Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Butelie argon,corgon,CO2

GEO 53 BN

Postări Recomandate

Rezolvat!

IMG_20250204_141702133.thumb.jpg.4077eb8bfeba13590de106f4fb28e380.jpg

Reincarcarea la 20l este 280 lei si fie lasi butelia ta pina o incarca fie alta la schimb rapid si fara probleme.

Singura cerinta este sa dai inainte un telefon ca sa fie siguri ca au tipul tau in stoc.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Gata si cu incarcarcatura de Ar, luat 5mc de Ar cu 450lei, dat buteliile mele la schimb si in banii aia intra si verificarea lor, erau expirate de vreo citiva ani.

Link spre comentariu
Acum 34 minute, Ion_Bumbu a spus:

dat buteliile mele la schimb si in banii aia intra si verificarea lor, erau expirate de vreo citiva ani.

Ai cumva o idee cam in ce ar consta verificarea buteliilor? Eu cand este vorba de recipiente sub presiune (poate ai sa razi dar chiar si cand trec pe langa rotile camioanelor sau tirurilor) am o stare de neliniste 😇 (banuiesc ca nu facem parte din aceeasi echipa). Nu ma ascund, cand se sudeaza cu gaze ... pastrez distanta 😆. Deci o informatie autentica in ce consta verificarea buteliilor (asta daca se face, ca nu suntem noi romanii etalon de cinste si corectitudine) poate la nivel mental m-ar ajuta. 

Deci doresc doar informatii reale/corecte daca ai. 

Link spre comentariu

In Cluj-Napoca nu se face verificarea local. Se trimit buteliile habar nu am unde, posibil Bucuresti. Dureaza intre 2 si 3 saptamani pana ai butelia inapoi. Deci posibil sa se faca verificari de integritatea materialului cu ultrasunete nu doar incarcari repetate la suprapresiune cu un anume coeficient. Dar e posibil si sa nu se faca mare lucru ci doar sa fie obligatorie atestarea de "verificator".

Link spre comentariu

Verificarea nu se face la distribuitorul de gaze nici in Timisoara.

Se face la centre autorizate ISCIR, in cazul de fata la Buzau.

Eu n-am stat sa-mi verifice buteliile si sa le incarce, le-am dat la schimb, fix ca pe alea de aragaz le tratez, exact asa fac si firmele mari.

1 oră în urmă, merck a spus:

Ai cumva o idee cam in ce ar consta verificarea buteliilor?

Bineinteles:

https://iscir.ro/wp-content/uploads/2011/03/PT_C5_2003.pdf

Verificarea se face din 10 in 10 ani si durata maxima de utilizare este de 40 ani chiar daca conditia tehnica e foarte buna.

Si chiar n-am nici o problema cu ele, sint sigure si chiar se verifica.

S-a mediatizat acum citiva ani o explozie de butelie de gaze insa acolo a fost vinovat cel care a incarcat-o, a incarcat CO2 in butelie cu robinet normal apoi a lasat-o intr-o masina care a stat in soare.

Asta a fost :

https://www.g4media.ro/tanar-grav-ranit-in-bucuresti-dupa-ce-o-butelie-de-sudura-aflata-in-masina-sa-a-explodat.html

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/soferul-in-a-carui-masina-a-explodat-o-butelie-de-sudura-si-a-provocat-moartea-unei-persoane-acuzat-de-ucidere-din-culpa.html

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

In pdf apare:

Verificarea aspectului interior se va efectua cu endoscopul şi, după caz, se va completa cu o măsurare cu ultrasunete a grosimii peretelui buteliei, în conformitate cu prevederile prescripţiei tehnice referitoare la măsurarea cu US a elementelor instalaţiilor sub presiune, Colecţia ISCIR, şi cu condiţiile din anexa C, de către un laborator autorizat de ISCIR-INSPECT. 

Deci nu toate sunt verificate cu ultrasunete, asa inteleg eu. 

In plus eu stiam ca ultrasunetele sunt folosite pentru a detecta fisuri, pori, defecte interne sau la butelii si coroziuni si nu cum scrie mai sus pentru a masura grosimea peretelui buteliei. 

Dar daca zici ca nu sunt accidente => mental am sa incerc sa imi inving frica 😇

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări