Vizitator Mike89 Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Salut! Am si eu o intrebare. Am facut o schema de pcb in eagle. Totusi nu imi place ca traseele sunt prea subtiri si distanta dintre trasee si ground(ratsnest) e prea mica.Cum pot modifica aceste doua lucruri? Ai cam cat ar trebuie sa fie aceste dimensiuni sa nu am probleme la o realizare home-made?Multumesc! Link spre comentariu
__farad__ Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Depinde de metoda prin care transferi desenul pe folia de cupru. De exemplu daca vei desena traseele de mana sa zicem, ai nevoie de ceva mai mult spatiu intre trasee. Daca folosesti metoda foto traseele pot fi mai subtiri si mai apropiate.Ca sa modifici optiunile in eagle, din "control panel" selecteaza "design rules". Daca folosesti o varianta freeware vei avea o singura optiune "default.dru". Dublu click si din fereastra urmatoare poti modifica modul in care eagle "deseneaza": latimea traseelor, diametrul gaurilor, etc. Link spre comentariu
Vizitator Mike89 Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Vreau sa imprim traseele pe placa de textolit prin expunere cu lumina ultravioleta a fotorezistului. Vreau sa folosesc exact masca pe care o creez in eagle, de aceea intrebam de latimea si distanta intre trasee.Gasisem meniul de care spui tu, am modificat acolo ceea ce am crezut eu ca trebuie insa nu am vazut rezultatele. Trebuie facut ceva anume sa vad schimbarile? Sau ar trebui sa se schimbe traseele imediat ce am facut modificarile si am dat apply? Link spre comentariu
Liviu M Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Cred ca setarile alea din Design Rules sunt luate in considerare daca sunt setate inainte sa desenezi cablajul. Dupa ce-l desenezi, daca nu-ti plac diversele elemente trebuie sa le modifici tu (Change width...). Link spre comentariu
Vizitator Mike89 Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Se pare ca da. Nici macar ratsnestul cand il pun nu are o distanta mai mare fata de restul circuitelor... Link spre comentariu
25L91N11 Postat Decembrie 1, 2012 Partajează Postat Decembrie 1, 2012 @Mike89 Trebuie sa elimini ratsnestul vechi (tragi de el cu mausul de la un colt si dai delete) dupa aceea trebuie sa faci altul.Adica dai clik pe Poligon si tragi conturul dupa aceea setezi de sus ce si cum vrei. Daca nu iti place din prima faci aceeasi operatie de la capat (Poligon,contur...).Succes Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 19, 2013 Partajează Postat Februarie 19, 2013 @Mike89 Trebuie sa elimini ratsnestul vechi (tragi de el cu mausul de la un colt si dai delete) dupa aceea trebuie sa faci altul.Adica dai clik pe Poligon si tragi conturul dupa aceea setezi de sus ce si cum vrei. Daca nu iti place din prima faci aceeasi operatie de la capat (Poligon,contur...).SuccesCel mai simplu e să dai un ripup pe poligonul pe care trebuie chelit sau, mult mai elegant, în fereastra de comandă scrii ripup @; şi dispar toate, rămîne numai conturul.Mai elegant de atît, în meniul de assign se poate pune o combinaţie de taste care să execute comanda de mai sus. Eu am ratsnest pe F12 şi ripup@; pe F11. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum