Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bariera laser diy?????

Vizitator alexdu

Postări Recomandate

Teoretic e posibil, dar practic e foarte dificila reglarea optica si asigurarea rigiditatii suportilor (stalpilor). Sistemul mai trebuie si protejat de ploaie, zapada, vegetatie. Poti incerca mai intai un traseu simplu, fara reflexii.De asemenea, distingerea fasciculului laser fata de lumina ambianta (care ziua pe soare este intensa) este foarte problematica in lipsa modulatiei fasciculului.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

4

• ratza

2

• gcom61

2

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In ceea ce priveste lumina solara,cred ca se poate rezolva relativ usor prin plasarea oglinzilor in interiorul unor cutiute vopsite negru-mat sau afumate la interior,la fel ca si receptorul.Ceea ce nu stiu este daca fasciculul este suficient de puternic

Link spre comentariu

Problema e ca detectorul, oricat de directiv, in loc de fasciculul laser, vede haina intrusului luminata de soare, posibil comparabila cu laserul. Trebuie experimentat pe un traseu liniar si vazut ce semnal se obtine de la detector intr-o astfel de situatie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări