Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce woofere sunt mai bune, ma refer la dB

Vizitator anonim292000

Postări Recomandate

Vizitator anonim292000

salutari tuturor, revin si eu cu o interbare pe care ma tot chinui sa o intelg singur cautand pe alte forumuri, dar se pare ca nu am reusit :rolleyes: De exemplu daca am un dif cu SPL de 91 dB si bag in el 40W si unul cu 93, sau ma rog 97 sau poate chiar sub 90 adica 83 etc.Care difuzor se va auzi mai tare la acelasi semnal(putere)adica cei 40W??Va rog sa nu-mi ocoliti intrebare aceast pt ca ma macina de cateva zile.Sper ca ati inteles ce am vrut sa spun :smt001

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

2

• adi_0106

1

• FIXVID

1

• Bogdi16

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

sa zicem ca ai un dif cu sensibilitate 92db\1w\1m si unul cu sensibilitate 95db\1w\1m. in primul difuzor va trebui sa bagi putere de doua ori mai mare ca sa se auda la fel de tare cu al doilea o dublarea a puterii aplicate difuzorului, inseamna o crestere a presiunii acustice cu 3db

Link spre comentariu

Sa sintetizam informatia:Ceea ce auzi tu e SPL.Cu cat e mai mare SPL cu atat se aude mai tare.SPL se da la difuri deobicei pt valoarea de 1WCa sa calculezi la alta valoare aplici formula SPL(x)=SPL(P0)+10*lg(Px/P0)Acum SPL asta nu e fix, variaza cu frecventa. Daca te uiti pe un tweeter pt sonorizari pe el o sa vezi scris 105dB. Asta inseamna ca media SPl-ului in banda in care lucreaza el e de 105dB, dar nu inseamna ca o sa scoata si bas de 105dB dintr-un watt.Si la woofere tot asa e treaba, cu exceptia ca raspunsul de pe la 200-300Hz in jos e puternic influentat de incinta folosita.S-ar putea ca un subwoofer intr-o anumita cutie si la anumite frecvente sa sune mai tare decat altul care are SPL mai mare decat primul, dar scade vertiginos de la o anumita frecventa in jos.Daca diful e un woofer si il folosesti la joase atunci raspunsul il poti afla cu un program de simulare. Simulezi diferite difuzoare in diferite cutii si il alegi pe cel care iti convine (SPL cat mai mare, frecventa cat mai joasa, pret mic, cutie mica, depinde care iti sunt criteriile)Pentru difuri de medii si inalte e ceva mai simplu, aici terbuie sa faci rost de un grafic care iti arata cum variaza SPL in functie de fr.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări