Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cateva idei " altfel " pentru scheme amplificatoare


Postări Recomandate

Din cite cunosc, clasaI este BCA (balanced current amplifier), a fost dezvoltata si patentata de Crown International, acum ceva timp, nu stiu daca mai este inca sub restrictii de patent, insa este vorba de un SWITCHING amplifier, la care tranzistorii comutatori comuta in acelasi timp on si off, nicidecum push pull (contratimp)...

 

 

http://www.crownaudio.com/media/pdf/amps/bcapaper.pdf

 

http://www.crownaudio.com/media/pdf/amps/136225.pdf

 

Fac pariu ca astia, habar nu au de cum functioneaza clasaI...

 

http://prescomaudio.com/?ppage=15&rchap ... prodID=566

Link spre comentariu

Ori eu sint CHIOR, ori franzm a gresit..

 

In quotele dat este litera I nu 1...

 

Clasa I este patent CROWN si este BCA amplifier (Balanced Current Amplifier), si nu este deloc un ca-cat, daca este facut corect, vezi celebrele amplificatoare seria CTS3000, CE4000, K1 si K2, care au fost facute cind inca CROWN, nu erau cumparati de mizeriile de Harman KARTON.

Link spre comentariu

Eu nu pot pune in balanta calitatea redarii unui amplificator clasa AB non-switching si calitatea redarii clasa D ( sau I sau BD sau cum doresti ) mai gandeste-te inca o data si apoi iti vei da seama de realitatea inconjuratoare .Oricum e prea mult offtopic si marketing pe seama KKT-ului ala de clasa D de la Harman Karton , fosti Crown si in prezent Phonic :) ...Ar trebui sa dispara , cu sprijinul moderatorilor .

Link spre comentariu

Eu am intervenit deoarece userul fraznm scrisese CLASA i, nimic altceva, nu ma intereseaza cine si ce mai produce la Crown sau la alte firme.

 

Incercam sa explic cum ca i class amplifier este patent Crown, si punct.

 

Iar clasa i nu are nici o legatura cu clasaD decit simplul fapt ca folosesc PWM in functionarea lor, insa modul de comutare ale clasei i sint 180 grade diferite de modul de comutare al clasei d.

 

Teoretic in functionare, clasa i nu introduce distorsiuni intre 0,001 si 99,999% din excursia tensiunii maxime de iesire, pina in prag de clipping, deoarece NU exista deadtime ca la clasaD, mosurile comutatoare fiind ambele ON sau OFF in acelasi timp 50-50%.

 

Daca nu cunosti principiul de functionare al clasei i, nu o confunda cu clasa D.

Link spre comentariu

Crown are patent pentru un circuit, nu pentru o denumire. Denumirea de amplificator clasa I se pare s-a folosit prima data în legatura cu circuitul brevetat de Pioneer (cu ca. 10 ani înaintea lui Crown). Se pare ca nici unii nici altii n-au protejat denumirea de Clasa I (cum a facut Sandman cu "Class S").Asa ca n-aveti decât sa protejati aceasta denumire si s-o folositi cum doriti.Eu am vrut doar sa va prezint o topologie ce evita atât distorsiunile de racordare cât si cele date de "gm-doubling". Daca va deranjeaza acest lucru, cereti stergerea repectivului comentariu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări