Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Butelie argon,corgon,CO2

GEO 53 BN

Postări Recomandate

La 02.05.2020 la 11:44, misu ploiesteanu a spus:

am o butelie de 10l de aluminu, a fost de la co2 pt bere am verifict-o in 2012 , in 2017 a expirat, cred ca butelia e dinainte de 2000. o mai verifica/incarca cineva? ma intereseaza in Ploiesti sau imprejurimi . o folosesc la sudura mig in regim de hobby, am incarcat-o doar o data dupa verificare dar as mai avea nevoie pentru lucrul prin curte...

multumesc

Daca nu gasiti, este Messer Gaz la cateva sute de m de intrarea lui A2 in Bucuresti.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Seara buna!

Am luat azi o butelie de Corgon pentru MIG/MAG , am regulatorul dce presiune adecvat, dar nu stiu ce debit de iesire sa-i setez pentru sudura fier cu fir de 0.8. furtunul dupa regulator pana la aparat ce presiune trebuie sa suporte? 

LE: am luat butelia gata incarcata de la Buzau. deci vine si incarcata la 200 bari.

Link spre comentariu
Acum 2 ore, wally_gatter a spus:

Seara buna!

Am luat azi o butelie de Corgon pentru MIG/MAG , am regulatorul dce presiune adecvat, dar nu stiu ce debit de iesire sa-i setez pentru sudura fier cu fir de 0.8. furtunul dupa regulator pana la aparat ce presiune trebuie sa suporte? 

LE: am luat butelia gata incarcata de la Buzau. deci vine si incarcata la 200 bari.

Depinde unde sudezi...

In interior unde nu sunt curenti ee aer se poate suda si cu 5 l/min, functie si de setari.

Link spre comentariu

Salutare la lume. Multam pentru raspunsuri. Ieri am conectat un furtun ce-l aveam la indemana, ceva de cauciuc negru cu ceva insertie ca o plasa de fibra sau textila, ce o fi, intre cele doua pliuri care-l formeaza, acesta are caracteristicile urmatoare: presiune nominala 10 atmosfere, maximum 20atmosfere, diametru interior 9mm, cam marisor pentru racorduri. A mers si asa strans cu coliere , plus ca am adaugat un mufaj pe el ca sa nu trebuiasca sa-l desfac cu surubelnita mereu cand il mut in alt loc. preferabil este ca sa existe o statie de sudura, ca un carucior mobil pentru toate acareturile. Din ce am aflat citind un manual de sudura, acolo trebuia si un debimetru, care masoara si cati litri pe minut trec prin furtrun , asta ajuta foarte mult la stabilirea corecta a debitului pentru diferite tipuri de suduri MIG/MAG. As fi vrut sa pun aici fisierul (cu manualul de sudura) dar depaseste 1Mb de memorie, are cam 2,7Mb. Cine il doreste i-l pot trimite pe email. Totusi, am sa las linkul de unde l-am descarcat eu, poate ajuta si pe altii:

https://sim.utcluj.ro/stm/download/Sudura/Curs Sudura.pdf 

Acum imi ramane sa mai cumpar si un ''flow meter'' / debimetru. Eu fiind incepator am incercat sa sudez, si mi-a iesit destul de frumos prima sudura dupa ce am montat toate acareturile si am tatonat setarile si debitul, pana a iesit sudura curata. azi o sa tai in sectiune prin sudura realizata ca sa vad ce a iesit, cat de bine am sudat, sa nu fie spatii gen fisura intre partile unite. 

O intrebare referitoare la casca de sudura cu ''auto darkening'': cea pe care o am eu nu are decat niste sticle verzi (sunt de plastic de fapt) dar din setarea ei la minimum nu vad bine cele doua materiale inainte de a incepe sudura, dar nici in momentul sudarii..  ce nu fac eu oare corect, sau poate am nevoie de ochelari? :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări