Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva idei " altfel " pentru scheme amplificatoare

hpavictor

Postări Recomandate

De 0,0001% in aceeasi banda audio inca n-am auzit.

O dedicatie pentru Greieras : THD la minim !Schema are ca sursa de inspiratie ceva celebru , evident nu in Romania ( :) ) dar nu este finalizata , cu siguranta va ramane in faza asta , neterminata ... aviz amatorilor de simulari . Puteti sa va desfasurati in voie !
Link spre comentariu

Nu , probabil ca pare ciudat :) dar ajuta la DC servo si scăderea distorsiunilor .Poate ca alții sunt de alta părere ...

Abia acum mi-am dat seama. De idiot ce sînt, am crezut că OP-ul ăla e elementul activ. :)
Link spre comentariu

Un amplificator ,ca o sticla de vin vechi(cca.35ani),bun si audiofil e apreciat si de DL.Zal (Yamaha B1).

Cunoscătorii sînt rari. Un amplif aproape total fet. Special am editat poza şi tot aţi recunoscut ce este. Din păcate, astăzi nu se mai poate construi, piesele de atunci sînt istorie. Din acelaşi sac:
Link spre comentariu

Va prezint o schema deosebita , o " dedicatie " pentru amatorii de senzatii tari .

Nu va fi nevoie sa dezgropati tranzistori ( facuti de firme raposate gen NEC , Fujitsu , Philips , Siemens , Motorola , RCA etc sau care inca mai exista prin stocuri vechi gen Rohm , Sanken , Toshiba , NPX etc ) sapand in piramide sau furandu-i de la muzee :) .

La acei tranzistori " exotici " nu exista modele SPICE , asa ca schema de mai sus nu are decat valoare istorica .

Cine doreste un amplificator modern pe principii asemantoare gaseste aici : download/file.php?id=53578&mode=view si aici aveti secretul succesului : http://www.stereophile.com/images/archi ... v3fig6.jpg , http://www.stereophile.com/images/archi ... v3fig7.jpg , http://www.stereophile.com/images/archi ... v3fig8.jpg , http://www.stereophile.com/images/archi ... v3fig9.jpg .

Tranzistori MOS FET ieftini si usor de procurat , bla , bla , bla , stiti voi :) .

Desigur , este o schema " nec plus ultra " pentru amatorii genului MOS FET .

In schimb , si schema prezentata mai jos merita toata atentia Dvoastra .

Daca ar fi avut FET-uri complementare pe intrare ( caracteristica patratica :) ) ar fi fost un etaj VAS exceptional .

Cunoscatorii stiu de ce .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Corectia tip Hawksford ar putea fi viitorul ?

Posted Image

Posted Image

Six Design Rules

It emerged that there were essentially five critical design rules to a greatly improved solid state, push-pull, Class AB amplifier.

They were subtle, but simple to implement.

They are:

* Prevent Interstage Crosstalk – Properly decouple the supply rail for the low current stages.

* Foster Voltage Amplifier Linearity – Operate the voltage amplifier at constant current, but avoid the bland CCS.

* Minimise amplitude/phase intermodulations – Split DC offset and AC feedback control.

* Eliminate Switching Transients – Implement accurate and progressive charge suckout on the output stage drivers.

* Specify the highest quality (silver mica) and lowest value lag compensation capacitor.

* Choose Semiconductors with care, focusing on speed and current linearity.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru iubitorii de amplificatoare cu finali MOS FET ( dar nu AVxxx :) ) prezint o schema cu care se pot obtine rezultate absolut incredibile :

Posted Image

Cu mici modificari ( neesentiale ) aceasta schema incepe sa aiba potential :

Posted Image

H2 la -100dB o fi bine :) ?

In varianta finala , va avea un circuit de corectie Hawksford , adica va fi fara reglajul " manual " al curentului de mers in gol .

Nonswitching .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări