Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva idei " altfel " pentru scheme amplificatoare

hpavictor

Postări Recomandate

Ba am înțeles foarte bine , se pare ca nu ai remarcat degenerarea oglinzilor de curent în schema lui Patefon , este o schema full simetrică cu oglinzi de curent care nu prezintă problemă menționată de tine .Soluția este foarte simplă , o rezistență chioara !

Link spre comentariu

Poate sunt eu adormit inca, dar nu rezolvi nimic , ba in plus mai si muti curentul de pe o ramura pe alta a diferentialului. Mi se pare chiar ca cea mai proasta optiune.

Editat de RaimondAudio
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

O problemă pe care am mai semnalat-o şi altă dată în acest topic: cînd postaţi scheme foarte vechi, ale căror piese nu se mai fabrică de generaţii, încercaţi o actualizare a lor. În plus, fiind vorba de trz moderni cu bandă mult mai largă, acele scheme sînt pasibile de oscilaţii şi alte fenomene. De preferat să fie socotite ca material didactic şi istoric, nu ceva viabil în prezent. Nu-mi închipui un începător care să se apuce de făcut ceva atît de vechi. Părerea mea.

Link spre comentariu

Schema de la #367 e de la un amplificator profesional,de chitara,si e un exemplu de calitate+robustete/pret de cost;acest sistem,cu transformator defazor(ar fi fost interesante comentarii vizavi de avantaje,clasa de functionare,comportare la scurtcircuit,etc...) a fost folosit de unele firme cu succes-ex. "Hill"-Marea Britanie,care a lansat amplificatoare profesionale (cu TDA2030 pilot) ,cu succes,prin anii "80.

Link spre comentariu

Păi tocmai acel trafo defazor e o piesă greu de găsit, altfel erau postate o grămadă de scheme asemănătoare. În prezent doar amplifurile cu lămpi mai beneficiază de astfel de piese scumpe (Lundahl, Hashimoto, Tango, Sowter, etc).

Link spre comentariu

Schema de la #367 e de la un amplificator profesional,de chitara,si e un exemplu de calitate+robustete/pret de cost;acest sistem,cu transformator defazor(ar fi fost interesante comentarii vizavi de avantaje,clasa de functionare,comportare la scurtcircuit,etc...) a fost folosit de unele firme cu succes-ex. "Hill"-Marea Britanie,care a lansat amplificatoare profesionale (cu TDA2030 pilot) ,cu succes,prin anii "80.

Date fiind antecedentele mele, o discutie despre asemenea amplificatoare o voi purta numai pe privat. Si as avea multe de spus. Schema lui Malcolm Hill ("Hill heath generator") difera prin modul de conectare a secundarelor. As vrea sa vad o schema "moderna" care sa se comporte la fel ("sliding bias") cu cea al lui Hill.

Nu se poate calcula trafo ala defazor?

D-l. Lazaroiu (îl gasiti pe sectiunea lamparilor) va va ajuta cu placere.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări