hpavictor Postat Martie 18, 2017 Autor Partajează Postat Martie 18, 2017 E foarte aproape , dar .. nu e Onkyo . Nu doresc sa dezvolt subiectul , e doar pentru cunoscatori . Dca doream altceva , postam intreaga schema , dar ar fi fost pacat , apareau discutii interminabile iar topicul asta nu este destinat popularizarii stiintei in mediul rural . Totusi consider ca doar " ideea " conteaza . Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 18, 2017 Partajează Postat Martie 18, 2017 Foarte frumos domnule dar mai si explica-le ca nu oricine are doua creiere sa inteleaga ce spui tu pe acolo........ Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 18, 2017 Autor Partajează Postat Martie 18, 2017 Daca doreste , va poate lamuri @franzm , . Eu l-am avertizat ca asa se va intampla in urma postului #347 ... Link spre comentariu
franzm Postat Martie 18, 2017 Partajează Postat Martie 18, 2017 (editat) Va rog sa remarcati cât de mult s-a insistati asupra VBE ;-) Poftim si o schema completa. Editat Martie 18, 2017 de franzm 1 Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 18, 2017 Autor Partajează Postat Martie 18, 2017 Titlul atasamentului spune tot ... Era de remarcat configuratia total diferita , cu avantajul major ce rezulta din acest aranjament , fapt precizat anterior de @franzm . Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 20, 2017 Autor Partajează Postat Martie 20, 2017 (editat) O varianta de montaj pentru un cuplaj termic bun , destinat tranzistorilor din etajul de intrare dublu diferential : Piesa metalica din mijocul montajului ar trebui sa fie realizata din Cu sau Al , nu din lemn , plastic sau PCB ! Editat Martie 20, 2017 de Victor Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Martie 20, 2017 Partajează Postat Martie 20, 2017 cu o bucata mica de aluminiu, pusa intre cei 4 tranzistori, si presati de aluminiu cu o bucata de varnis nu merge? ... ocupa mai putin spatiu fata de varianta cu surub, spatiu care de multe ori nu e disponibil Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 20, 2017 Partajează Postat Martie 20, 2017 Sau umplem o bucata de varnish pe jumatate cu pasta alba termoconductoare si apoi infingem inauntru tranzistorii. Dupa, stringem varnish-ul cu bricheta si avem un cuplaj termic perfect............ Sau folosim tranzistoare in capsula metalica izolata si le lipic cu cositor intre ele..... Sau folosim tranzistori dubli SMD integrati...... Sau si mai simplu nu ne mai batem capul cu asa ceva si folosim un DC-servo...... ETC. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 20, 2017 Autor Partajează Postat Martie 20, 2017 (editat) @sesebe De ce nu ma mai mira postul tau ? Pentru ca nu ai priceput cum compenseaza dinamic un DC Servo , cum compenseaza un reglaj DC static si la ce foloseste un bun cuplaj termic intre tranzistorii din intrare intr-o bucla de reactie negativa termica locala si una de reactie negativa termica globala si ce constante de timp sunt in grija superdiodei , al DC servo si cel al radiatoarelor finale . Trebuie compensata si deriva termica globala , temperatura o ia razna ( afecteaza diferit anumite blocuri functionale ) intr-o carcasa inchisa sau semi inchisa impreuna cu radiatoarele tranzistoarelor finale de aia trebuie acea suprafata de Al cuplata cu tranzistorii din intrare . Exista o varianta si mai performanta decat cea prezentata : un bloc masiv de Cu sau Al ( de preferat de Cu ) , in care sunt " infipti " tranzistorii din intrare , la fel ca la osciloscoapele Tektronix sau Agilent ... Probabil ca nu intelegi cum afecteaza ecuatia de transfer a unui cuadripol , echivalentul matematic al unui amplificator audio de putere . Este un cuadripol , deoarece are o intrare , o iesire si o ecuatie de transfer . Macar intelegi ce e aia o reactie negativa termica globala ? Nu e nevoie sa-mi raspunzi , este o intrebare retorica . Raspunsul tau anterior este edificator pentru toti . Rog un moderator sa steaga ultimele postari . Multumesc ! Editat Martie 20, 2017 de Victor Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 20, 2017 Partajează Postat Martie 20, 2017 (editat) Am zis sa iau lumina si eu de la Kenwood l-08m si peste ce dadui... Ce ziceti, e ok treaba asta ? Nu de alta ca daca merge si asa scapam de chinul cu potrivirea finalilor intre aripioarele radiatorului. Le montam la Ploiesti si canta la... Editat Martie 20, 2017 de RaimondAudio Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 20, 2017 Autor Partajează Postat Martie 20, 2017 " La primăvară " e bine , că rimează în vers alb ! Eu înțeleg unde bați , se știe el . Link spre comentariu
ex.escu Postat Martie 20, 2017 Partajează Postat Martie 20, 2017 Se zice ca cea mai buna metoda e de "a combate raul la sursa",adica de obtine cea mai mica deriva termica si cele mai mici distorsiuni prin imperecherea tranzistorilor,cuplarea lor termica precum si cuplarea lor cu mediul din amplificator. In "vremurile bune" ,se foloseau pe langa tranzistorii dual din diferential ,in cazul etajelor asimetrice si tranzistori suplimentari de compensare (Pioneer 9800),sau tranzistori gen 2sk146 in capsula de aluminiu (la Hitachi ha6 se foloseau atat in partea de putere cat si in preamplificatorul de doza.). In plus,la amplificatoarele simetrice ,daca sunt bine imperecheate tranzistoarele,se compenseaza si Ib. Stk-urile originale sunt un alt exemplu. Tranzistoarele din diferential (2sau 4),se pot fixa/cupla termic cu o banda de cupru fara probleme,exemple sunt pe net. Daca se considera off topic rog ca cele de mai sus sa fie sterse. 1 Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 20, 2017 Partajează Postat Martie 20, 2017 Am zis sa iau lumina si eu de la Kenwood l-08m si peste ce dadui... Ce ziceti, e ok treaba asta ? Nu de alta ca daca merge si asa scapam de chinul cu potrivirea finalilor intre aripioarele radiatorului. Le montam la Ploiesti si canta la... Asa urit cum pare realizat tehnic totusi merge de rupe. Oare dece? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Martie 20, 2017 Partajează Postat Martie 20, 2017 (editat) Eu n-am zis ca ei sunt prosti, la fel cum n-am zis ca eu sunt destpt. Doar intrebam daca este ok aceasta solutie. De oscilat nu se stie... poate oscileaza sus in frecventa. Dar nu este doar asta...ce se intampla cu conductoarele lungi prin care trec curenti mari si variabili in timp ? Nu l-ai pus gauritule pe AP sa-l masori ? Te laudasi ca ce bonom esti si ce om rau sunt eu ca nu doresc sa-mi masori cu AP-ul tau amplificatoarele. Eu zic ca la orice ora din zi doresti poti sa-i tragi orice masuratoare poftesti. Editat Martie 20, 2017 de RaimondAudio 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum