Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare despre bateria UPS

Vizitator antone

Postări Recomandate

Vizitator antone

Notiunile elementare despre componente exista deja, aici: viewforum.php?f=266Acest topic devine anunt. Rog nu poluati. O zi buna tuturor.

salut sant nou pe acest forum si am si eu o intrebare?daca am o ups cu baterie de 12v-7ah si vreau sa-i lungesc perioda de functionare cu o baterie auto de 12v-55ah, legandule in paralel risc sa prapadesc bateria de la ups ???multumesc
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

1

Top autori în acest subiect

Risti sa prapadesti UPS-ul! Acesta are incorporat un circuit de incarcare si mentinere a bateriei. In cazul tau una de 7Ah. De obicei bateriile se incarca cu un curent de aproximativ 10% din capacitatea lor. In cazul de fata 0,7A. Cu o baterie de 55Ah in paralel capacitatea totala a grupului va fi de 62Ah. Circuitul de incarcare al UPS-ului fie va ceda datorita curentului de incarcare prea mare (6,2A) fie nu va incarca suficient bateriile. Daca vrei sa lucrezi mai mult timp poti folosi acea baterie cu conditia sa o cuplezi la UPS doar cand ai nevoie (dupa caderea retelei) si sa o decuplezi inainte de cuplarea UPS-ului la retea. Ideea este ca aceasta sa nu se incarce prin UPS. Incarcarea ei o faci la un redresor auto obisnuit. La cuplarea a doua acumulatoare in paralel mai apare un fenomen: daca cele doua nu sunt incarcate in mod egal (ceea ce este posibil in 99,99% din cazuri) acumulatorul mai incarcat va debita pe cel mai slab, pana la egalizare. Ceea ce inseamna pierderi de capacitate si autonomie.Daca vrei sa lucrezi in zone fara curent electric mai bine te orientezi catre un invertor 12V-220V. Atentie insa sa fie unul de calitate. Bombele care se gasesc pe la Brikostore, Praktiker si alte magazine asemanatoare de cele mai multe ori nu au iesirea de 220V perfect sinusoidala, ceea ce poate dauna surselor in comutatie (am patit-o cu o imprimanta alimentata dintr-o bomba de-aia, a tiuit sursa vreo 30 de secunde si a tacut. Definitiv).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări