sk24bpo Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Totusi cred ca se pierde din damping factor semnificativ. Link spre comentariu
sesebe Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Damping factorul nu-i asa de esential. Amplifurile pe tuburi au un damping afctor foarte mic si totusi sint foarte apreciate. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Cei ce vor un control cit mai bun asupra difuzorului de bass din incinta, trebuie sa incline catre un amplificator cu DF respectabil in special cine detine incinte cu bass in compresie. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 24, 2016 Autor Partajează Postat Martie 24, 2016 Etajul de control a dampingului poate fi exterior buclei de reactie negative globale , vezi smecheria SUHOV cu trei fire ... Link spre comentariu
maxente Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Azi am adaugat inca o pereche de finali la un modul mic zal100 Din cele doua doar una am scos-o din reactie si la ea am adaugat boxa. Am cuplat cu mana, in timp ce ascultam muzica, perechea de finali la care era conectata boxa la reactia negativa si nu se simte absolut nici-o diferenta de sunet Am incercat la diferite nivele de volum si nimic Eu cred ca toata treaba asta e mai mult valabila doar la mosfetii aia hexfet care mie nu imi plac cum suna, nu au viata deloc atat cat am ascultat eu la variantele nmos, sau cine stie poate berea aia de care zice ala in articol ii da mai multa viata la amplif cand ii scotea reactia Link spre comentariu
franzm Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 (editat) Topologii gen Altmann sunt cunoscute de multa vreme (un fel de error feed-back), nu-i el primul care a experimentat în aceasta directie. Chiar si reactia încrucisata al lui Pass poate fi privita ca un fel de splif. Rezultatele cred ca se pot observa numai cu boxe "dificile", dupa cum bine se zice în articol. Ca eventualele masuratori ce s-ar putea face, nu prea stim, înca, sa le interpretam. Dar, dupa cum bine scrie pe undeva, într-o carte sfânta, cercetati toate lucrurile si le retineti pe cele cu folos. PS: Berea aia mie nu mi-o place. Îmi pare ca are acelasi gust precum lipiciul cu care se lipeau etichetele pe sticlele de bere sau apa minerala din România de demult. Editat Martie 24, 2016 de franzm Link spre comentariu
zal Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 maxente, ampliful ăla e prea bun ca să aibă nevoie de proptele, încearcă pe unul primitiv. Link spre comentariu
maxente Postat Martie 24, 2016 Partajează Postat Martie 24, 2016 Pai chiar ascultam la el in seara asta si imi spuneam eu in gand cat de bine se aude chiar si asa simplu cum e Varianta asta cu cu excluderea etajului final din NFB o sa o maincerc la vreun amp cu mosfeti cand voi mai face vreodata Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 25, 2016 Autor Partajează Postat Martie 25, 2016 Nu tot ce zboara se mananca ... Uite cum arata graficele unui amplificator care chiar are toate sansele sa sune bine : Ca sa nu stric ziua unora belindu-si ochii la grafice , ii anunt respectuos ca total intamplator banda la - 1dB este cu putin peste 1MHz , iar SR si timpul de crestere este foarte SF pentru majoritatea userilor . Da , ati intuit absolut corect , este vorba de ultimul meu proiect cu bipolari ( hpavictor HiFi 200 , adica 200W / 8 ohmi ) . Nu este inca finisat , nu are protectii ... e " oarecum simplu " sa faci un astfel de proiect , dar este greu sa gestionezi performante de top . Implementarea in lumea reala va fi foarte complicata , stiu de mult acest adevar . Studiez protectiile din amplificatorul prezentat in postul #2 ... Multumesc tuturor pentru sfaturi si colaborare ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 (editat) Nu tot ce zboara se mananca !De la o simulare pina la sunet real este cale lunga,in plus ca sa-l citez pe der_doktor,masuratorile se fac cu aparate dedicate ,nu cu semnale generate de placa de sunet ,captate de placa de sunet si softuri de analiza.Cine stie cunoaste.... Editat Martie 25, 2016 de viobio Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 25, 2016 Autor Partajează Postat Martie 25, 2016 Am curatat schema de unele chestii pe care le-am considerat prea putin importante ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Frumos, diode antisaturatie, stabilizator serie pentru etajul de intrare, cu dublu rol, nonswitching bias pentru triplet in iesire. Ca sa fie treaba treaba si nonswirtchingul 100% independent "de restul", as mai fi inserat inca 2 diode din superdioda in predriveri, chiar cu riscul pierderii a 0.7V excursie la iesire. Oricum, simplu si la obiect! IMI PLACE! Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 25, 2016 Autor Partajează Postat Martie 25, 2016 Calitatea fara compromis si simplitatea au fost doua obiective de baza in realizarea acestui proiect . Varianta pe care o propui ( modificarea la etajul NS ) este in studiu de ceva vreme . Va face parte dintr-un amplificator mai deosebit ( hpavictor HiFi400 ) unde totul va fi impins la extrem , va contine inclusiv un etaj Clasa G . Link spre comentariu
zal Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 De acum două decenii cînd mai reparam trancote. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 25, 2016 Partajează Postat Martie 25, 2016 Foarte corect, nonswitching bias. Nu inteleg de ce nu ar fi folosit si acum. Avantajul lui este pina incep sa se deschida finalii peste pragul de bias, mai bine spus elimina distorsiunile de trecere prin 0 la putere mica, 1W si mai jos. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum