messu Postat Octombrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Am sa incerc inlocuirea condensatorului si, in caz ca imi permite spatiul am sa pun chiar unul de 2200 uF cum mi s-a sugerat.Totusi, ma intorc si intreb, daca tranzistorul (baza lui) ar fi alimentat permanent, nu cu un puls, n-ar insemna ca e in conductie permanent si deci electrovana ar fi mereu alimentata, deci inchisa ? Atunci cum s-ar mai da comanda de inchidere.Sau am inteles eu gresit problema ? Link spre comentariu
messu Postat Octombrie 1, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2013 Am sa incerc inlocuirea condensatorului si, in caz ca imi permite spatiul am sa pun chiar unul de 2200 uF cum mi s-a sugerat.Totusi, ma intorc si intreb, daca tranzistorul (baza lui) ar fi alimentat permanent, nu cu un puls, n-ar insemna ca e in conductie permanent si deci electrovana ar fi mereu alimentata, deci inchisa ? Atunci cum s-ar mai da comanda de inchidere.Sau am inteles eu gresit problema ? Link spre comentariu
messu Postat Octombrie 2, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2013 Gata, am verificat.Comanda pe tranzistor se da cu puls, deci am lasat dioda la locul ei.Schema, sectiunea de schema, aferenta comenzii electrovanei, arata cam ca in desenul atasat. Sper sa nu fi ratat vreun traseu "pitit" pe sub componente, ca PCB-ul de cu doua fete.Dioda 1N4004, este cea pe care am montat-o in locul rezistorului de 2K.Electroliticul de 2200uF este cel care in varianta initiala avea 1000 uF si pe care l-am schimbat la sugestia voastra.Tranzistorul T2, pare a fi A928A, dupa marcaj, dar eu nu-s ferm convins... Parca ar fi locul unui NPN acolo...In sfarsit...Va multumesc tuturor pemtru sugestii ai ajutor ! Link spre comentariu
Vizitator marcucristian80 Postat Februarie 6, 2014 Partajează Postat Februarie 6, 2014 Salutare tuturor, Am si eu o rugaminte la voi daca ma puteti ajuta cu o schema pentru un detector de gaz. Nu stiu ce marca este dar va voi atasa niste poze.Am niste smd-uri parlite un tranzistor pocnit, rezistenta si un condensator daca il vad bine. Gasesc o schema ceva pe undeva? Aveti idee? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum