Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Datasheet MBD8205?

Postări Recomandate

Am o placă (veche industrială, găsită intr-o magazie) care pare să fie un soi de numărător sau aşa ceva. Are două MMC4049 şase afişoare de 7 segmente cu punct zecimal LED, câteva tranzistoare (BC177 :rade: n-am mai văzut de mic) şi necunoscutul MBD8205 (am gugălit de mi-au sărit ochii şi degeaba). După schemă pare să fie multiplexor şi decodor binar/7 segmente dar aş fi curios daca ştie cineva mai multe despre el. Orice informaţie este binevenită.Mulţumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

3

• Kuki

1

• dj_dexter1975

1

• radusa

1

Top autori în acest subiect

Poza momentan nu din pacate (luni seara da). Optocuplor sigur nu este are 16 pini, afisoarele au digitii conectati comun (7 pini total a-g) plus 6 anozi (deci multiplexat). Unele trasee au fost distruse deci imi este cam greu sa scot toata schema. Totuşi din ce mi-am dat seama digiţii de la a la g sunt comandati de MMC4049 (2 bucaţi, conectaţi în cascadă după cum mi se pare) iar MBD8205 se ocupă de multiplexare (de la el pleacă cei 6 anozi, comandati de BC177). Pe placă mai sunt şi trei push butoane (probabil selectare funcţii?) si se lega de etajele dinainte printr-un cablu cu 20 de fire. Eu zic ca e produs de Microelectronica undeva prin anii '90 după cum arată placa.

Link spre comentariu

74405 1 to 8 decoder, equivalent to Intel 8205, only found as UCY74S405 so might be non-TI number

http://www.cpu-galaxy.at/cpu/ram%20rom% ... asheet.pdf

MMN 8080 PROCESSOR FAMILY

MMN 8080 8 Bit Control Processing Unit

MBD 8205 1 of 8 Decoder

MBD 8212 8 Bit Input/Output Interface

MBD 8214 Priority Interrupt Controller

MBD 8216 Bidirectional Bus Driver

MBD 8224 Clock Generator and Driver

MBD 8226 Bidirectional Bus Driver

MBD 8228 System Controller and Bus Driver

MBD 8238 System Controller and Bus Driver

MBD 8255 Programmable Peripheral Interface

MBD 8282 Octal Latch with 3 STATE Non Inverted Output Data

MBD 8283 Octal Latch with 3 STATE Inverted Output Data

MBD 8286 Non Inverting 3 STATE Octal Bus Tranceiver

MBD 8287 Inverting 3 STATE Octal Bus Tranceiver

asta am gasit deocamdata

Link spre comentariu

Kuki mulţumesc. Am salvat şi linkul, să-l am pe viitor, goagăl nu mi-a spus nimic.Am în proiect un ceas digital la care afişajul (digiţii) vor fi din bandă led, acoperita de stiplex (aşezat la o distanţă cât să nu se vadă clar led-urile) şi mă gândeam că poate îmi va fi de folos. Până la urmă însă voi folosi LM8560 (am două recuperate din ceasuri cu radio).

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Tocmai ce am intrat in posesia unor CI de Microelectronica tip MBD8228/8238.Am facut niste sapaturi ca sa vad ce sunt si am ajuns la concluzia ca sunt copiile romanesti ale CI facute de National Semiconductor seria DP82xx. Probabil au fost facute si de altii cu alte prefixe.Toate din seria asta se foloseau impreuna cu procesorul 8080A si s-au fabricat prin 1988.Cine mai are nevoie de astfel de relicve, sa-mi spuna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări