Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor pentru timer cu timpi setabili independent

nic20

Postări Recomandate

se da urmatorea schemamai exact din buton(senzor)se da comnda start pentru program, aprins led 1 dupa circa o secunda sa se aprinda led 2cu timp setabil intre 1s si 10s dupa expirarea timpului setat la led 2 sa se aprinda led 3 cu timp setabil tot intre 1s si 10sdupa expirare timp la led 3 sa se dezactiveze si led 1,daca se poate afisa meniu timpi pe un lcd 2ori16 caracteremultumesc ceror care sunt dispusi sa ajutemicrocontrolerul daca se poate sa fie pic 16f88

Link spre comentariu

Scuze, am vrut sa te intreb cand trebuie sa faca reset? Te intreb pentru ca m-am apucat de soft.L.E.:Mai vreau sa te intreb: senzorul ce este fizic? Un buton? Daca nu este buton, trebuie sa mai adaug un buton pentru setari.

senzorul da este un buton fizic pentru start programsi butoanele aferente pentru modificare timpi
Link spre comentariu

Atunci, pentru a nu complica schema, se poate folosi acelasi buton si pentru setari sau, daca tii neaparat, mai adaug niste butoane pentru o operare mai simpla.Nu m-ai lamurit cu auto-resetul ala, de ce l-ai pus acolo... Detaliaza si tu mai mult aplicatia finala sa-mi fac si eu idee cum sa abordez problema.

nu acelasi buton si pentru setaributon start si buton setarioptocuplor era pentru sfarsit program asa era softulla apasre buton se aprinde led1,dupa o secunda se aprinde led2, care sata aprins timpul care este setat intre 1s si 10sdupa expirare timp led2, se aprinde led3, care sta aprins cat este setat timpul intre 1s si 10s dupa expirare timp se dezactiveaza si led1
Link spre comentariu

Asta este schema modificata. Am adaugat un buton pentru setari. Cu optocuplorul ala nu m-ai convins... Cred ca-l scot sau spune-mi de ce trebuie resetat uC la sfarsitul ciclului?

daca programul se termina dupa stingere led 3 nu mai trebuie si optocuplorasa era softul facut cu optocupor sfarsit programsa nu se reia programul fara start
Link spre comentariu

Toate raspunsurile tale sunt ambigue... Inclusiv primul post! Esti "gzarcit" la explicatii... Trebuie sa "extrag" informatiile de la tine cu clestele...Vezi daca am inteles bine din primul post si daca nu, te rog sa-mi explici pe etape, intr-o romana cat mai clara si fac modificarile.Pentru a seta cele doua timere (Led2 si Led3) se tine apasat pe butonul "SET" aprox 1 sec. Odata ajuns in "SETARI TIMERE", din butonul 1 (SENZOR) se incrementeaza timerul 1 si din butonul 2 (SET) se incrementeaza timerul 2.O apasare incrementeaza timerul cu o unitate. In momentul in care timerul ajunge la 10 si mai apesi o data, timerul "se face" 1. Pemtru iesire din meniu, apesi lung pe butonul 2 (SET). Valorile se salveaza in EEPROM. Default timerele sunt egale cu 1.L.E.Ti-am schitat si un pcb sa vezi cum am gandit traseele. Neavand alte detalii despre proiect am pus sec led1 led2 led3...

post-79176-139829682605_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări