Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recunoastere model strung

Blak

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blak

14

• bcristian

5

• GEO 53 BN

3

• sorin renato

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 9 luni mai târziu...
Vizitator Bodel

la acest moment s-a ajuns la concluzia ca acest strung se cheama sp 400. Nu ar fi mai util daca denumirea topicului s-ar schimba, nu stiu , zic si eu. Azi am cumparat si eu unul si am destule nelamuriri,  ma cam uit lung la el ca nu stiu ce functionalitate au unele leviere . spre exemplu, in partea stanga unde este cutiuta cu pinioane pentru avans automat sunt doua leviere. unul cu trei brate care pare sa se miste pe cateva pozitii si unul prins chiar pe capacul cutiei respective. De asemenea pe carucior se afla levierul pentru cuplarea piulitei pe surubul conducator, manivela pentru plimbat caruciorul si inca unul care are trei pozitii diferite, se blocheaza in 3 gauri cu ajutorul unui "cui". Este cineva amabil sa imi spuna cum se lucreaza cu acele leviere. Si inca ceva, tija aceea paralela cu surubul conducator ce estesi ce rol are ?

Levierul cu 3 brate este ptr cele 4 trepte de avans iar cel de pe capac cupleaza sau decupleaza surubul conducator ptr avansul rapid. Comanda de pe carucior iti da sensul avansuli si trasa sau inpinsa iti da avansul transversal sau longitudinal. Tija de jos este ptr avansul de filetare. Eu cel putin la concluzia asta am ajuns dupa demontare curatare. Am si eu o rugaminte la tine daca poti sa imi faci si mie un desen cu cotele portcutitului ca la al meu lipseste cu desavarsire.

Link spre comentariu

Multumesc de raspuns, intre timp cum era si de presupus, am aflat toate tainele acestui utilaj. Peste 10 luni iti spun cotele port-cutitului...glumesc , zilele astea il masor si iti spun. O seara buna.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Pt colegul Bodel am atasat cateva poze cu cotele portcutitului. Scuzata sa-mi fie editarea grosolana cu paint. Daca sunt dificultati la observarea cotelor se poate face zoom folosind cred tot programul paint.

post-208130-0-70839000-1462431748_thumb.jpg

post-208130-0-26881900-1462431756_thumb.jpg

post-208130-0-91828900-1462431764_thumb.jpg

post-208130-0-28716200-1462431773_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator Bodel

Multumesc mult, de mare ajutor, am gasit ceva asemanator dar este deformat, au strans cutitul ca ghiolbanii cred ca o sa confectionez unul de la zero.Mai ramne de rezolvat lipsa papusei mobile.

Editat de Bodel
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări