nickrvl Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 Politica asta o au toate firmele de acest gen nu doar Linde, asa e legislatia......,pe persoana fizica fiecare cum se descurca sau cat de "intelegatori" sant cei de la acele firme..... Link spre comentariu
spik Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 La 02.05.2020 la 11:44, misu ploiesteanu a spus: am o butelie de 10l de aluminu, a fost de la co2 pt bere am verifict-o in 2012 , in 2017 a expirat, cred ca butelia e dinainte de 2000. o mai verifica/incarca cineva? ma intereseaza in Ploiesti sau imprejurimi . o folosesc la sudura mig in regim de hobby, am incarcat-o doar o data dupa verificare dar as mai avea nevoie pentru lucrul prin curte... multumesc Daca nu gasiti, este Messer Gaz la cateva sute de m de intrarea lui A2 in Bucuresti. Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Mai 26, 2020 Partajează Postat Mai 26, 2020 multumesc, am rezolvat loco la o sucursala sau colaboratori Linde au fost foarte flexibili... Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 25, 2021 Partajează Postat Octombrie 25, 2021 Seara buna! Am luat azi o butelie de Corgon pentru MIG/MAG , am regulatorul dce presiune adecvat, dar nu stiu ce debit de iesire sa-i setez pentru sudura fier cu fir de 0.8. furtunul dupa regulator pana la aparat ce presiune trebuie sa suporte? LE: am luat butelia gata incarcata de la Buzau. deci vine si incarcata la 200 bari. Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Octombrie 25, 2021 Partajează Postat Octombrie 25, 2021 butelii cu argon au cei de la Buzau? o trimit oare incarcata ? multumesc Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 25, 2021 Partajează Postat Octombrie 25, 2021 Acum 2 ore, wally_gatter a spus: Seara buna! Am luat azi o butelie de Corgon pentru MIG/MAG , am regulatorul dce presiune adecvat, dar nu stiu ce debit de iesire sa-i setez pentru sudura fier cu fir de 0.8. furtunul dupa regulator pana la aparat ce presiune trebuie sa suporte? LE: am luat butelia gata incarcata de la Buzau. deci vine si incarcata la 200 bari. Depinde unde sudezi... In interior unde nu sunt curenti ee aer se poate suda si cu 5 l/min, functie si de setari. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Ok, dar stie cineva ce presiune trebuie sa suporte furtunul dintre regulator si aparat? Ce precautii sunt necesare, etc... Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Presiunea e mica acolo. Furtunul trebuie sa suporte macar presiunea la care e reglat regulatorul. Link spre comentariu
spik Postat Octombrie 26, 2021 Partajează Postat Octombrie 26, 2021 Nu iti face probleme cu presiunea. Furtunul poate fi unul ordinar, fara insertie. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 28, 2021 Partajează Postat Octombrie 28, 2021 Salutare la lume. Multam pentru raspunsuri. Ieri am conectat un furtun ce-l aveam la indemana, ceva de cauciuc negru cu ceva insertie ca o plasa de fibra sau textila, ce o fi, intre cele doua pliuri care-l formeaza, acesta are caracteristicile urmatoare: presiune nominala 10 atmosfere, maximum 20atmosfere, diametru interior 9mm, cam marisor pentru racorduri. A mers si asa strans cu coliere , plus ca am adaugat un mufaj pe el ca sa nu trebuiasca sa-l desfac cu surubelnita mereu cand il mut in alt loc. preferabil este ca sa existe o statie de sudura, ca un carucior mobil pentru toate acareturile. Din ce am aflat citind un manual de sudura, acolo trebuia si un debimetru, care masoara si cati litri pe minut trec prin furtrun , asta ajuta foarte mult la stabilirea corecta a debitului pentru diferite tipuri de suduri MIG/MAG. As fi vrut sa pun aici fisierul (cu manualul de sudura) dar depaseste 1Mb de memorie, are cam 2,7Mb. Cine il doreste i-l pot trimite pe email. Totusi, am sa las linkul de unde l-am descarcat eu, poate ajuta si pe altii: https://sim.utcluj.ro/stm/download/Sudura/Curs Sudura.pdf Acum imi ramane sa mai cumpar si un ''flow meter'' / debimetru. Eu fiind incepator am incercat sa sudez, si mi-a iesit destul de frumos prima sudura dupa ce am montat toate acareturile si am tatonat setarile si debitul, pana a iesit sudura curata. azi o sa tai in sectiune prin sudura realizata ca sa vad ce a iesit, cat de bine am sudat, sa nu fie spatii gen fisura intre partile unite. O intrebare referitoare la casca de sudura cu ''auto darkening'': cea pe care o am eu nu are decat niste sticle verzi (sunt de plastic de fapt) dar din setarea ei la minimum nu vad bine cele doua materiale inainte de a incepe sudura, dar nici in momentul sudarii.. ce nu fac eu oare corect, sau poate am nevoie de ochelari? Link spre comentariu
mcxc Postat Octombrie 28, 2021 Partajează Postat Octombrie 28, 2021 Poate nu trebuie sa cumperi un debitmetru. Am vazut pe manometru de joasa presiune o inscriptionare in bari si una in litri pe minut. Poate asa are si al tau. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Octombrie 28, 2021 Partajează Postat Octombrie 28, 2021 al meu nu are decat in bari si atmosfere... Link spre comentariu
draku Postat Octombrie 28, 2021 Partajează Postat Octombrie 28, 2021 eu am la fiecare butelie cate unul ca cel din link si sunt foarte bune pentru uz hobby https://www.emag.ro/reductor-technic-co2-argon-cu-doua-ceasuri-zr-184/pd/DCBQ0GBBM/?cmpid=86963&gclid=Cj0KCQjwlOmLBhCHARIsAGiJg7nWe26r8Gz26chqP_ET_sxN16RNEB8jp5LXCDxUu5RQ33ZS0ScjlJ8aAgLREALw_wcB mi-ar fi placut asa ceva https://www.emag.ro/reductor-de-presiune-cu-rotametru-pentru-butelie-argon-co2-ai1053/pd/D873WWBBM/?cmpid=86963&gclid=Cj0KCQjwlOmLBhCHARIsAGiJg7l7_s7acfToQJVNHK4s3WuQ804Lwy_5opQNppHUV3RS6sdtm1qxvpUaAjuAEALw_wcB dar nu am gasit la un pret convenabil atunci cand le-am cumparat pe celelalte Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Octombrie 28, 2021 Partajează Postat Octombrie 28, 2021 da cel de al doilea este ideal pentru ca la iesie are rotametru(debitmetru) si indica volumul de gaz pe care il folosesti la sudat. e foarte bun, zic eu pentru incepatori... Link spre comentariu
draku Postat Octombrie 28, 2021 Partajează Postat Octombrie 28, 2021 si cel din primul link indica volumul de gaz pe unul din cele 2 manometre, care este gradat in l/min si cfm/min Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum