Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Masina de spalat evacueaza balsamul impreuna cu detergentul

papanoiu

Postări Recomandate

Am o masina de spalat Arctic C1200A+ si de ceva timp evacueaza balsamul impreuna cu detergentul, adica la inceputul spalarii, normal ar fi fost sa-l evacueze cand a terminat de spalat, la clatire.Am desfacut capacul sa vad ce fel de sistem de dirijare a apei are la compartimentul de detergent si este unul pe electrovalve, are doua bucati, una pentru detergent si alta pentru balsam. Ce ma sfatuiti sa fac ? cu ce sa incep ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• papanoiu

4

• validae

2

• gymy

1

• laur_12

1

Top autori în acest subiect

Nu are cum sa vina apa din moment ce in stand-by nu curge nici pic de apa. Electrovalvele sunt cuplate la reteaua de apa (2,5atm) non stop, atunci cand isi face programul le cupleaza (alimenteaza cu curent) in functie de setari.

Am observat o chestie, numai cand sunt cuplate amandoua electrovalvele curge apa in recipientul din mijloc pentru balsam, problema e ca atunci cand alimenteaza cu apa pentru detergent (adica doar o electrovalva) mai scapa apa si pe duzele pentru balsam, adica problema cred ca provine de la sertarul cu duzele.

Chiar nu stiu ce sa-i fac.

Posted Image

free image hosting

Link spre comentariu

Intradevar e depunere de calcar pe electrovalva de la balsam, din cauza asta garnitura nu mai etanseaza corespunzator. Desfa electrovalva si toarna niste otet in ea pe furtunul pe unde vine apa (pt inceput). Daca nu merge cu otet (cald) , incearca cu produse speciale pt curatarea masinii de spalat. Sau schimba valva cu totul .Nu costa f mult ,la mine (bosch) a costat 35 de lei (e dubla ).

Link spre comentariu

tinel, daca oricare dintre electrovalve nu ar etansa perfect as fi observat ca picura apa (oriunde) in compartimentul de detergent/balsam si nu se intampla asta.

Singura probabila cauza e depunerea de calcar in difuzorul de dispersie, el pentru balsam functioneaza in felul urmator;

Electrovalvele se activeaza amandoua si in difuzor jeturile de apa se lovesc (se impreuneaza) si sunt dirijate catre mijloc in compartimentul de balsam.

Am intrebat sotia de cand ii face probleme si mi-a zis ca de la inceput (masina are 1 an) deci exclud probabilitatea ca ar fi din cauza calcarului ci este o problema de fabricatie, adica e o pocnitoare de masina.

Sa-i pun un robinet la alimentarea cu apa sa reduc din presiunea apei ?

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...
Vizitator ionitza.ionutz

Baieti eu am rezolvat prin curatarea distribuitorului de apa de deasupra sertarului cu detergent/balsam.

Daca pierde apa pe la electrovalve ar trebui curatat si acolo dar la mine nu a fost cazul.

Pentru a curata am demontat cavitatea in care intra sertarul cu detergent si apoi i-am scos si capacul care este si distribuitorul in cauza. L-am curatat cu o perie abraziva, otet si scobitori de frigarui la orificii. Nu este foarte usor deoarece nu se poate dezlipi acest distribuitor pt a curata si pe interior dar cu putina grija se curata si asa.

Dupa ce am montat totul la loc, masina a fnctionat corect si nu mai elimina balsamul decat atunci cand trebuie.

Sper sa va ajute postarea mea.

Link spre comentariu

@tinel:sunt de acord ca otetul(acid acetic) dizolva calcarul,dar intrebarea mea ar fi...in cat timp? Deocamdata nu m-am lovit de problema,dar sunt curios in cat timp...daca trebuie 2-3 zile...mai bine schimb electrovalva(mai ales daca rezultatul nu este sigur..)! :95

Link spre comentariu

În câteva ore oţetul dizolvă depunerea de calcar, la fel de bine se poate folosi sarea de lămâie (acid citric) care are avantajul că nu are miros propriu şi nu pătează.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări