Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema detector gaz SPAZIO PROTECT

Postări Recomandate

Am sa incerc inlocuirea condensatorului si, in caz ca imi permite spatiul am sa pun chiar unul de 2200 uF cum mi s-a sugerat.Totusi, ma intorc si intreb, daca tranzistorul (baza lui) ar fi alimentat permanent, nu cu un puls, n-ar insemna ca e in conductie permanent si deci electrovana ar fi mereu alimentata, deci inchisa ? Atunci cum s-ar mai da comanda de inchidere.Sau am inteles eu gresit problema ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• messu

11

• leoncris

3

• nelu F

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am sa incerc inlocuirea condensatorului si, in caz ca imi permite spatiul am sa pun chiar unul de 2200 uF cum mi s-a sugerat.Totusi, ma intorc si intreb, daca tranzistorul (baza lui) ar fi alimentat permanent, nu cu un puls, n-ar insemna ca e in conductie permanent si deci electrovana ar fi mereu alimentata, deci inchisa ? Atunci cum s-ar mai da comanda de inchidere.Sau am inteles eu gresit problema ?

Link spre comentariu

Gata, am verificat.Comanda pe tranzistor se da cu puls, deci am lasat dioda la locul ei.Schema, sectiunea de schema, aferenta comenzii electrovanei, arata cam ca in desenul atasat. Sper sa nu fi ratat vreun traseu "pitit" pe sub componente, ca PCB-ul de cu doua fete.Dioda 1N4004, este cea pe care am montat-o in locul rezistorului de 2K.Electroliticul de 2200uF este cel care in varianta initiala avea 1000 uF si pe care l-am schimbat la sugestia voastra.Tranzistorul T2, pare a fi A928A, dupa marcaj, dar eu nu-s ferm convins... Parca ar fi locul unui NPN acolo...In sfarsit...Va multumesc tuturor pemtru sugestii ai ajutor !

post-9378-139829686019_thumb.jpeg

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator marcucristian80

Salutare tuturor, Am si eu o rugaminte la voi daca ma puteti ajuta cu o schema pentru un detector de gaz. Nu stiu ce marca este dar va voi atasa niste poze.Am niste smd-uri parlite un tranzistor pocnit, rezistenta si un condensator daca il vad bine. Gasesc o schema ceva pe undeva? Aveti idee?

post-78871-139829753376_thumb.jpg

post-78871-139829753393_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări