Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva idei " altfel " pentru scheme amplificatoare

hpavictor

Postări Recomandate

Lipsesc cu desavarsire armonicile impare. :aplauze

A , da ? Nu stiam :) ... Oricum la nivelul ala ... spectral totul este pur . Asta e principiul puntii echilibrate , adica distorsiuni aproape zero .Dar de la teorie la practica este foarte mult de munca . Oricum voi urmari discutia pe aceasta tema , si eu sunt curios cum vor finaliza " baietii " acest proiect pe principiul Quad .
Link spre comentariu

Lipsesc cu desavarsire armonicile impare. :aplauze

Ma lasa vederea sau armonicile impare nu doar ca sunt prezente, dar sunt semnificativ mai mai ca cele impare (amplitudinea A3>A2, A5>A4, samd)? Daca nu ma insel, o distibutie "ideala" a spectrului armonicilor ar presupune o scadere lineara a amplitudinii pe masura cresterii ordinul armonicii (in coordonate semilogaritmice). Deci A2>A3>A4>A5...Oricum scheme relativ simple cu potential de "sunet de lampa SE". Desi la 0.000... % distorsiuni, nu prea cred ca mai conteaza distributia distorsiunilor.
Link spre comentariu

Ma lasa vederea sau armonicile impare nu doar ca sunt prezente, dar sunt semnificativ mai mai ca cele impare (amplitudinea A3>A2, A5>A4, samd)?

Eu m-am referit la cele din poza de mai jos, unde se vede clar ca lipsesc armonicele de 30, 50, 70 si 90 Khz (deci armonici impare), numai ca m-am entuziasmat cam repede si pe moment nu am observat ca armonicele sunt de la 20 Khz in sus, din neatentie am crezut ca sunt de la 2 Khz in sus. :rade:

Posted Image

Imi cer scuze initiatorului topicului (lui Victor) pentru offtopic. :jytuiyu

Link spre comentariu

Eu m-am referit la cele din poza de mai jos, unde se vede clar ca lipsesc armonicele de 30, 50, 70 si 90 Khz (deci armonici impare), numai ca m-am entuziasmat cam repede si pe moment nu am observat ca armonicele sunt de la 20 Khz in sus, din neatentie am crezut ca sunt de la 2 Khz in sus. :rade:

Vezi ca fundamentala e de 20kHz.
Link spre comentariu

Au fost realizate amplificatoare mai evoluate (cu c.b.i. in curs de finalizare atat in Romania cat si in strainatate-just in case..) care functioneaza foarte bine-sunet "curat",transparent,etc.,folosind la baza principiul puntii Maxwell-Wien.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări