Vizitator Robertbv Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Buna ziuade curand am inceput constructia unei radiocomenzi pe 433 Mhzmodulul de emisie scoate doar 10mWstiu ca aceasta frecventa este libera, deci nu deranjeaza pe nimeni(armata,politie etc)si de aceea ma gandeam sa amplific puterea semnaluluiam tot cautat pe net ceva schema care sa scoata macar 500mW sau chiar 1W dar nu am reusit sa gasesc nimicnu am experienta prea mare pe partea de RF, asa ca am apelat la voi, poate imi puteti da o schema care sa corespunda cu ce vreau eu sa fac Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Robert, frecventa de 433MHz este "libera" cu limitarea la 10mW (vezi http://en.wikipedia.org/wiki/LPD433 care face referinte la documente/reglementari oficiale - daca ai timp sa citesti) si de aceea nu gasesti module peste acea putere. In plus de limitarea puterii ("la liber") exista si limitarea duratei de folosire (vezi duty cycle). Deci, daca vrei o transmisie continua si putere peste 10mW esti in ilegalitate de 2 ori . Acuma, cum functioneaza asta in Romania, nu mai sunt la curent de ceva vreme. Uite aici un booster: http://www.flytron.com/openlrs/108-7w-booster-for-uhf.html Link spre comentariu
Vizitator Robertbv Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 se gasesc radiocomenzi pe 315/433 Mhz cu o putere de 500mW Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Se găsesc şi arme de foc, dar nu le poate cumpăra oricine. Link spre comentariu
Vizitator Robertbv Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 am prieteni modelisti care folosesc astfel de radiocomenzi si nu au nevoie de niciun fel de autorizatieeu am cerut o schema de amplificator rf pt 433 mhznu am intrebat pe nimeni cat e de legal sau nudaca vreti sa ma ajutati cu o schema bn, daca nu iara bine Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Google geme de scheme de amplificatoare RF. Alege-ţi şi tu una. Link spre comentariu
Vizitator Robertbv Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 eu nu am gasit pt 433 mhzdoar pt alte benzi Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 "433MHz RF amplifier". Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 20, 2013 Partajează Postat Septembrie 20, 2013 Robert, eu ti-am zis amical de ilegalitatea folosirii unui astfel de amplificator. Nici gand sa te judec; vad ca te-a afectat raspunsul meu si ai devenit defensiv. Nu era cazul. Ma indoiesc ca amicii tai modelisti folosesc module 315/418/433. Pretul statiilor de modelism fiind comparabil cu asamblarea unor astfel de statii facute din bucati (vorbesc aici de costuri de 25-35$, nu de statii de 500$ si mai mult). Un alt sfat, tot amical, intrucat nu cred ca tu vei construi un amplificator la 433MHz este sa te orientezi pe module de calitate unde 10mW si antene de calitate (cu castig) fac mai mult decat un amplificator improvizat. Eu folosesc modulele de la Linx (https://www.linxtechnologies.com/en/pro ... r-receiver). Receptoarele sunt de calitate (mai sensibile decat modulele de pe eBay) si le poti pune antene acordate care ajuta mult. La fel pentru emitatoare, o antena acordata face minuni. Am recomandat seria LR (aproape 20$ o pereche rx+tx) ca sa ramanem in zona preturilor rezonabile. Exista o multime de producatori de module ca cele de la Linx, eu am ales ceva ce pot cumpara usor aici. Bafta in cautarile tale! Link spre comentariu
Vizitator Robertbv Postat Septembrie 22, 2013 Partajează Postat Septembrie 22, 2013 am rezolvat partial problema cu ajutorul unui coleg de aici de pe forumam gasit schema si acum urmeaza sa fac montajul cand voi avea timp Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum