Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bariera laser diy?????

Vizitator alexdu

Postări Recomandate

Vizitator alexdu

salut , a-si vrea daca se poate sa ma ajutati cu o schema pt aplicatia din poza:-vreau ca in momentu in care nu trece nimeni pe alee laserul sa bata pe o fotodioda (cred)-in momentul in care raza este intrerupta becul sa se aprinda si sa stea aprins un interval de timpva multumesc

post-67133-139829679623_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

4

• ratza

2

• gcom61

2

• Spitfire

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aveti laserul acela? Sau intentionati sa folositi un laser-pointer? Aceste pointere nu au durata de viata prea mare, in functionare continua nu trec de o luna de zile timp de viata...

Link spre comentariu

Adica ceva de genul asta: http://s1136.photobucket.com/user/ticu2 ... sort=3&o=0

Am uitat sa adaug alimentarea operationalului 358: masa pe pin 4 si +12V pe pin 8.

Ca sa tina mai mult, dioda laser rosie este alimentata la curent ceva mai mic decat 25mA cat sunt de obicei in laser-pointer. Trebuie verificat in practica daca intensitatea luminii este inca satisfacatoare.

Rezistenta cu steluta poate fi modificata in functie de fotorezistenta (sau fotodioda - cu catodul spre +12V) folosita.

Senzorul de lumina trebuie protejat de lumina ambianta, prin montare intr-un tub negru de cativa cm lungime (parasolar).

Link spre comentariu

Lumina emisă poate fi modulată (câteva sute de Hz) şiîn acest mod influenţa altor lumini (căzute accidental peelementul fotosensibil) devine neglijabilă. Desigur că şireceptorul trebuie prevăzut la intrare cu un filtru acordatpe acea frecvenţă.Nota bene:Am subliniat şi cu alte ocazii, operaţia de aliniere (şi maiales asigurarea menţinerii acestei alinieri pe toată durataexploatării barierei) este cu mult mai dificilă decât pare.

Link spre comentariu

E mare distanta, sunt sanse mici sa mearga fara modulatie.Chiar si alea au limitari de lumina ambianta maxim admisa.Daca tii neaparat, fa niste probe inainte sa cheltuiesti prea mult, inclusiv pe timp de zi.

Link spre comentariu

Pt a nu mai deschide alta discutie aproape identica....Am un perimetru de ~120m ,pe care as dori sa-l [imprejmuiesc ] cu un fascicul laser,care la intrerupere sa actioneze o alarma.Am 5 diode laser in carcasa de bronz(nu stiu modelul)cumparate de la magazinele online;este posibila acoperirea distantei cu o singura dioda+oglinzi(3 buc)led7011 rosu 2,7....3v/37ma

post-18727-139829679996_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări