klayus Postat Septembrie 23, 2013 Partajează Postat Septembrie 23, 2013 am nevoie sa pot sa limitez si sa controlez(sa maresc si sa miscorez) curentul care trece printr-o rezistenta de nichelina alimentata de la 220V. vreau sa incalzesc un spatiu de 20 x 40 cm pana la maxim 60 de grade, temperatura exacta nu o aflu decat prin tatonari.am incercat cu un variator (dimmer) pe o rezistenta de cafetiera dar chiar si la minim elementul de incalzire tot trecea de 100 de grade si tot urca.ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi, scheme... etc.ms anticipat Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 23, 2013 Partajează Postat Septembrie 23, 2013 Inseriaza o dioda (de putere daca e nevoie de mai multi amperi) daca acel dimmer scoate c.a.-1N4007 are 1A. Link spre comentariu
klayus Postat Septembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2013 sa inseriez o dioda dupa dimmer? nu prea se intelege din ce ai zis acoloms anticipat Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 23, 2013 Partajează Postat Septembrie 23, 2013 Aveţi nevoie de termostatare (cu acţionare între douălimite prestabilite de temperatură) pentru cuplarea (şirespectiv decuplarea) rezistenţei de încălzire. Link spre comentariu
klayus Postat Septembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 23, 2013 asta vreau sa fac, dar am zis sa nu las firul kanthal sa traga cat curent vrea el. pana la urma cred ca o sa folosesc 2 becuri de 150W de proiector.vor fi termostatate de un ucnumai bine Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 23, 2013 Partajează Postat Septembrie 23, 2013 Incearca si inainte si dupa, nu stiu ce fel de dimmer ai. Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 23, 2013 Partajează Postat Septembrie 23, 2013 Ai grija, puterea rezistentei de incalzire ar trebui stabilita in functie de:- temperatura minima care va fi in jurul incintei- izolatia termica a incintei- frecventa deschiderii usii incintei sau gaurile de aerisire- eventualii curenti de aer din exterior.Merge si cu o putere mai mare decat cea strict necesara, dar variatiile de temperatura pot deveni suparator de mari, mai ales daca nu exista ventilatie fortata in incinta pentru uniformizarea rapida a temperaturii. Link spre comentariu
klayus Postat Septembrie 25, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2013 Am rezolvat cu dimmerul si cu nichelina. Singura problema e că bazaie dar asta am înţeles ca ar fi de la calitatea proastă a dimmerului.Mulţumesc pt ajutor.Numai bine Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum