Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Introducere amplificator in unitatea PC

turcu_dan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 61
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• turcu_dan

27

• Marian

13

• costinium6

7

• cristian_draghiescu

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu nu am ras, doar ca am urmat indicatiile d-lui Marian. In cele din urma m-am gandit sa-l alimentez de la 2 acuu de tel li-ion inseriati, daca se dovedeste a fi o varianta nefiabila atunci o sa incerc si varianta dumneavostra doar ca nu stiu ce condensatori sa pun intre bobine (me refer la valori). Orice sfat e binevenit si apreciez interesul. Totusi interesanta treaba in timp ce probam cu pc-ul in functionare , am alimentat de pe partea de 5V si am nimerit-o insa dupa pozarea firelor si restart au revenit zgomotele.

Link spre comentariu

daca te uiti la fata mea, par unu care spune cuvinte aiurea? ce a recomandat Marian este corect doar ca trebuie facuta treaba de 6 ori, e mai simplu sa o faci pe cuie-n sipca. condensatorii incep de la 470micro. 100m, 47m, 4.7m. 0.47, 00.1.cu bobinele am gresit nitel.se face pe 2 creioane cu sarma de 0.6 astfel incat toata mantocaria sa fie patrata privind sectiunea. se lasa fara miez.numai bine

Link spre comentariu

Decât o şipcă având cuie bătute în ea (?!) şi apoimontată într-o carcasă de calculator, parcă mai"tehnică" şi sigură este soluţia cu transformator şireleu. Nu cred să mă înşel făcând această afirmaţie.Singura intervenţie asupra sursei calculatorului arcomporta două fire legate pe intrarea de 230 V~.Alimentarea primarul transformatorului se face princontactele N-D ale unui releu, a cărui bobină esteexcitată chiar de una din tensiunile furnizate de sursă.turcu_dan:Nu aţi pomenit deloc despre lungimea şi calitateacablului (mă refer la tresa-ecran) utilizat la legăturadintre ieşirea plăcii de sunet şi intrarea amplificatorului.Poate că nu ar fi rău să faceţi aceste precizări şi sădescrieţi întregul său traseu din interiorul carcaseicalculatorului.Aveţi montat şi un potenţiometru pentru volum ?

Link spre comentariu

Am montat intr-un PC de la serviciu un amplificator cu TDA 2003 recuperat din casetofoane auto acumaproape un an si merge brici. Alimentarea am luat-o de pe bara de 5V de la o mufa libera. Semnalul audio l-am luat prin cablu ecranat de la mufa exterioara de pe placa de baza.Difuzorul si amplificatorul sunt montate in partea din spate a PC-ului chiar sub sursa.Nivelul sonor e suficient de mare pentru filme si jocuri si nu am avut probleme cu tiuituri sau alte zgomote.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Inainte de a introduce in unitatea PC un transformator am mai facut o incercare si anume am facut un miniamplificator pe care sa-l alimentez din portul usb http://www.eleccircuit.com/tda2822-ster ... r-circuit/. Am constatat urmatoarele:

1. Zgomotele nu au disparut nici cu acest amplificator, nu se mai aud numai daca-l alimentez din alta sursa (baterii, alimentator...), deci nici o schimbare fata de amplificatorul care era deja montat in carcasa PC-ului;

2. Intamplator am aplicat pe intrarea in amplificator semnal de la un mp3. Pe rand, pe fiecare amplificator in parte binenteles alimentate de la sursa PC-ului - surpriza sunetul este clar fara alte zgomote.

Care e explicatia? Sa fie placa de sunet vinovata? Colegul validae zice ca a montat intr-un PC un ampificator si merge fara probleme. Placa mea de sunet este un asus xonar dg, nu am folosit-o niciodata pana acuma pe iesirea de 3.5mm, doar pe SPDIF(am avut un amplituner DTS). Credeti ca aceasta iesire SPDIF influenteaza/bruiaza semnalul audio de la iesire sau amplificatorul?

post-59360-139829691671_thumb.jpg

Link spre comentariu

nu am folosit-o niciodata pana acuma pe iesirea de 3.5mm

Dacă aţi fi adus această precizare încă de laînceput, atunci lucrurile erau de mult lămurite. Orice amănunt de acest fel e foarte importantatunci când solicitaţi un ajutor; noi n-avem deunde ghici tot ce-aţi făcut dvs. acolo.Acum cred că răspunsul la ultima dvs. întrebarese subînţelege de la sine.
Link spre comentariu

In cele din urma o sa introduc transformatorul in carcasa pt ca am pierdut prea mult timp si nu mai am rabdare sa incerc si altceva. Am achizitionat un releu pe care-l inseriez cu alimentarea transformatorului. Releul o sa-l alimentez de pe partea de 12V, iar transformatorul din sursa asa cum a zis si domnul cristian_draghiescu.Ieri am schimbat si placa de sunet cu una fara SPDIF fara rezultat. Am constatat ca daca amplificatorul e alimentat cu U din sursa PC-ului :1. sunt prezente si zgomotele in cazul in care amplific semnalul de la iesirea placii de sunet;2. daca amplific semnalul de la mp3 sau alt aparat, sunetul e calr.3. daca vreau sa dispara zgomotele trebuie sa alimentez amplul din alta sursa (alimentator, baterii) Multumesc pentru ajutor si idei.

Link spre comentariu

Am constatat ca daca amplificatorul e alimentat cu U din sursa PC-ului :1. sunt prezente si zgomotele in cazul in care amplific semnalul de la iesirea placii de sunet;2. daca amplific semnalul de la mp3 sau alt aparat, sunetul e calr.3. daca vreau sa dispara zgomotele trebuie sa alimentez amplul din alta sursa (alimentator, baterii) Multumesc pentru ajutor si idei.

Ia încearcă să duci doar firele de semnal la amplificator, fără să mai tragi şi masa.
Link spre comentariu

Am incercat doar cu firele de semnal din placa de sunet, fara masa - zgomotele sunt mai puternice. Am rezolvat problema dupa ce am am introdus transformatorul in unitatea pc impreuna cu un releu. Multumesc.

Link spre comentariu

Da, e recomandabil să o montaţi.Atenţie însă la polaritate, trebuie legată în sensulde blocare (cu catodul la "+") !Este adecvată orice diodă din seria 1N400x. Verificaţicu atenţie marcajul, să nu fie cumva o diodă zener !

Link spre comentariu

Am cautat ieri printre putinele piese si nu am gasit o dioda, insa am la dispozitie o sursa defecta de PC. Credeti ca gasesc in sursa ceva care se preteaza pt nevoia mea? Stiam ca in aceste surse se folosesc diode schottky (rapide).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări