zal Postat Martie 27, 2016 Partajează Postat Martie 27, 2016 Diode cu germaniu la minim 100V. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 27, 2016 Autor Partajează Postat Martie 27, 2016 Mda , în patentul original Technics NS erau folosite diode cu germaniu doar în acea poziție .Variantele analizate de mine folosesc componente moderne , cu o cădere directa de tensiune la borne foarte mică . Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 4, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Pentru cunoscatori : Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 De asta ce ziceti ??? Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Mi se pare cunoscuta de undeva schema asta... Nu-i cumva vreo versiune la Moss ClassAA de la technics? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) SE-A7000, am doua buc la reparat. Editat Aprilie 4, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 (editat) Am cautat si am gasit si la se-a3000. Cum suna asa ceva? Raportul distorsiunilor nu-i chiar unul de lux, se poate si mai bine... Editat Aprilie 4, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 4, 2016 Partajează Postat Aprilie 4, 2016 Adica 0,005% la 200W e ...mult ??? Unul l-am inchis ieri si cu analizoarele de THD n-am reusit sa masor nimic, iar pe analizorul de spectru nu am vazut decat fundamentala. L-am ascultat pe mai multe boxe si e ceva de vis, nu pot sa-i gasesc ceva care sa nu-mi convina. Se incadreaza in aceeasi clasa cu Onkyo M510. Cel mai bine a sunat pe boxe de calibrul lui, B&W800. Ce pot sa spun e ca am avut noroc ca mi-au venit doua bucatzi la interval scurt si asta m-a ajutat sa decriptez reglajele din manualul service care e in japoneza si nu-l poate traduce nici un translator, cu toate OCR_urile de pe net. In Germania nu a reparat nimeni turbarile astea, le-au trimis in Japonia. Spun asta deoarece stiu cam toate service_urile bune de pe aici. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 Adica 0,005% la 200W e ...mult ??? Unul l-am inchis ieri si cu analizoarele de THD n-am reusit sa masor nimic, iar pe analizorul de spectru nu am vazut decat fundamentala. L-am ascultat pe mai multe boxe si e ceva de vis, nu pot sa-i gasesc ceva care sa nu-mi convina. Se incadreaza in aceeasi clasa cu Onkyo M510. Cel mai bine a sunat pe boxe de calibrul lui, B&W800. Ce pot sa spun e ca am avut noroc ca mi-au venit doua bucatzi la interval scurt si asta m-a ajutat sa decriptez reglajele din manualul service care e in japoneza si nu-l poate traduce nici un translator, cu toate OCR_urile de pe net. In Germania nu a reparat nimeni turbarile astea, le-au trimis in Japonia. Spun asta deoarece stiu cam toate service_urile bune de pe aici. Salut si scuze, Nu mai stiu la care versiune vazusem 0.05% distorsiuni si mi se pareau cam mari pt o schema cu pretentii de clasa A. La 0.005% ai dreptate. Scuze de off-topic. Link spre comentariu
ex.escu Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 Un amplificator profesional de calitate,Hafler 9300. Link spre comentariu
claw Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 @ex.escu dacă nu avea j-fet la intrare îl făceam cu cel mai mare drag... Caut de ceva timp o schema bună cu mos-uri. Am încercat DH200 și parca se auzea puțin înfundat... Link spre comentariu
ex.escu Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 (editat) Se poate incerca un P3000-cu bipolari,se poate completa DH200 cu o corectie "Hawksford" a la B.Cordell,se poate completa DH200 cu un etaj cascod asa cum a facut Dl.Borbely la amplificatorul de 120w din 1983 (el e "parintele" lui DH200),cu putina vointa si fantezie ,totul e posibil. P.S.:DH200 e considerat si azi un amplificator etalon. 0 Editat Aprilie 5, 2016 de ex.escu Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 5, 2016 Partajează Postat Aprilie 5, 2016 Am pus cu ceva timp în urma o schema conceptuala asemanatoare dar cu atac pe operational. Între timp, pe site-ul respectiv (linear audio) se gaseste o schema cu valori. Link spre comentariu
George Postat Aprilie 6, 2016 Partajează Postat Aprilie 6, 2016 O intrebare retorica, rog fara a fi interpretata gresit: Un amplif pe tranzistori, THD 0,00x% THD si unul pe tuburi cu 0,5% THD, la o putere sa zicem de 10W rms, calibrate identic ca sensibilitate pentru auditie, sa scoata ambele identic cei 10W, am ales 10W ca putere suficienta cit sa se auda bine pe incinte cu sa zicem 90db SPL (discut de o rezerva de putere de minim 50% pentru valoarea THD enumerata mai sus) adica fiecare amplificator are sa zicem minim 35W rms la usor prag de clipping. De ce unora le place mai mult cum suna ampliful pe tuburi, desi are distorsiuni mult mai mari decit cel pe tranzistori (presupunem un blind test 100%, deci nimic "psihologic", in ecuatie)? Poate cineva sa dea raspunsul corect? FFT-ul face diferenta. Eu accept acel 0,5% THD si la un watt pe difuzoare full range cu spl de 96 db, daca FFT-ul este ca in poza de mai jos. Ai subliniat bine cand ai spus ca unora le place. Asa e, unora le place, altora nu. P.S.: O intrebare retorica, care apa e mai placuta la gust, apa distilata considerata a fi cea mai pura sau apa minerala (ne)carbogazoasa? Link spre comentariu
lukeme Postat Aprilie 6, 2016 Partajează Postat Aprilie 6, 2016 E posibil ca armonica a doua, de 5mV sa zicem, sa fie practic inaudibila de la 1metru distanta de boxe ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum