altuser Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Salut,Cu ceva timp in urma am facut o verificare a repartitoarelor, doar vine frigul, nu? Afisajul unuia avea toate segmentele "negre", nu se mai putea citi nimic. Este montat cu cca 5-6-7 ani in urma, am zis ca e posibil sa fie dusa bateria. Am cumparat o baterie noua, nu s-a schimbat nimic. Se mai poate repara? Am telefonat la firma care are contract cu blocul nostru si mi-au cerut o suma destul de mare sa-l inlocuiasca, trebuie sa fie identic cu cel vechi (banuiesc ca pentru a avea aceeasi parametri care se iau in calcul). Acum 2 ani mi s-a mai dus unul, aceeasi manifestare, am avut noroc ca avea administratorul cateva de rezerva de la instalare, i-am platit si mi-a dat unul nou, acum nu mai are.Repartitorul este Sontex 551, mai e o eticheta lipita pe el, "Kalortherm" "DAS Group" . E curios cineva, se pricepe sa-l repare? Nu gratis, bineinteles.L.E. Firma care l-a montat este DAS Group. Link spre comentariu
crispus Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Oarecum offtopic: Daca il reparati oricum nu cred ca il mai puteti folosi fara a starni suspiciuni ca ar fi modificat atata timp cat reparatia nu s-a facut de cineva autorizat... Asta cu toate ca sunteti de buna credinta. Link spre comentariu
altuser Postat Septembrie 24, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2013 Oricum cand va veni reprezentantul firmei care face citirea/calculul, va verifica integritatea repartitorului, asa a facut si pana acum.Intentia mea este sa am o cheltuiala mai mica prin reparare sau inlocuire, nu sa fac ceva "necurat". Link spre comentariu
morocanosul Postat Septembrie 24, 2013 Partajează Postat Septembrie 24, 2013 altuser:Oricum,carcotasii vor spune ca nu este verificat metrologic deci este reparat ca sa ciupesti ceva!(chiar daca nu e asa).Cam cat au zis ca costa unul nou?(cu manopera sau fara).Eu am o alta problema,dupa 6 ani,la o curatenie generala cred ca a fost fortat un pic si sa slabit din suporti,nu mai sta la loc.Cand a fost montat a fost strans(de mantuiala) si apoi capacul si un sigiliu.Solutia ar fi sa-l desfac,strans suruburile si resigilat.Se poate asa ceva,cine o face? Link spre comentariu
altuser Postat Septembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Salut morocanosule,Nu stiu ce model de rapartitor ai, la mine cand l-am desfacut am fortat un capacel cu niste cleme, una s-a rupt. Daca o sa pot repara repartitorul, am de gand sa lipesc capacelul cu adeziv in acelasi loc, practic il resigilez.Mentionez ca eu nu am scos decat capacul repartitorului, partea din spate, cea prinsa cu surub a ramas pe calorifer. Puteam s-o scot, deocamdata nu am avut motiv. Succes! Link spre comentariu
altuser Postat Septembrie 28, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2013 Cum se apropie ziua cand se va da caldura, am ales solutia pe care o refuzasem initial: m-am programat la firma care se ocupa de repartitoare sa-mi rezolve problema. O sa coste cam mult dar nu am ce face!p.s. Nu am renuntat la ideea de a repara repartitorul defect. Daca reusesc, sper sa-l am de rezerva, sunt sigur ca o sa mai cedeze si altele. Link spre comentariu
Vizitator johny_b Postat Mai 30, 2014 Partajează Postat Mai 30, 2014 Daca iti dau unul nou cere buletin metrologic pentru el. O sa fii surprins ca nu au asa ceva .E CEA MAI MARE TEAPA Link spre comentariu
blazeu Postat Iulie 3, 2014 Partajează Postat Iulie 3, 2014 Din septembrie pana in mai.... Depinde mult de situatie, in unele locuri repartitoarele sunt "cu cantec", dar nu chiar peste tot. Solutia "ieftina", fara investitiile semnificative in centrala murala, tevaraie pentru apa si gaz, proiect gaz si, sa nu uitam reparatiile dupa modificarea tevilor prin apartament. A, si sa nu uitam, pretul gazului, accizat la greu.... Insa strict tehnic, termoficarea ramine un sistem inerent ineficient, cu pierderi ENORME..... Vorba unui amic: "toate-s impotriva omului"... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum