Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bazait preamp. ?!?!

Octavian95

Postări Recomandate

Vizitator dark_blaze

pai intr-un fel e normal sa mai fie acolo deoarece: 1. iti trebuie un montaj clasic de tip repetor pe emitor pentru adaptare impedanta, 2. castile se aud bine pentru ca au impedanta f mare iar tie iti trebuie pentru alta aplicatie cu impedanta mica :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Octavian95

17

• Marian

8

• atupi

2

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@Octavian95 din cate inteleg preamplificatorul asta este destinat a fi comandat de catre un microfon corect? ce anume comanda iesirea sa? adica unde ii onectezi iesirea mai exact? Amplificarea cred ca este totusi cam mica la un astfel de preamplif pentru a putea fi utilizat la microfon... ca sa fii sigur ca preamplificatorul este in regula fa cateva teste, intai pune intrarea la masa ( practic condu ala de 100n de dupa rezistenta de 22k il pui intre rezistenta si masa ) si vezi daca asa mai exista ceva zgomot, daca da atunci intrerupe alimentarea preamplificatorului si vezi daca zgomotul dispare, daca da atunci ai o problema la el, daca nu atunci problema este la laptop/pc sau orice alt dispozitiv conectezi tu preamplificatorul.

Link spre comentariu

Nu stiu in ce masura este indicat sa te legi de acolo, exista acolo si o mica tensiune DC pentru alimentarea microfoanelor electret ( parca asa le zice ), acuma nu stiu in ce masura poate afecta circuitul tau ca ai totusi cond pe iesire... fa testul de care ti-am zis cu intrarea la masa sa fii sigur ca se poate asa.

Link spre comentariu
Vizitator dark_blaze

poti sa faci n montaj mai profi cu 2 tranzistori sau cu C.I. 741 , oricum se aude mult mai bine...asta daca nu tii motis sa te alimentezi de la baterii. daca tii mortis asta iti mai dau un pont, incerca sa pui condensatori cu tantal pe intare si pe iesire, dar nu cred sa schimbe prea mult sunetul deoarece schema mult prea simpla pentru ce-ti doresti tu

Link spre comentariu

Tot ce vreau e un preamp. pt microfon cu amplificare decenta si simplu de construit care sa incapa intr-o cutiuta de aia similara cu cea de la ou' kinder... si neaparat alimentat de la baterii de alea de ceas tip "buton" ca am multe...Poate imi sugereaza cineva altul care sa se potriveasca cu ce imi trebuie mie? :da

Link spre comentariu

@Octavian95 mai fa un test, scurtcircuiteaza in AC intrarea de MIC de la PC, asta presupune sa pui un condensator direct pe acea intrare intre plus si minus, unul electrolitic de cativa uF ar trebui sa fie suficient, asta ca sa aflii daca placa audio este in regula penca daca punand acel condensator nu mai ai nici un zgomot ( evident fara preamplificator ) atunci este ok, daca si asa ai ceva zgomot atunci renunta la ideie... Pe de alta parte poti incerca sa comanzi cu acel preamplif si line-in de la placa audio, desi asa cum spuneam, amplificarea in configuratia asta simpla poate fi prea mica...

Link spre comentariu

Nu cred ca mai e necesar testul cu condensatorul, pe line in merge perfect!!! :dans: Cum de nu m-am gandit sa incerc asta mai devreme... :rade:Ma ajuta cineva sa vad cum merge in Skype? Adica sa facem o convorbire sa-mi zica cum ma aud. :freaza:

Link spre comentariu

Am facut proba in skype cu cineva totusi si merge OK...oricum mult mai bine decat microfonul direct fara preamp. Cateodata cica se mai aude acel bazait dar slab de tot. Eu nu il aud daca ma inregistrez cu sound recorder de ex. Mai o chestie: vreau totusi sai pun un LED verde SMD recuperat de la un telefon de la taste dar nu cred ca ii pica bine ledului 4,5V. De cat ar trebui sa fie rezistorul pt. un asemenea LED la 4,5V?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări