Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva idei " altfel " pentru scheme amplificatoare

hpavictor

Postări Recomandate

E finalul de la Dual CV1600 ,cu circuit care reduce distorsiunile de crossover.

Cine are ochi recunoaste ceva deosebit. Am vazut pe un forum frantuzesc un fel de concurs de recunoasterea amplifurilor, dadeau ori o parte din schema ori poze cu interiorul. Depanatorii sint avantajati. Mai adaug o schema ce mi se pare deosebita.

76 schema.zip

Link spre comentariu

Chiar daca nu pare la prima vedere , schema prezentata de tine este complet banala ... un fel de Electromures japonez de nota 10+ :) , dar fara personalitate .Desigur este un proiect de exceptie , dar nu este conform titlului acestui subiect , " altfel " .

Link spre comentariu

Multam pt schemele de circlotron. 3.jpg este schema pe care o cautam. De unde provine prima schema? (Daca-i din Radio, va rog anul si numarul.)În jumatatea a doua a anilor '80 la rusi era foarte la moda topologia diamond. La ultima schema sunt interesante multiplicatoarele de curent care au un spectru de armonici specific.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Majoritatea constructorilor acorda atentie deosebita controlului superdiodei :freaza: , probabil ca este printre putinele directii unde se mai poate face ceva diferit fata de solutiile tehnice din Epoca de Aur Hi Fi , adica anii '75/'85 .

Link spre comentariu

Un amplificator foarte bun , o dezvoltare a structurii promovate de Dl.M. Wiederhold in R.F.E.-1977;nu va place unora pentru ca e inversor,are etaje cu baza la masa,bobine in circuitul de emitor,etc.

Link spre comentariu

Nu , nu cred . Leonid Zuev a extins conceptul si la puteri mai mari ( Nataly 01 ) , folosind aceeasi schema de baza .Ramasesem dator cu un mic detaliu la superdioda pentru clasa Super A (VC5022 ) ...

Link spre comentariu

Schema originala din "Radio" e diferita,foloseste superdioda clasica ,surse de alimentare diferite pentru final si amplificatorul de tensiune,un alt integrat (ad711),etc;din pacate fisierul depaseste 500 kb si deocamdata nu il pot atasa.

Link spre comentariu

Va supun atentiei un proiect complet ( fara soft ) de amplificator . Are incluse cateva solutii mai deosebite ( DC servo , compensarea erorilor datorate caderii pe conductoarele sarcinii prin intermediul RNG etc ) destul de cunoscute pe alte meleaguri . Oare de ce pe alte forumuri se poate ... si la noi :nas: nu ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări