Vizitator paplino Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Salutare,Am o problema cu un sistem de alarma Spectra 1728EX din apartamentul in care tocmai m-am mutat cu chirie.Descrierea problemei: tastele de pe keypad sunt (unele din ele) aprinse extrem de firav (trebuie sa te uiti cu atentie, ca sa constati ca LED-ul din spatele tastei emite un pic de lumina), iar altele sunt stinse. Ledurile din afara capacului keypad-ului sunt aprinse (la fel de firav) doar la pozitiile ARM1 si ARM2, celelalte doua, anume AC si READY fiind permanent stinse. La o privire ceva mai atenta, LED-urile "aprinse" au un flicker, ca acela al retelei de 50Hz. Cateodata, LED-urile sunt aprinse ceva mai "voios", mai luminos, alteori, aproape ca nu se poate vedea ca sunt aprinse. Configuratia LED-urilor aprinse si stinse nu se schimba niciodata. Evident ca nici o apasare de tasta nu are nici un efect, nu se produce nici un bip, nu se armeaza nimic.Proprietarul apartamentului (proprietar de companie care instaleaza sisteme antiefractie, companie care a instalat si acest sistem) a constatat problema si a declarat clar ca e vorba de acumulatorul care este, mai mult ca sigur, "dus". In aceasta seara mi-a adus un acumulator nou, pe care l-am schimbat. In timpul schimbului, cat timp vechiul acumulator era deconectat, iar cel nou nu era inca conectat, tastatura se comporta identic: aceleasi LED-uri, aprinse la fel de palid. Dupa conectarea noului acumulator, situatia nu s-a modificat in nici un fel, ba poate chiar LED-urile respective sunt si mai palide. Proprietarul apartamentului s-a declarat invins, urmand sa trimita unul dintre "baietii lui", cand se va putea, dandu-mi, insa, mana libera sa ma descurc eu intre timp, daca gasesc problema.De mentionat: acumulatorul vechi era de 12V, 2.5AH, acumulatorul nou, in schimb, e mai "grasut", de 12V si 7.2AH. Proprietarul a spus ca nu ar trebui sa fie absolut nici o problema. Conexiunile la acumulator sunt facute corect, rosu la rosu si negru la negru, iar mufa de conectare a acumulatorului la placa de baza e antiprost, deci sigur e cuplat corect.Alta mentiune: nu am nici un pic de experienta cu sistemele de alarma de nici un fel, este primul care "imi trece prin mana", iar ca electronica in general, am experienta si cunostintele unui absolvent de Automatica si Calculatoare la Politehnica.Ma poate ajuta cineva cu un sfat sau o sugestie ? Pot posta poze ale keypad-ului, poze ale casetei cu sistemul propriu-zis, va stau la dispozitie cu orice informatii de care ati putea avea nevoie.Va multumesc mult ! Link spre comentariu
Vizitator paradox_utopic Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 deci : proprietarul ,care are o firma de instalari sist de securitate nu stie sa-si repare sistemul !!! proprietarul,aduce sa-i repare sistemul pe cineva care nu a mai facut asta !!! e genial !!!! raspuns la probmema ta :TASTATURA SAU CENTRALA DEFECTA !!! cum sa faci :1. aduci o tast compatibila,o pui pe sistem si vezi daca functioneaza. rezolvare:alta tastatura ! 2. pui alta tastatura si are aceleasi simtome. rezolvare:schimbi central recomandare :un sistem nou (central+tastatura)...ma gandesc ca are el ceva pe la "magazine"...doar e patron !!!!!!! Link spre comentariu
Vizitator interitus Postat Ianuarie 3, 2014 Partajează Postat Ianuarie 3, 2014 In centrala ai doua borne pe care scrie AUX + si AUX -Masoara cu un aparat de masura si vezi daca ai 12V.Daca ai mai putin de 12V inseamna ca un senzor sau chiar tastatura consuma mai mult decat trebuie, sau centrala este defecta.Deconecteaza toate firele care intra in AUX + si masoara iar intre AUX+ si AUX-. Daca tensiunea si-a revenit la 12V inseamna ca centrala este buna. Conectezi doar firul care alimenteaza doar tastatura si vezi daca functioneaza corect.Conectezi apoi pe rand celelalte fire si urmaresti la care din firele conectate scade iar tensiunea sub 12 V.(daca ai sirena de exterior, aceasta va suna in momentul deconectarii AUX +).Nu ai aparat de masura ?/?? atunci Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum