Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recunoastere model strung

Blak

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blak

14

• bcristian

5

• GEO 53 BN

3

• sorin renato

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator pomaculeliusdorel

Pozele promise :d . Saptamana viitoare sper sa prind timp sa ma apuc sa il vopsesc. Idei de culoare? Verde sau albastru ? :))

salut frumos strung mai ales acum vopsit am si eu unul la fel lam achizitionat de curind dar nu am partea  de jos adica masa cu toate angrenajele te-as ruga frumos daca vrei sami spui si mie ce trepte de viteze are si ce rapoarte la cutia de avansuri si filete.multumesc frumos.pomaculeliusdorel adresa mea este ;[email protected]

Editat de pomaculeliusdorel
Link spre comentariu

Bravo @blak,arata foarte bine,avind in vedere "virsta" sa,Sa-l folosesti sanatos.Sa ai grija de el.Ar fi pacat sa-l busesti. :aplauze

Fai o aparatoare pentru siguranta ta.Masina nu iarta.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Strungul acela galben din pagina 2 (jos) a ajuns la mine. L-am cumparat saptamina trecuta. Nu stiu de cite ori o fi fost vindut de la data inceperii acestui topic. Dar de la mine nu mai pleaca.

Anterior, a fost utilizat pentru strunjit lemn. Cred ca va dati seama cum aratau toate angrenajele. Ieri am inceput demontarea si spalarea fiecarei piese. Toate rotile dintate , ghidajele si orice piesa , arata foarte bine. Vopseaua aceasta veche, va fi curatata complet pina la metal. Deja am curatat parte din piese. Are 3 straturi de vopsea: vernil (original) combinat cu negru pe capace si roti-manivele urmata de gris, ultima fiind aceasta galbena. O sa aplic un chit auto, apoi vopsea vernil asa cum a fost originalul.

As dori sa stiu daca are cineva o carte tehnica sau orice fel de instructiuni. Nu sint strungar si nu am cunostinte despre strung.

Poza de pe pagina 2;

Posted Image

pozele strungului cumparat de mine

Posted Image  Posted Image  Posted Image  Posted Image  Posted Image  Posted Image

Editat de harfa
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

la acest moment s-a ajuns la concluzia ca acest strung se cheama sp 400. Nu ar fi mai util daca denumirea topicului s-ar schimba, nu stiu , zic si eu. Azi am cumparat si eu unul si am destule nelamuriri,  ma cam uit lung la el ca nu stiu ce functionalitate au unele leviere . spre exemplu, in partea stanga unde este cutiuta cu pinioane pentru avans automat sunt doua leviere. unul cu trei brate care pare sa se miste pe cateva pozitii si unul prins chiar pe capacul cutiei respective. De asemenea pe carucior se afla levierul pentru cuplarea piulitei pe surubul conducator, manivela pentru plimbat caruciorul si inca unul care are trei pozitii diferite, se blocheaza in 3 gauri cu ajutorul unui "cui". Este cineva amabil sa imi spuna cum se lucreaza cu acele leviere. Si inca ceva, tija aceea paralela cu surubul conducator ce estesi ce rol are ?

Link spre comentariu

Acesta este unul dintre nenumaratele topicuri deschise in ultimii 5... 6 ani pentru identificarea unui utilaj. Foarte multi au postat pe topic doar ca sa ajute la identificare, sau pur si simplu sa isi dea cu parerea. Altii sunt deja de mult, complet dezinteresati de subiect, precum cel care a cumparat si a vandut imediat strungul. Pentru a lua aceasta decizie, eu ar trebui in mod teoretic sa am acceptul tuturor celor care au postat de la inceput. Chiar si atunci ar ramane destule suspiciuni ca s-a produs un oftopic. Eu te sfatuiesc mai bine sa initiezi propriul tau topic pe aceasta tema. Chiar si asa, un SP400, este foarte asemenator (in cele mai multe privinte) cu SN400 si cam tot ceea ce s-a discutat sau se va discuta pe topicul dedicat acestuia, ramane valabil. Ca alternativa, ai putea sa iti deschizi la sectiunea Atelierul meu mecanic, un topic in care sa discuti despre toate utilajele pe care le ai in atelier fara nici un pericol de offtopic, atata timp cat sunt utilajele componente ale atelierului tau. Cu ocazia asta mai pui si niste poze cu aspectul actual al atelierului.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări