Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe Unitra , some help Please !!!

Vizitator brhams

Postări Recomandate

Vizitator bogdan ungureanu

va salut pe toti.

eu am facut alte incinte difuzoarelor din unitra 110 ,modificand forma si litrajului necesar difuzorului gdn 25/60 adica cca 64-66 litri si acordata dupa recomandarile meseriasilor colegi CBI si ahegyes-care, pe aceasta cale le multumesc foarte mult precum si ajutorul unui prieten care mi-a pus la indemana niste scule f performante.

incintele au fost realizate din mdf de 18mm si cumparat de la mr bricolage unde au fost si debitate cu exactitate micrometrica.tot materialul si debitarea au costat cca 120 lei ,aracetul moment-wood vreo 30 lei,pensula profi pt vopsit 27 lei,material fonoabsorbant 20 lei,prize de legatura conectori 20 lei(niste porcarii pe care cu prima ocazie o sa le schimb), cablurile litate cu cupru interioare vreo 20 lei,o cutie de email negru cu tente maron profi wood pe baza de apa -40 lei- pe care am aplicat-o cu pensula in 3 straturi si de fiecare data cu mai multa dilutie apoasa si pensulat doar longitudinal.dupa fiecare uscare am smirgheluit cu granulatie incepand de la 800 si ultima de 1200,urmand sa le lacuiesc la un atelier de specialitate cu pistolul.cand am vazut cum au iesit dupa ultima smirgheluire,cea mai fina-AM RAMAS MASCA! adica eu, vopsind totul longitudinal au ramas ca niste striatii fine si incerte intre negru si un maroniu inchis de iti sta inima cand le vezi senzatia vizuala este de un Rogue-sa zic si eu...super,eu sunt f incantat si nu mai am de gand sa le lacuiesc.imi plac asa.

toate colturile incintei le-am rotunjit cu o scula de la bosch cu rulment,speciala.

muchiile mdf nu se disting absolut, deoarece incinta dupa asamblare a fost perfect slefuita cu un aparat orbital cu mai multe granulatii, iar primul strat de email a fost dat nu foarte intins, iar canturile mdf-ului nu au supt diferit incat sa se vada ulterior.-in cateva cuvinte-nu au trebuit chituite si furniruite.au iesit bine.

filtrele nu le-am modificat de niciun fel, poate eventual conzii ,dar aratau nedeteriorati-cineva imi recomanda unii janzen for audio, dar o sa vad de unde ii iau...

am mai cumparat de la un magazin de profil niste picioruse rotunde cu dublu adeziv pe care le-am lipit pe fund cate 4.iar ca si suport pe care stau, blaturi din stejar natural de 4 mm grosime, cu cate 2 cm mai late de cat incinta si spike-uri.

dupa prima impresie audio,ascultand mai multe piese, in comparatie cu o perche de jbl lx 55- pot spune ca suna peste.jbl in comparatie cu ele-zici ca are cineva o punga pe cap siti canta-daca imi intelegeti expresia.

una peste alta imi place realizarea,desi daca mi-ar da cineva acum 1000 lei nu as mai munci atata :ras:

osa pon si niste poze-atatea am-nu am stat sa fac poze pas cu pas dar ce trebuie sa se vada,se vede:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

3

• CBI

2

• iulidan2

1

• adrian lucian

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ca sa nu mai deschid alt topic pe subiectul acestor minunate boxe :)

Am obtinut o pereche de unitra 75W cu suspensiile schimbate deja pe cauciuc - si in stare tehnica impecabila.

Optic insa nu sunt 100% ok - "lacul" negru este luat in unele locuri - fara a fi afectat furnirul insa.

Cu ce se poate da? Bait negru nu am gasit - cumva cu vopsea nomala neagra? Ma intereseaza sa ramana cat de cat textura initiala a furnirului

Apoi - doua colturi sunt atinse - ma gandeam sa le repar cu chit de fibra - insa apoi, daca vopsesc boxele, cat de rau se vor vedea?

Autocolant nu vreau sa aplic - in primul rand ca nu imi place textura rezultata, si in al doilea rand ca ar ajunge la niste bani pe care nu sunt dispus sa ii investesc in ele...

Link spre comentariu

Eu am făcut mai simplu: am construit o cutie de 28-30 litri de dimensiunile boxei originale, am decupat fundul boxei și tavanul cutiei, le-am lipit și strâns una de alta în șuruburi. Am obținut astfel o cutie totala de aprox 65 litri. La ce muncesc acum; este o sita mai mare care sa acopere toată boxa, pe întreaga lungime.

Nu este cea mai profi realizare dar este cea mai ieftină. Sunetul este clar mai bun, acordarea o încerc mai jos, trebuie umblat și la filtrul de medii( trebuie coborâtă frecvența de tăiere. Totuși, încă de acum sună mult mai bine.  Ideea nu-mi aparține, este tot de pe site, când se vorbea despre îmbunătățirea boxelor clone ADVANTECH ( http://www.elforum.info/topic/43987-boxe-advantech-mures-130w-unitra-probleme/?hl=advantech 

Editat de barbulescuorlando
Link spre comentariu

Bogdan....foarte buna realizare! Incintele arata foarte bine.Am avut si eu o pereche de gdn 25/40 dar le-am dat pentru ca nu este pe placul meu Fs-ul lor. O modificare ca asta vreau sa fac si eu la boxele mele Sanyo sx-1100 avand in vedere ca basii astia coboara mult mai mult decat gdn 25/40 care le aveam. Ale mele vor fi transmission line iar mediile si inaltele vor sta deasupra in incinte separate .

Inca o data spun FELICITARI.

post-209663-0-87570900-1418656825_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări