Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema radio comanda tennium dupa anii 90

Radiotelegrafist

Postări Recomandate

salut;dupa cum spune titlul subiectului a fost publicata o schema de radio comanda in revista tehnium dupa anii 90 nu mai stiu nici anul nici luna cand sa publicat.mentionez ca aceasta schema a fost pusa in practica pe o masinuta in cadrul cercului de electrotehnica de la casa pionerilor fiind si eu inscris in acel cerc pe vremea aceea.tin sa mai mentionez cateva date,frecventa de lucru 27mhz.conponente active folosite ;c.i.a741,lm324,lm555.etc.schema era productie autohtona.intrebarea este:daca cineva mai detine aceasta schema care functiona cu patru comenzi rog sa-o postati cu gandul ca va fi multor radio modelisti de folos.multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...

Sunt de acord ca acum cu 2 ZigBee sau un modul Tx+ unul Rx se pot face telecomenzi destul de avansate.

Dar cred ca cel mai bine este tot cumpararea unei telecomenzi de marca, gata facuta, poate chiar si la mana a 2 a.

Telecomanda din schema postata este mult prea imprecisa si instabila, are doar 4 canale digitale, nu proportionale. Este la nivelul unei telecomenzi pentru o jucarie pe care o manevrezi pe covor.

Editat de one
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări