Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva idei " altfel " pentru scheme amplificatoare


Postări Recomandate

Cei ce vor un control cit mai bun asupra difuzorului de bass din incinta, trebuie sa incline catre un amplificator cu DF respectabil in special cine detine incinte cu bass in compresie.

Link spre comentariu

Azi am adaugat inca o pereche de finali la un modul mic zal100 

Din cele doua doar una am scos-o din reactie si la ea am adaugat boxa. Am cuplat cu mana, in timp ce ascultam muzica, perechea de finali la care era conectata boxa la reactia negativa si nu se simte absolut nici-o diferenta de sunet

Am incercat la diferite nivele de volum si nimic

Eu cred ca toata treaba asta e mai mult valabila doar la mosfetii aia hexfet care mie nu imi plac cum suna, nu au viata deloc atat cat am ascultat eu la variantele nmos, sau cine stie poate berea aia de care zice ala in articol ii da mai multa viata la amplif cand ii scotea reactia  :rade:

Posted Image

Link spre comentariu

Topologii gen Altmann sunt cunoscute de multa vreme (un fel de error feed-back), nu-i el primul care a experimentat în aceasta directie. Chiar si reactia încrucisata al lui Pass poate fi privita ca un fel de splif.

Rezultatele cred ca se pot observa numai cu boxe "dificile", dupa cum bine se zice în articol. Ca eventualele masuratori ce s-ar putea face, nu prea stim, înca, sa le interpretam.

Dar, dupa cum bine scrie pe undeva, într-o carte sfânta, cercetati toate lucrurile si le retineti pe cele cu folos.

PS: Berea aia mie nu mi-o place. Îmi pare ca are acelasi gust precum lipiciul cu care se lipeau etichetele pe sticlele de bere sau apa minerala din România de demult.

Editat de franzm
Link spre comentariu

Nu tot ce zboara se mananca ...

Uite cum arata graficele unui amplificator care chiar are toate sansele sa sune bine :

 

Posted Image
 
Posted Image
 
Posted Image
 
Posted Image
 
Posted Image
 
Posted Image
 
Posted Image
 
Posted Image
 
Posted Image
 
Posted Image
 
Posted Image
 
Posted Image
 
Posted Image
 
 
 

Ca sa nu stric ziua unora belindu-si ochii la grafice , ii anunt respectuos ca total intamplator banda la - 1dB este cu putin peste 1MHz , iar SR  si timpul de crestere este foarte SF pentru majoritatea userilor  .

Da , ati intuit absolut corect , este vorba de ultimul meu proiect cu bipolari ( hpavictor  HiFi 200 , adica 200W / 8 ohmi )  .

Nu este inca finisat , nu are protectii ... e " oarecum simplu " sa faci un astfel de proiect , dar este greu sa gestionezi performante de top .

Implementarea in lumea reala va fi foarte  complicata , stiu de mult acest adevar .

Studiez protectiile din amplificatorul prezentat in postul #2 ...

Multumesc tuturor pentru sfaturi si colaborare !

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Nu tot ce zboara se mananca !De la o simulare pina la sunet real este cale lunga,in plus ca sa-l citez pe der_doktor,masuratorile se fac cu aparate dedicate ,nu cu semnale generate de placa de sunet ,captate de placa de sunet si softuri de analiza.Cine stie cunoaste....

Editat de viobio
Link spre comentariu

Frumos, diode antisaturatie, stabilizator serie pentru etajul de intrare, cu dublu rol, nonswitching bias pentru triplet in iesire.

 

Ca sa fie treaba treaba si nonswirtchingul 100% independent "de restul", as mai fi inserat inca 2 diode din superdioda in predriveri, chiar cu riscul pierderii a 0.7V excursie la iesire.

Oricum, simplu si la obiect!

IMI PLACE!

Link spre comentariu

Calitatea fara compromis si simplitatea au fost doua obiective de baza in realizarea acestui proiect .

Varianta pe care o propui ( modificarea la etajul NS ) este in studiu de ceva vreme .

Va face parte dintr-un amplificator mai deosebit ( hpavictor HiFi400 ) unde  totul va fi impins la extrem , va contine inclusiv un etaj Clasa G .

Link spre comentariu

Foarte corect, nonswitching bias.

Nu inteleg de ce nu ar fi folosit si acum.

Avantajul lui este pina incep sa se deschida finalii peste pragul de bias, mai bine spus elimina distorsiunile de trecere prin 0 la putere mica, 1W si mai jos.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări