Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bazait preamp. ?!?!

Octavian95

Postări Recomandate

Am construit un preamplificator pentru microfon (schema dupa care l-am facut e in poza atasata). Tot OK amplifica binisor LED-ul se aprinde dar baga un brum puternic (stiti cum e cand atingi firul de la intrare de la un amplificator) problema e ca mie imi baga brum si cand nu-l ating, si inca destul de puternic. :nebunrau: Ma enerveaza foarte tare acel bazait. :sparge: Ce s-ar putea face la preamp. sa dispara acel brum? Apropo cei 4,5V sunt asigurati de 3 bat. de ceas de mana.

post-77642-13982968075_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Octavian95

17

• Marian

8

• atupi

2

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator dark_blaze

salut, din cate vad eu din pozele atasate de tine nu ai montat microfonul cu cablu ecranat...eventual monteaza un condensator de macar vreo 10 uf pe alimentare, cu toate ca nu trebuie pentru ca alimentezi din baterii, poti sa incerci sa vezi dk e vreo schimbare in bine:D

Link spre comentariu

Din curiozitate am pus niste casti la iesire in loc sa-l bag la pc si surpriza! Nici un bazait! Claritatea sunetului este perfecta! Ce se intampla aici? :nebunrau: Incep sa cred ca e ceva de la placa de sunet a laptopului.

Link spre comentariu

Incearca astfel, scoate ledul si in locul sau inseriaza montajul catre alimentare cu 2k2, apoi elimina condul de 4,7u de pe intrare, inseriaza acolo o rezistenta de 22k dupa care pui un cond ceramic de 100n ( scrie pe el 104 ). Ar trebui sa mearga fara probleme in conditiile in care semnalul se conecteaza prin cablu ecranat si placa de sunet este in regula.

Link spre comentariu

Este un preamplif pe care l-am folosit destul de des in trecut si niciodata nu am avut probleme cu el, evident are destul de multe neajunsuri, dar e simplu de facut si pentru aplicatii nepretentioase isi face treaba.

Link spre comentariu

Am facut modificarile: oarecum amplifica mai tare dar bazaitul e tot acolo. Cei drept bazaitul se aude putin altfel, are alt sunet, parca nu mai e asa enervant dar e tot acolo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări