Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare pentru cei care au ascultat HP18W

aTaelectronics

Postări Recomandate

Am o dilema: Am facut rost de un dif HP18W, i-am facut incinta BR, 142.5 litri volum interior net, acordat la 42 Hz.Problema e urmatoarea: La volum mic, adica pana la cca 50Wati suna super, chiar si la puteri sub 1 w deja are un bas super placut si adanc. Insa la puteri mai mari, 200-250W deja suna parca ampul ar intra in clipping, adica are un bas manjit, si usor distorsionat. O fi din cauza Xmaxului de numai 2 mm? Adica iese din zona lineara si baga armonici diful? Au sesizat si altii acest fenomen? Sau eu am urechea pretentioasa?? nu e ff puternic fenomenul, se poate auzi numai daca stai in fata difului, deci se poate sonoriza linistit, ca diful se vede ca mai poate inghite putere si de la 2 metri deja nu se mai aude.P.S - diful nu este descentrat, si nici ampul nu intra in clipping (verificat cu osciloscop), in plus folosesc filtru taie jos la 30hz, ce solutie ar mai fi, in afara de vanzarea difului?? :snakeman: :snakeman:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aTaelectronics

5

• Sharky

2

• stefanev

2

• FIXVID

1

Top autori în acest subiect

eu folosesc HP15W, si am avut cam aceeasi problema, la putere pana in 50W suna foarte bine, peste puterea asta kickbass-ul parea un pic "fortat", nu stiu daca cuvantul e potrivit, dar dadea impresie de distorsiune, zilele astea m-am uitat ce are si am gasit, la mine era de vina boost-ul cu 12dB din amplificator dat la maxim, acum suna bine la 100W cu boostul redus mai mult de jumate, inca nu am testat puterea maxima pt ca am nevoie de un traf ca eu alimentez dintr-o banala sursa de PC :)), tu poti incerca sa reduci primele 2 din egalizator din winamp sau daca ai egalizor separat reduci 60 Hz-ul, inca o problema de luat in calcul(daca folosesti PC-ul), este bass-boost-ul din Volume Control, la casti suna foarte frumos dar pe boxe e cam deranjant ...

Link spre comentariu

ar fi o idee sa scoateti toate corectiile de kkt, mai ales eq de la winamp si cele pe baza de software. Chiar si corectiile hardware din placa de sunet lasa de dorit cateodata :toimonster: ... si dupa ce toate merg shnur fara corectii, at sa incercati sa mai finisati f putin din software (eu tot leas lasa toate dezactivate ..)stefanev .. nu ne spui ce amplif ai folosit si cati W are?

Link spre comentariu

@ FIXVID Am un 4x120W 4 0hmi(auto pe mos-uri)+(aprox)200W 8 ohmi (2 TDA 7294 in punte), deocamdata tin subul conectat pe un canal de la statia cu 4 canale ca inca nu am facut rost de traf ca sa il pun la locul lui, statia are filtre active pe cate 2 canale, deci in total 2 filtre active a cate 5 potentiometre+un swich@Bogdi16 Ai mare dreptate in legatura cu mixerul si placa de sunet, deocamdata inca nu am schimbat placa sunet si nici mixer, dar am auzit cum suna cu astea 2, eventual mixerul il poti schimba pe un egalizor grafic data ti-e mai usor, fiecare avand avantajul lui ...

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Insa la puteri mai mari, 200-250W deja suna parca ampul ar intra in clipping, adica are un bas manjit, si usor distorsionat.

Intra amplificatorul in clipping.Din cauza aceasta se aude asa.
Link spre comentariu

folosesc placa de sunet creative sound blaster audigy platinum, statia e un kit de 2*250w legat in punte, alimetat de la +-40 Volti, si ampul inca nu intra in clipping, cu egalizor parametric cu boost de 3 db la 42 hz, latime de 1/2 octava si cut de 3 db la 100 hz, 1 octava se mai amelioreaza situatia, am control ma bun la con, dar se face kkt basul, se manjeste de totP.S FTJ la 35 Hz, nu la 30, cu 24 dB/oct, si precizez, ca nu e grav, se aude numai daca stai cu urechile aproape de dif (nu prea recomandat la 200-250W... :d ) si nu as zice distorsiune, ci un bas neclar, fara contrast. Nu ma linistesc pana nu ascult macar un hp18S, care are xmax de 6.6 mm si nu 2mm, sa vad daca eu aud aiurea (poate timpanele mele ajung peste zona liniara...)

Link spre comentariu

asculti o sinusoida?Difuzorul se misca? (daca treci de 2mm trebuie sa observi ceva miscare mai serioasa)Cu osc. ai masurat tensiunea pe difuzor? Sau ai masurat inainte fara sarcina si apoi ai pus diful fara sa umbli la butonul de volum?

Link spre comentariu

Am testat si cu sinusoida, la 40V RMS inca nu taie varfurile, si si la program muzical cu varfuri de 40Volti si nu e de la amp. Oricum voi testa cu un amp de 600W/8 ohmi sapt asta si daca face tot asa atunci il dau mai departe, si oricum voi da mai departe, 94.5 dB/Wm si Xmax de 2mm mi se pare mic pt. un dif de 18 pro, adevarat ca la acest pret e f bun, oricum vreau sa iau ceva mai tare, pt. sonorizari mici in exterior, min un HP18S sau daca ies mai bine cu banu, atunci un C18, asta am luat mai degraba din curiozitate, sa vad cum suna un dif pro de 18", mai bine sa am claritate si bas curat decat un subbas necontrolat si cu frica la vreun chef sa ma lase la greu, fiindca nu cred sa reziste la mai mult de 400-500Wati programmuzical, chiar si fara distorsiuni, oriunde ar fi FTJ-ul.Oricum cu sinusoida am lasat numai cateva secunde, ca face ceva miscare pe acolo, si eu masor cu diful, ca asa masuratoarea e mai precisa, decat cu rezistenta (am si ala, un resou mai vechi rebobinat :) )P.S - Oricum la pretul asta este un dif de bas entry level cu performante destul de bune, raportul pret/calitate e f bun

Link spre comentariu

Eu am ascultat EVX180B ( 6 bucati ) de la distanta foarte mica, la putere maxima ( fara clipping sesizabil, si nici nu palpaia ledul de clip )si si alea sunau un pic aiurea, dar situatia se remedia mult la 2-3m...deci poate o fi si din cauza difuzorului...si din cauza sunetului ce iese prin porturi etc...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări