Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se masoara un mosfet intr-o sursa in comutatie?

adrianstoica10

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu M

3

• Marian

3

• Radiotelegrafist

2

• adrianstoica10

1

in primul rand ca n-ai pus bine intrebarea,nu cand ci cum se masoara .si in al doilea rand in poarta(grila)sunt doar impulsusi si acolo iti trebuie un oscilosco(sau vrei sa sti cum se masoara la rece?(scos de pe sasiu)

Link spre comentariu

Atentie la masuratorile cu osciloscopul in primarul surselor in comutatie. Este recomandat a se folosii un trafo separator la alimentarea sursei ca sa nu bubuie osciloscopul si/sau sursa.

Link spre comentariu

Sustin si eu ideea folosirii a trafului de separatie pentru teste pe surse in comutatie, este o masura de siguranta binevenita. In alta ordine de idei, verificarea semnalului primit de catre un mosfet este cel mai corect facuta intre Poarta si Sursa, chiar daca sursa corespunde la sursele cu un singur tranzistor cu masa de intrare, se evita orice alta interferenta care poate releva rezultate incorecte, apoi exista si sursele cu comanda flotanta, la acelea conectarea sondei osciloscopului intre Poarta-Sursa devine practic absolut necesara, evident sonda Pe Poarta si masa pe Sursa.

Link spre comentariu

Nu am specificat crezand ca se subantelege faptul ca am facut referire la Nmos, cand este deschis poarta este mai pozitiva decat sursa cu "n" volti, deci capatul pozitiv al sondei se subantelege unde trebuie sa mearga, nu? Sau cel putin asa vad eu lucrurile.

Link spre comentariu

In mod normal, daca folosesti un singur canal al osciloscopului si conectezi sonda invers obtii pe ecran un semnal inversat si atat. In rest nu prea conteaza.Incepe sa conteze cand folosesti mai multe canale ale osciloscopului, in cazul in care masa altei sonde e conectata la masa circuitului, da' in cazul asta poate e mai bine sa nu conectezi si a doua masa.Asta din cate stiu eu. Cand ai zis 'evident', ma gandeam ca mai aflu ceva nou. :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări