ucamaxx Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 buna ziuaam intr-o camera un calorifer care este destul de mic si nu prea face fata,de aceea am mai cumparat unul si nu prea stiu sa-l montez ....prima data l-am montat in paralel cu acelasi tip de teava de 1/2,iar caloriferul nou se incalzeste numai pe jumate.....a doua oara l-am montat in serie insa de data aceasta se incalzeste tot numai ca este mult mai rece (probabil pt ca returul din primul calorifer il cuplez la turul celui de-al doilea)....va rog frumos sa-mi spunet ce solutii am ?....m-am gindit sa-l pun in paralel si la caloriferul nou sa-i pun teava mai subtire de 3/8 insa nu as mai vrea sa fac experiente ....va multumesc Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Caloriferele se monteaza intotdeauna in paralel.Se pot monta si in serie cu alt calorifer, numai ca atunci trebuie sa umblii la robinetii de pe retur pantru a creste viteza de curgere a apei prin ele.Daca caloriferul suplimentar se incalzeste numai pe jumatate, inseamna ca ai aer in el si in consecinta trebuie aerisit(eliminat aerul din el sau ele). Link spre comentariu
ucamaxx Postat Septembrie 20, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 20, 2013 toate caloriferele din casa sunt conectate la un distribuitor ..de .la distribuitor pina la centrala este montata teava de 1 tol...de la distribuitoare(ca sunt doua -parter si etaj) pleaca la radiatoare cu teava de 1/2....respectivul calorifer prima data l-am pus in paralel ,aerisit etc -se incalzeste pina la urma tot dar dupa vreo 2 ore,insa foarte mult timp sta pe jumate rece Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Caloriferul montat este nou? Daca este nou ,vezi ca are si un robinet pe retur.Prin acel robinet se regleaza viteza de curgere a agentului termic prin calorifer.Daca robinetul este inchis sau deschis foarte putin,agentul termic, circula foarte incet iar rezultatul, incalzirea foarte greoaie.Reglarea robinetului de pe retur se face foarte simplu.Desfaci capacelul de pe robinet si cu o surubelnita rotesti tija robinetului spre stinga si o sa vezi ca ,caloriferul o sa se incalzeasca.Apoi pui capacelul la loc.Reglarea robinetului de pe retur o faci in asa fel incit,diferenta dintre temperatura de tur si retur sa fie de cam 20grade. Link spre comentariu
ucamaxx Postat Septembrie 21, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2013 din pacate caloriferul este mai vechi l-am primit de la cineva si nu are nici un robinet-i-am bagat si presiune in el ,credeam ca e infundat dar tot degeaba ....oricum va multumesc de amabilitate,cred ca am sa incerc sa-l montez in paralel cu teava mai subtire de 3/8 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Caloriferul este din fonta?Daca da, atunci sigur este colmatat cu mizerie(mil).Pina nu vine frigul incearca sa-l cureti.Fa o solutie de soda caustica cu concentratia de max. 7% si baga solutia in calorifer,daca e posibil calda(atentie este cam periculos) si lasa solutia citeva zile,dupa care goleste caloriferul si spala-l bine cu apa pina iese apa curata. O sa te minunezi de cita mizerie o sa iasa din el. Depunerile din calorifer fac ,ca sa se incalzeasca foarte greu.Daca ai bani cumpara-ti unul din otel si o sa fii pe deplin multumit.Unul din otel nu este foarte scump iar inertia termica este foarte mica in comparatie cu unul din fonta. Link spre comentariu
ucamaxx Postat Septembrie 22, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2013 caloriferul este din otel 1200/600 Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Primul calorifer cum se incalzeste?Se incalzeste tot si repede? Teava de 1/2 ar trebui sa fie suficienta sa duca nu doua calorifere ci mai multe.Reducerea diametrului tevii nu o sa rezolve problema.Sigur, caloriferul nou nu are robinetul de retur montat?Teava de retur este legata direct la racordul caloriferului? Ai incercat caloriferul, inainte de al monta, sa vezi daca apa curge suficient de bine prin el?Restul caloriferelor din casa se incalzesc fara probleme? Caloriferul in discutie, este singurul care nu se incalzeste cum trebuie?Caloriferul existent se incalzeste bine?Daca da ,atunci cel nou ar putea sa aiba probleme. Link spre comentariu
ucamaxx Postat Septembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2013 buna dimineata,scuze ca am raspuns asa de tarziu dar am fost plecat ..cand e montat in paralel primul calorifer se incalzeste mult mai repede si se incalzste tot ........si turul si returul sunt montate prin cate un teu montat pe primul calorifer.....nici un calorifer nu are montat din fabrica nici un robinet....in toata casa toate caloriferele se incalzesc normal.....am sa-l montez si la dus sa vad cum curge apa prin el.....va multumesc Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 27, 2013 Partajează Postat Septembrie 27, 2013 Trebuie sa ai robineti pentru a face echilibrul hidraulic al caloriferelor. Link spre comentariu
ucamaxx Postat Septembrie 27, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2013 multumesc frumos pentru raspunsuri.....trebuie sa chem un meserias Link spre comentariu
Juice Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Caloriferul de la 80 cm in sus se monteaza intotdeanua in serie !Mai exact turul si returul pe diagonala ! Link spre comentariu
cheluakame Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Caloriferul se incalzeste partial caci diametrul tevilor de alimentare este prea mic si nu poate asigura debitul necesar.Mai exact pierderile hidraulice prin aceste conducte influenteaza negativ debitul. Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Se stie ca analogia dintre electronica si hidraulica este data de multe ori exemplu in intelegerea unor fenomene.Este important de a asigura un debit minim pentru functionarea unui calorifer iar cand avem de-aface cu o instalatie trebuie asigurat acel debit minim pentru fiecare calorifer. Eu am calorifere la parter si mansarda si am fost nevoit sa fac acele echilibrari (din robinetii de retur) stiind ca acele calorifere nu sunt toate de aceeasi marime, nu au aceeasi distanta fata de centrala si, cum am mai spus, sunt la inaltimi diferite. In primul rand am montat pe fiecare calorifer (mai putin cele din bai) robineti termostatati si fiecare isi face reglajul asa cum doreste; centrala are reglajul facut ceva mai mare, tocmai in ideea de a acoperi eventualele suprasarcini (pe timp f. rece). Link spre comentariu
cheluakame Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Ai dreptate in ceea ce spui, insa daca procedam asa (lasam diametre mai mici si facem reglajul din robineti) riscam sa ne trezim cu zgomote de curgere a agentului termic prin conducte/radiatoare.Pentru a nu intampina aceasta problema, viteza maxima a agentului admisa in instalatie este de 1m/s Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum