplificator adevarat .Dupa asta punem si schema . Cei de la QSC nu o mai dau la lume dar ... este treaba lor ... noi o punem freeeee !!! :twisted: :twisted: :twisted: ( pt. cei care nu o au deja ! ) Link spre comentariu
Murcielad Postat Ianuarie 6, 2004 Partajează Postat Ianuarie 6, 2004 Murcielad ,poate faci rost de un aparat de fotografiat digital sa pozam matele unui QSC1310 sa vada si poporu' cum arata un amplificator adevarat .Dupa asta punem si schema . Cei de la QSC nu o mai dau la lume dar ... este treaba lor ... noi o punem freeeee !!! :twisted: :twisted: :twisted: ( pt. cei care nu o au deja ! ) aparat foto avea un prieten da l-a vandut sa isi cumpere boxe (de la tine ) sa mai intreb sa vad poate ... poate ... :twisted: 2000W oh my GOD !!!!! :shock: Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 6, 2004 Partajează Postat Ianuarie 6, 2004 Ma bucur ca ai inceput sa te documentezi . Firma LabGruppen din Suedia fabrica unele din cele mai bune amplificatoare din lume si sunt cu adevarat meseriasi in ce fac. Asa cum cred ca ai citit ( pana la sfarsit ) , documentatia postata de tine confirma cuvant cu cuvant tot ce am spus in postarile mele anterioare. Evident ca am calculat pt. Pmax ( Uvv = 2 x 1,41 x U efectiv) . Repet si sustin : Noi electronistii suntem superiori "audiofililor" , prin faptul ca noi stim sa construim aparate care ne costa de cateva zeci de ori mai putin ca pe ei si mai ales prin faptul ca pe noi nu ne poate prosti nimeni cu teorii idioate ca sa ne faca sa cumparam facaturi frumos colorate . Audiofilii , in opinia mea , sunt un fel de manelisti cu bani care vor sa epateze prin faptul ca au dat multi bani pe scule. Pentru ei , cu dedicatie speciala , scriitorii de prospecte au introdus termeni tehnici alambicati , greu de verificat , dar care " dau " bine la urechea " fraierului ". In momentul cand , taranu' citeste de Slew-Rate , Damping Factor , Peak power , THD , IMF , etc... da pe spate de placere chiar daca nu are habar cu ce se mananca acesti termeni . Intre afirmatiile tale de mai sus si afirmatiile mele din acest forum sunt mici diferente.Eu am spus ca "Din punt de vedere al auditiei, la un amplificator cu un slew rate mare basul este "scurt", ca o bubuitura, iar frecventele inalte foarte clare. La un amplificator cu slew rate mic basul este infundat si lung iar frecventele inalte "amestecate" "Basul" a nu se confunda cu un semnal sinusoidal de frecventa joasa. Una este un semnal sinusoidal si alta este un sunet produs de un instrument muzical. Asa cum sper ca stii forma semnalului audio este mult mai complexa. DJ DNA a spus: "Sunt curios daca un Audiofil poate calcula valoarea necesara vitezei de crestere (slew-rate), a unui amplificator, pt. redarea perfecta a urmatoarelor frecvente : 20 Hz , 1Khz , 20Khz . " Prin link-urile de mai sus eu am vrut sa-ti demonstrez si sper ca am reusit ca acest lucru este posibil. DJ DNA a spus: Adica : - Slew-Rate este un parametru care contribuie foarte putin la calitatea sunetului unui amplificator. - 20V/uS este mai mult decat necesar pt. amplificatoarele de orice fel. - Ai nevoie de SR mare numai pt. redarea frecventelor inalte pt. ca basul nu este influentat de acest parametru. Mai intai spui este un parametru care contribuie foarte putin, ca mai apoi sa spui ca ai nevoie de un SR mare ptr redarea frecventelor inalte. Deci cum e ? Eu zic ca un SR mare re va reflecta foarte bine in reproducerea semnalelor dreptunghiulare chiar si de frecventa joasa. Teoretic, pentru a reproduce cu PERFECTIUNE un semnal cu forma de unda dreptunghulara, ai nevoie de un amplificator cu un SR infinit. Sunt multe instrumente care produc un sunet foarte apropiat de cel dreptunghiular. Contrabasul este numai unul dintre ele. De aceea consider ca un SR mare (intre 20V/us si 100V/us) se va reflecta si in calitatea sunetului reprodus de amplificator. Chiar si pentru 20V/us iti trebuie un amplificator bunicel. Sper ca m-am facut inteles. Am avut placerea sa cunosc mai multi "Audiofili" si pot sa-ti confirm ca nu asculta manele si unii dintre ei sunt electronisti de mare clasa. De altfel si eu detest acest gen de zgomot. Imi pare rau, dar nu pot sa-l numesc muzica. Link spre comentariu
Murcielad Postat Ianuarie 6, 2004 Partajează Postat Ianuarie 6, 2004 foarte putini electronisti .... majoritatea nu stiu pe ce lume sunt..... :roll: Link spre comentariu
Vizitator Silent Postat Ianuarie 6, 2004 Partajează Postat Ianuarie 6, 2004 Prin audiofil se intelege un adevarat iubitor de muzica, care are pretentia unei auditii cat mai apropiate de performanta originala a interpretului. Pe adevaratii audiofili nu-i intereseaza datele tehnice decit la modul orientativ. Ceea ce conteaza cu adevarat este cum "suna". Cei care se ghideaza exclusiv printre "scule" comparandu-le dupa datele din prospect nu intra in categoria sus-mentionata. Sunt poate ignoranti, necunoscatori, incepatori etc. Ca sa revenim la slew-rate: Este important. La fel ca si damping-factor, nu este definitoriu, dar amplificatorul trebuie sa fie suficient de rapid. Un test foarte bun este semnalul dreptunghiular de 20 KHz, in sarcina, la full-power. Vi-l recomand cu caldura. :P Multe amplificatoare comerciale se comporta jenant la acest test, generand forme de unda care de care mai patetice. (si nu la full-power). Amplificatorul trebuie sa poata rezolva transienturile cu usurinta si nu trebuie sa se "incurce" in materialul muzical complex. Un slew-rate mare inseamna si un bandwidth mare, ceea ce e ok pentru ca nivelele de interferente RF din zilele noastre sunt mari; mai mult sau mai putin toate statiile noastre merg intr-un mediu "poluat" de o gramada de RF. Daca ampliful este suficient de rapid va trata RF-ul ca pe un simplu semnal, necreind nici o problema pe sunet; in caz contrar pot aparea probleme serioase... Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Ianuarie 6, 2004 Partajează Postat Ianuarie 6, 2004 Un punct de vedere corect si plin de bun simt . Subscriu ! Link spre comentariu
Ytron Postat Ianuarie 7, 2004 Partajează Postat Ianuarie 7, 2004 Pentru cei care vor sa aprofundeze kestiile astea bine pot sa dea jos niste doace de la adresa asta: http://www.aesitalia.org/Materiale/arch ... ifiers.pdf Foarte instructive cele cu referire la OpAmp-uri. Incepatorii pot sa profite la maxim de ceea ce e inserat acolo!!! :!: Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 7, 2004 Partajează Postat Ianuarie 7, 2004 Pentru cei care vor sa aprofundeze kestiile astea bine pot sa dea jos niste doace de la adresa asta: http://www.aesitalia.org/Materiale/arch ... ifiers.pdfFoarte instructive cele cu referire la OpAmp-uri. Incepatorii pot sa profite la maxim de ceea ce e inserat acolo!!! :!:Excelent documentul !!! Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 8, 2004 Partajează Postat Ianuarie 8, 2004 Un link catre manuale si sheme QUAD http://www.flashbacksales.co.uk/acatalo ... nuals.html Abia acum am vazut, ca unele persoane mai au un pic si isi publica CV-ul pe acest Forum/topic. Denigrarea unei reviste, asa cum a "fost" Tehnium, nu este necesara pentru a arata cat de destepti sau experimentati suntem. Pacat si rusine celui care apeleaza la asa ceva. :( Tehnium a fost o revista din care am invatat foarte foarte mult. A fost articole exceptionale,bune si mai putin bune. Cine are colectia Tehnium, stie ca au fost articole care corectau greselile din editiile anteriore. Ideea este ca a fost singurul mijloc de informare de masa, disponibil pe vremea impuscatului, ptr electronistii amatori si profesionisti. Cinste redactiei Tehnium de atunci care a reusit atat de mult cu atat de putin ! Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Ianuarie 8, 2004 Partajează Postat Ianuarie 8, 2004 !!!! :( !!!! Link spre comentariu
margarit2001 Postat Februarie 18, 2004 Partajează Postat Februarie 18, 2004 daca sunteti stiutori in ale quad-405-ul plsssss ajutati-ma si pe mineam 2 rezistente si un tranzistor care se incing de moartepe deasupra imi mai si pocnesc difuzoarelece sa-i fac?ca am respectat intocmai schema Link spre comentariu
niq_ro Postat Februarie 19, 2004 Partajează Postat Februarie 19, 2004 pai amplificatorul are mai mult de 2 rezistente si un tranzistor :wink: ... indica-ne care sunt.. ca sa ne dam cu parerea Link spre comentariu
Guest1 Postat Februarie 19, 2004 Partajează Postat Februarie 19, 2004 daca sunteti stiutori in ale quad-405-ul plsssss ajutati-ma si pe mineam 2 rezistente si un tranzistor care se incing de moartepe deasupra imi mai si pocnesc difuzoarelece sa-i fac?ca am respectat intocmai schemaCred ca vorbesti despre R30 si R31 care sunt de 560ohm.Acestea trebuie sa fie de 3W. Daca nu, o sa le prajesti.Tranzistorul T8 (BD 244) lucreaza in clasa A, ca urmare se incalzeste destul de tare. Trebuie sa-l pui pe un radiator adecvat cu suprafata minima de 5cm². Daca si T7 se incalzeste pune-l si pe el pe un radiator separat.Daca-ti pocnesc difuzoarele inseamna ca puntea de "current dumping" nu este echilibrata. Umbla la C8 120pF mareste-l sau micsoreaza-l pana dispar pocniturile sau ajuateaza bobina L3 3uH.Cel mai bine se regleaza folosind un osciloscop si un generator de semnal dreptunghuilar de 10Khz.Citeste si aici http://www.geocities.com/ResearchTriang ... 5mods4.txt Link spre comentariu
margarit2001 Postat Februarie 22, 2004 Partajează Postat Februarie 22, 2004 dap rezistentele R30.31=560 se incing de le ia naibatocmai de aia am marit puterea lor de la 3w la 5w da' degeaba ca tot se incing(ba chiar le-am ridicat la 5cm de cablaj;nu mi-e de ele ci de cablaj ca se incalzeste)tranzistorul care functioneaza in clasa A (T8 BD 244) l-am pus pe un radiator mare acum e okpot sa reglez puntea doar umbland la c8=120p si L3?daca e sa folosesc osciloscopul cum fac?ce trebuie sa masor?mii de multumiri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum