Vizitator alexdu Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 salut , a-si vrea daca se poate sa ma ajutati cu o schema pt aplicatia din poza:-vreau ca in momentu in care nu trece nimeni pe alee laserul sa bata pe o fotodioda (cred)-in momentul in care raza este intrerupta becul sa se aprinda si sa stea aprins un interval de timpva multumesc Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 Aveti laserul acela? Sau intentionati sa folositi un laser-pointer? Aceste pointere nu au durata de viata prea mare, in functionare continua nu trec de o luna de zile timp de viata... Link spre comentariu
Vizitator alexdu Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 nu am laserul , intradevar ar fi urmat sa cumpar un laser poiner dar avand in vedere spusele dvs o sa achizitionez ce ma sfatuiti. Link spre comentariu
tiritrobo Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 viewtopic.php?f=59&t=153449 Link spre comentariu
Vizitator alexdu Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 multumesc pt raspuns dar a-si vrea sa stiu totusi daca se poate realiza "manual" aplicatia.... Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 Se poate fără probleme. Un 555 în configuraţie de monostabil e fix ce cauţi. Link spre comentariu
Vizitator alexdu Postat Septembrie 17, 2013 Partajează Postat Septembrie 17, 2013 am studiat un pic schema la un 555 monostabil si am o intrebare in locul butonului de declansare pun fotodioda si la iesire pun un releu ? Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Da, dar cred că ar trebui un comparator pentru diodă. Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Adica ceva de genul asta: http://s1136.photobucket.com/user/ticu2 ... sort=3&o=0 Am uitat sa adaug alimentarea operationalului 358: masa pe pin 4 si +12V pe pin 8. Ca sa tina mai mult, dioda laser rosie este alimentata la curent ceva mai mic decat 25mA cat sunt de obicei in laser-pointer. Trebuie verificat in practica daca intensitatea luminii este inca satisfacatoare. Rezistenta cu steluta poate fi modificata in functie de fotorezistenta (sau fotodioda - cu catodul spre +12V) folosita. Senzorul de lumina trebuie protejat de lumina ambianta, prin montare intr-un tub negru de cativa cm lungime (parasolar). Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 Lumina emisă poate fi modulată (câteva sute de Hz) şiîn acest mod influenţa altor lumini (căzute accidental peelementul fotosensibil) devine neglijabilă. Desigur că şireceptorul trebuie prevăzut la intrare cu un filtru acordatpe acea frecvenţă.Nota bene:Am subliniat şi cu alte ocazii, operaţia de aliniere (şi maiales asigurarea menţinerii acestei alinieri pe toată durataexploatării barierei) este cu mult mai dificilă decât pare. Link spre comentariu
Vizitator alexdu Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 multumesc mult pentru ajutor ..... am gasit un pointer care are ca si domeniu de utilizare bariere ar avea teoretic si o durata de viata mai mare mai ales daca este alimentat cu a precizat colegul Ticu la un curent mai mic de 25 ma? http://www.adelaida.ro/modul-laser-4.5m ... 655-3.html Link spre comentariu
iuli09 Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 care ar fi lungimea barierei laser ? pentru ca daca nu este vorba de o distanta foarte mare s-ar putea folosi in loc de laser ,diode IR care au durata de viata incomparabil superioara. Link spre comentariu
Vizitator alexdu Postat Septembrie 18, 2013 Partajează Postat Septembrie 18, 2013 in jur de 35-40m Link spre comentariu
Ticu Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 E mare distanta, sunt sanse mici sa mearga fara modulatie.Chiar si alea au limitari de lumina ambianta maxim admisa.Daca tii neaparat, fa niste probe inainte sa cheltuiesti prea mult, inclusiv pe timp de zi. Link spre comentariu
gcom61 Postat Septembrie 19, 2013 Partajează Postat Septembrie 19, 2013 Pt a nu mai deschide alta discutie aproape identica....Am un perimetru de ~120m ,pe care as dori sa-l [imprejmuiesc ] cu un fascicul laser,care la intrerupere sa actioneze o alarma.Am 5 diode laser in carcasa de bronz(nu stiu modelul)cumparate de la magazinele online;este posibila acoperirea distantei cu o singura dioda+oglinzi(3 buc)led7011 rosu 2,7....3v/37ma Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum