Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Deblocarea intrarii in programare la sistem paradox 728

Vizitator neculea corneliu

Postări Recomandate

Vizitator neculea corneliu

Am o placa de paradox esprit 728 care are blocata intrarea in programare.sunt aprinse tbl,zonele 1,2,3,4 si armed.nu se poate reseta din jumper.am auzit ca s-ar putea debloca cu ajutorul unui soft.stie cineva daca se poate si de unde iau softul?bineinteles ca e nevoie si de un cablu de adaptare serial pc la serial bus centrala...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• briobit

7

• attic

6

• Arcer

6

• niculae

1

Top autori în acest subiect

Vizitator tehnostef

Eu te-as sfatui sa trimiti placa Esprit 728 la un dealer autorizat de sisteme Paradox (de ex firma Emporium din Bucuresti). Ei pot sa iti reseteze placa la parametri de fabrica (factory default). Chiar daca ai avea softul tot nu ai putea reseta centrala deoarece comunicarea PC-placa este protejata cu parola care a fost setata de cel care a instalat placa inaintea ta

Link spre comentariu

Eu am deblocat din astea rescriind EEPROM-ul de pe placa cu continutul altuia de pe o placa similara neblocata. Iti trebuie o centrala la fel ( si versiunea sa corespunda musai! ) si un inscriptor de EEPROM-uri.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator bdf1000

dupa cat tin minte .. pui jumperul de reset ... alimentezi jucaria ... dupa 3 secunde scoti jumperul .. si parola e 0000 sau 0000000 .. pentru alte detalii poate mai revin pe aici ;)Florin

Link spre comentariu

dupa cat tin minte .. pui jumperul de reset ... alimentezi jucaria ... dupa 3 secunde scoti jumperul .. si parola e 0000 sau 0000000 .. pentru alte detalii poate mai revin pe aici ;)Florin

Nu merge asa, are blocata intrarea in programare, scrie clar in primul post. Si codul instalator default este 282828 sau 2828.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

728 nu merita deblocat mai ales ca e in alarma.

Poti sa incerci sa te joci sa o scoti din alarma incercand coduri la rand pana il nimeresti pe cel bun, daca e din 4 cifre scapi mai repede si dupa ce e scoasa din alarma poti sa o trimiti la mine sa pun softul pe ea si sa o aduc in parametri initial, cu toate ca daca e scoasa din alarma poti sa incerci sa o resetezi din jumper, s-ar putea sa mearga daca cine a instalat-o nu a pus protectia la reset. Oricum daca o deblochezi nu ai voie sa o maontezi decat pentru tine la locuinta particulara, altfel e caz penal. Inainte de a te juca cu ea inchide zonele cu cate o rezistenta de 1K intre intrarea de zona si C si intre bell+ si bell-.

Softul nu il poti obtine decat daca esti instalator cu licenta pentru alarme.

Se numeste (softul) ESPLOAD si se gaseste pe: http://www.paradox.ca dar user si parola nu iti poate seta decat un distribuitor autorizat PARADOX adica EMPORIUM M-Ciuc sau HELIOS M-Ciuc, dar daca nu esti instalator cu licenta pass.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

bun de unde fac rost de softul original si concret cum fac treaba asta (o schema de conexiuni, trebuie demontat ceva de pe placa?)am si centrale care nu sunt blocate adica e noua dar cum iau softul din ea?

Link spre comentariu

bun de unde fac rost de softul original si concret cum fac treaba asta (o schema de conexiuni, trebuie demontat ceva de pe placa?)am si centrale care nu sunt blocate adica e noua dar cum iau softul din ea?

Aici e schepsisul, poti sa iei o memorie de pe alta centrala cu alt defect (lucru putin probabil pentru ca eu inca nu am intalnit nici o centrala PARADOX defecta chiar si varianta mai veche, si am cateva sute montate).Memoria este protejata la citire deci nu ai sanse sa obtii softul de pe alta iar producatorul nu iti livreaza memorii ca piese de schimb. Adevarul ca la cat costa o placa de centrala nici macar nu merita reparata, eu daca as avea una defecta as arunaca-o fara sa ma uit.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări