turcu_dan Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Salutare, din lipsa de spatiu momentan si din motive estetice as vrea sa introduc partea de (amplificare+1difuzor) din 2 boxe mici Trust in unitatea PC. Inca nu stiu la ce tensiune functioneaza amplificatorul pt ca n-am avut timp sa masor. Montajul as vrea sa-l alimentez din sursa pc-ului si sa se opreasca in acelasi moment cu PC-ul. Difuzorul as vrea sa fie unul cat mai mic, nu trebuie sa mearga tare, daca se aude ca la un laptop e suficient.(am cautat la mag unul cat mai mic de genul radio portabil dar nu am gasit). Difuzorul ar trebui sa fie ecranat sau nu conteaza? Ce pareri/sugestii aveti? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Credeti ca magnetul difuzorului poate afecta componentele din unitate? Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Difuzorul ar trebui sa fie ecranat sau nu conteaza?Ptr. probe îl poți folosi pe cel ptr. placa de bază dispus (la carcasele vechi) în față, jos pe partea unde sunt și piciorușele de sprijin din plastic ale carcasei.Iar ca dispunere uite o idee aici: Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Ca si alimentare in carcasa originala avea transformator de 10V 800mA, am masutat U inainte de puntea redresoare 12.1V si dupa puntea redresoare 14.2 V. Sper sa nu fir vre-o problema , o sa-l alimentez din sursa pc-ului din ramura de 12 V. Alimentarea amplificatorului o fac dupa puntea redresoare, pe condensatorul de filtraj 1000microF 25V. Este corect asa? Intre timp am gasit si un condensator de dimensiuni mici ecranat. Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 da , e corect sa te legi la condensatorul de filtraj dupa puntea redresoare , respectand plusul si minusulai vrut sa zici ca ai gasit difuzor ecranatoricum cred ca merge si unul norrmal neecranat numai sa il tii mai departe de hdd , desi la ce marime are magnetul difuzorului nu cred ca ar influenta cu ceva hdd-ul Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Intre timp am gasit si un condensator de dimensiuni mici ecranat.Condensator? Nu difuzor?P.S.Adi Contact, ai fost mai iute! Bravo ție!Ptr. Inițiator: ce te deranjează să încerci cu difuzorul din carcasă?Sau tu citești...selectiv? Adică doar ce vrei... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Scuze... un difuzor..... Mircel m-am gandit si eu la varianta asta .... Ziceai sa-l deconectez de la placa de baza si sa-l leg la amplificator? Sau mergea si asa legat la placa de baza+amp? Am zis ca mai scoate si dif carcasei sunete si sa nu amestec lucrurile. Oricum acum sunt curios, mergea legat si la placa de baza si la amp, simultan? O sa incerc sa-l montez departe de hdd. Ce se intampla daca legam alimentarea din sursa pc-ului prin puntea redresoare a amp-ului? Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Sau mergea si asa legat la placa de baza+amp?Sau nu Și! Sau la placă sau la Amplificator!Ce se intampla daca legam alimentarea prin puntea redresoare a amp-ului?Scădea ușor tensiunea...cu 0,7V pe diodă... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Scădea ușor tensiunea...cu 0,7V pe diodă...Atunci cum ma sfatuiti sa leg alimentarea inainte sau dupa puntea redresoare? (avand in vedere ca specificatiile pe traful original erau 10V800mA?) Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Alimentarea o legi direct pe electroliticul principal de filtrare asa cum ai si spus, e cel mai indicat asa, insa as sugera un filtru LC pe traseu, amplificatorul inevitabil va "polua" alimentarea, si nu vrei asta avand in vedere ca tot de acolo se mai alimenteaza si un PC. Link spre comentariu
costinium6 Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 eu as sugera un filtru LC LC LC LC... pana cand nu mai tiuie amplificatorul. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Sugestia mea este una serioasa, nu ceva spus in gluma... Link spre comentariu
costinium6 Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 si eu am vorbit serios, am alimentat amplificatoare la surse de pc si dau un tiuit criminal.de ex la un casetofon auto a trebuit sa fac un filtru cu 6 bobine si tot nu am scos complet tiuitul. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2013 O sugestie\schema de filtru LC? Multumesc. Link spre comentariu
Marian Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Teoretic zgomotul de comutatie este mult peste spectrul audio deci nu prea ai cum sa-l auzi. Practic depinde de la sursa la sursa cum sunt implementate filtrarile de pe iesiri, tot teoretic ar fi ca daca implementezi un filtru LC al carei rezonante sa fie undeva sub 5-10Hz atunci nu prea vad cum ar mai putea fi transmis amplifului acel zgomot. Practic insa pentru asta ar trebui inductante destul de mari, si capacitate cam la fel de mare. In cazul de fata cred ca ar putea sa se foloseasca inductanta folosita la unele surse ATX pe post de EMI, din cate stiu este vorba acolo de cativa mH, practic ar fi un filtru CLC penca ampliful are deja un electrolitic de filtrare unde se va conecta alimentarea ( deci inductanta ) si sursa PC are deasemeni electrolitic de filtrare pe placa de unde pleaca iesirile, deci se sacrifica un fir galben de la o mufa cu care se inseriaza o inductanta de la filtrul EMI al unei surse ATX dezafectate, si celalalt capat al inductantei se duce la plusul condensatorului de filtrare de pe amplificator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum