Vizitator brhams Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Buna Ziua! De curand am achizitionat 2 Boxe Unitra de 75W si as dorii daca se poate sa le inbunatatesc cat de cat performantele daca este posibil,de aceea am cateva intrebari: 1-Daca schimb difuzoarele de basi, GND 25/40/8 cu GND 25/60/1-8, voi avea un bass mai profund la acelasi nivel sa zicem 20?!? (Urmaresc un bass mai profund la nivel cat mai mic!) 2-Sa schimb condensatoarele de pe filtre ?! acestea fiind de o varsta cu boxele ,cel de 2,2uf arata pe aparatul de masura 1,8uf, iar cel mare de 10uf arata 8,5uf ,ambele condensatoare sunt la 63V sa iau la un voltaj mai mare?!? vreo firma?!? 3- Pe gaura de bass-reflex in loc de un tub ,momentan am pus un pahar de plastic de cafea conic decupat cu diametrul mare spre interior! trebuie neaparat un tub ?! sau merge si asa ?! Multumesc Anticipat pt. sfaturi/idei/solutii Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Da - se pot imbunatatii boxele Unitra - dar nu e simplu. Pentru a scoate tot ce stiu ele sa dea trebuie sa cunosti foarte bine fenomenul - adica sa te pricepi la designul de incinte acustice. DIn intrebarile pe care le pui tu imi dau seama ca nu cunosti prea multe in domeniu acesta. Prin intermediul forumului poti sa primesti informatii - chiar si eu sunt dispus sa ti le dau - dar ma tem ca nu vei putea pune in practica sfaturile. Prin urmare - ai nevoie sa te ajute cineva FIZIC. Daca gasesti pe cineva care se pricepe, sa te ajute MOCA, e OK. Daca nu, pretul proiectului va fi mare, atat de mare incat nu merita sa te apuci de acest proiect - MAI ALES ca sunt si pretentii - Vrei bas mai adanc !!!Prin urmare, in opinia mea ai urmatoarele variante:- gasesti pe cineva sa te ajute MOCA- renunti le boxele unitra si faci un proiect mai serios din aceiasi bani care i-ai baga in Unitre- cauti sa cumperi alte boxe la cheie (noi, second hand sau diy). Link spre comentariu
Vizitator brhams Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Impresionant site-ul, daca dvs. le construiti Toata Admiratia !!! Eu fiind doar pasionat,fara cunostiinte atat de aprofundate m-am gandit ca poate aduc un plus la sound prin cele enuntate mai sus,difuzoarele GND25/60/1-8 costa 460ron si niste condensatoare 10ron,dar daca puteti sa-mi oferiti idei/solutii pt un mic upgrade MS! Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Da, pai tocmai asta e problema ca nu e suficient doar sa schimbi difuzorul de bas. In primul rand - din cate stiu eu - Unitrele din fabrica nu au fost acordate calumea. Daca tu vii si schimbi difuzorul de bas, ce ai facut ? NIMIC - ai complicat si mai mult situatia. Volumul cutiei si acordajul cutiei trebuie recalculat in functie de parametrii T/S ai difului de bas. In urma calculelor - evident - cutia trebuie modificata.Apoi, filtrul - la fel ca si cutia - din fabrica nu a fost facut calumea si acela trebuie reproiectat de la zero, nu e suficient sa inlocuiesti condensatorii. Ca sa faci alt filtru trebuie sa faci masuratori de SPL si de Impedanta, etc.... daca cauti la mine pe site gasesti pasii ce trebuiesc urmati in proiectarea filtrului.E - toate aceste operatiuni sunt costisitoare - mai ales ca avem de a face cu un filtru pe 3 cai !!! Adica - nu cred ca esti dispus sa bagi 200euro in filtru, 80-100 euro in difuzoare si plus apoi modificarile la cutie care cine stie cat te vor costa?Unitrele merita TUNATE intr-un singur caz: daca au valoare sentimentala.In rest - mai bine cumperi ceva boxe de firma la mana 2-a sau construiesti de la ZERO o pereche de boxe pe 2 cai cu difuzoare mai bune decat tonsilurile din Unitra. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 I-ai stricat ziua omului! Si cred ca inca ceva zile de aci incolo, pina v-a scapa de ele. Link spre comentariu
Vizitator brhams Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Nu, dimpotriva! Chiar sunt mai multumit putin de sound dupa ce am schimbat condensatorii ,cei mici de 2.2uf/63V aveau 1.7 respectiv 1.8 ia-m inlocuit cu aceasi valoare dar la 100V masurati ambii aratau 2.1Uf ,iar cei mari de 10uf/63V ,i-am inlocuit cu aceasi valoare 10uf dar tot la 100V acestia nu sunt chiar egali unul are 9.5 iar celalalt 10.3 . Nu credeam ca niste condensatori pot schimba sunetul asa!!! .Ramane sa ma gandesc cu difuzoarele de basi GND 25/60/1-8 , Ca idee ,Folosesc un amplituner Technics SA-AX7,EQ-SH-GE70 , pe setarea BI-WIRE , boxe fata (A) Sony tip coloana 2xbass 18cm, 1medii Dibeisi75w,1inalte 75w,boxe spate (B) Unitra 75W cele in dicutie! daca cineva mai are si alte idei/sfaturi ... Link spre comentariu
iulidan2 Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Se pare ca s-a mai discutat despre boxe Unitra si cea mai simpla solutie de imbunatatire a performantelor, este o modificare a filtrelor, dar nu reusesc sa gasesc topicul. Te sfatuiesc sa cauti, caci merita efortul. Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 La Unitra 75W raportul costuri+efort vs. imbunatatire sunet este mic.Doar la Unitra 140W sa merite ... pt unii. Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 filtrul este inima unei incinte si la ce filtre au Unitrele,totul se poate schimba radicalde meritat sigur merita raportat la ce se poate obtine,numai financiar ramane intrabarea daca se merita pe forum nu stiu sa exista niste scheme de filtre adecvate,doar incercari si teste.Mai era ceva si prin Tehnium,dar tot o abordare simplanici eu nu am o solutie pt ca nu mi-a adus nimeni la modificat asa ceva,chiar si gratis aici in oras iar cu calcule din minte...nu se merita efortulse pare ca majoritatea se multumesc si cu putin.daca nu erau defecti condensatorii,inlocuirea lor cu altii mai 'audiofili' nu are cum sa schimbe mare lucru ,astea sunt basme.Filtrul in sine e f simplificat de la bun inceput,ordinul 1 la boxe pe 3 cai cu tweter cu goarna = Low-Fimai cauta si pe forum,sunt destule topicuri despre Unitre,poate gasesti ceva util Link spre comentariu
Vizitator brhams Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Eu nu am afirmat ,ca dupa inlocuirea condensatorilor , am super sound !, ci doar ca parca dupa urechea mea suna mai bine sunetul pe inalte si medii!! valorile le-am specificat anterior,Totusi nimeni nu mi-a zis nimic despre inlocuirea unui difuzor de bass de 40W cu unul de 60w,la un volum de 20% din100% acesta din urma va avea mai mult bass decat cel de 40w ?! se va auzii mai incet dar mai adanc bass-ul ?! Sunt Constient ca din kkt bici nu faci , dar ma gandeam la o mica inbunatatire,inainte de a comanda alte difuzoare ,am cerut si eu parerea celor mai avizati decat mine! Stiu ca exista nenumarate boxe mult mai Adevarate,dar daca cineva doreste sa-si tuneze Loganul pt un pic de performanta nu-l sfatuiesc sa cumpere BMW.Normal ca mi-as dorii sunetul din masina, (Harman-Kardon) in casa ,dar stiu ca este mai greu deci , ma multumesc si cu mai ptz cum zicea cineva Link spre comentariu
CBI Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 puterea electrica suportata nu are legatura directa cu extensia in frecventapt a cobori mai bine pe joase,difuzorul trebuie sa aibe o frecventa de rezonanta joasa cat si un volum si acord optim al incinteidifuzorul indicat are nevoie de macar 60-70 de litri pt a cobori sub 40hz,ceea ce nu cred ca cutiile actuale aupt bas mai mult este nevoie de un filtru adecvat,care sa atenueze ceva mai bine din medii si inalte,ceea ce filtrul actual nu poate face si nici nu se poate modifica usoro alta varianta este folosirea unui corector de ton sau loudness,dar tot nu rezolva cauza,pt ca difuzoarele nu sunt atenuate suficient inafara benzii de lucru si per ansamblu calitatea auditiei nu va creste.poti incerca sa adaugi niste material fonoabsorbant in cutii,ajuta(vatelina aia alba numita minet,de ex) Link spre comentariu
Vizitator brhams Postat Septembrie 21, 2013 Partajează Postat Septembrie 21, 2013 Corect , in ceea ce priveste ,vatelina sau burete am mai adaugat la niste boxe si a crescut putin bass-ul,le-as numii mici artificii,dar, care adunate duc la un sunet mai placut! Am mai descoperit ceva ! Spre exemplu la niste difuzoare de bass/medii mai vechi,dar cu suspensii de cauciuc (vz Unitrele mele,am aplicat si la bassi de la SONY) daca ungeti(stergeti cu o carpa imbibata) suspensia boxei cu o solutie de intretinere a garniturilor de cauciuc ,acestea vor devenii mai flexibile rezultand un sunet de asemenea mai placut Link spre comentariu
ahegyes Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Totusi nimeni nu mi-a zis nimic despre inlocuirea unui difuzor de bass de 40W cu unul de 60w,la un volum de 20% din100% acesta din urma va avea mai mult bass decat cel de 40w ?!Eu vad ca tu nu vrei sa intelegi. Treaba ta. Eu ti-am spus mai sus ca simpla inlocuire a difuzorului de bas va complica si mai mult lucrurile. Daca tu nu intelegi din asta ca nu merge figura asta.... ce sa mai zic.Apoi - adaugarea de fonoabsorbat (vatelina, etc.) nu aduce bas in plus. Ba dimpotriva, vei avea bas mai putin, dar mai calitativ. Fonoabsorbantul absoarbe sunet - inclusiv bas. De aceea ii zice fonoabsorbant. In schimb modifica - sa zic asa - proprietatile incintei si basul devine mai corect. Link spre comentariu
Vizitator brhams Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 Totusi nimeni nu mi-a zis nimic despre inlocuirea unui difuzor de bass de 40W cu unul de 60w,la un volum de 20% din100% acesta din urma va avea mai mult bass decat cel de 40w ?!Eu vad ca tu nu vrei sa intelegi. Treaba ta. Eu ti-am spus mai sus ca simpla inlocuire a difuzorului de bas va complica si mai mult lucrurile. Daca tu nu intelegi din asta ca nu merge figura asta.... ce sa mai zic.Apoi - adaugarea de fonoabsorbat (vatelina, etc.) nu aduce bas in plus. Ba dimpotriva, vei avea bas mai putin, dar mai calitativ. Fonoabsorbantul absoarbe sunet - inclusiv bas. De aceea ii zice fonoabsorbant. In schimb modifica - sa zic asa - proprietatile incintei si basul devine mai corect.fara a va ofensa , pot zice ca am pus burete in boxele mele Sony Model SS-E 357 V 100w input iar dupa aceasta bass-ul a devenit profund (parca am schimbat difuzoarele de bass),suna chiar bine dupa urechea mea ,dar si a prietenilor!,Totusi daca ma puteti ajuta sa persist in prostia mea, Va cer parerea ,despre ce difuzoare sa iau de pe site-ul tonsil.ro cele de 60W (GND 25/60/8) sau de 80W (GND 25/80/8), pana la urma din greseli inveti , si ce mai conteaza 100e in viata unui Om ,promit sa va tin la curent cu rezultatele! Link spre comentariu
Vizitator brhams Postat Septembrie 28, 2013 Partajează Postat Septembrie 28, 2013 pana la urma, am luat difuzoarele GDN 25/60/8ohmi,le-am montat, si pot zice ca sunt multumit, diferenta este mica pt un neavizat ,dar totusi mai mare pt un pasionat de audio,bassul suna altfel!,cred ca trebuie sa mai umblu la fonoabsorbant,dar asta cu alta okazie ,pentru amatori sunt la vanzare difuzoarele Originale 25/40/8 ohmi pe site-urile de profil! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum