Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre SKA GB150D

Postări Recomandate

• Răspunsuri 160
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Leco, sper sa imi fac timp zilele astea sa alimentez un modul si ti-l voi trimite cu placere sa il hartanesti cum vrei in teste si eventual sa faci o comparatie cu alte amplificatoare

Ok, il astept.
Link spre comentariu

Am reusit si eu sa alimentez un etaj, dar oscileaza ca toate viseleAm incercat sa pun RC pe C-B la Q9 si Q10 download/file.php?id=48462Am probat diferite valori 1k+330p, 1k+220p, 1k+100p si apoi 1k+47p dar nu dispar oscilatiileCu intrarea la masa pe osciloscop se vede urat de tot, daca scot condul de 6p face si mai rau, I-am dublat valoarea dar nu scap de oscilatiiDaca mai aveti ceva sugestii va rog sa imi spuneti Sper sa fi inteles eu bine unde sa pun compensarea

...the gain-bandwidth is high as the main pole determining stage uses 150-300MHz transistors. There is one way you can reduce the gain at the very high frequencies is to place a series RC across each of the bootstrapped R pairs i.e. from supply rail to base of the EF drivers. Experiment with values circe 1K and 220pF.

Link spre comentariu

Ai inteles bine unde se pun acele compensari, dar oscilatiile nici macar nu se atenueaza cu acele RC puse? AICI @Greierasul a pus la indoiala stabilitatea amplifului asta in urma unor simulari, se pare ca si practica o face... Stii vorba aia, daca ceva pare prea frumos sa fie adevarat, poate ca si anume chiar asa este...

Link spre comentariu

se pare ca simpla functionare a unui mosfet este un mister pt unii.Diodele sunt puse ca sa limiteze UGS. ATAT fac, nimic mai mult, nimic mai putin.Valoarea o alege fiecare in functie de limita dorita. Cat timp nu se atinge limita dioda nu exista.Urmarirea formei de unda Vgs ar face lumina.Se pot implementa simplu protectii fie la supracurent fie la tensiunea maxima admisa.Dar pentru asta e recomandat sa se includa si Rs sub dioda zener, pentru o caracteristica mai previzibila.

Link spre comentariu

Cred ca totusi se poate limita si ID prin limitarea UGS, ca pana la urma in zona asta de functionare a mosfetului, ID chiar depinde de Ugs, spre exemplu din pdf-ul IRFP240 deduc ca la o tensiune poarta-sursa de 5V ID este de cca 2,5A ( in cazul temperaturii capsulei de 25*C ), deci se poate spune totusi ca exista o oarecare protectie la scurt facilitata de aceasta limitare. Acuma ca nu-i una tocmai precisa este alta treaba, insa ideea este cred eu valabila... sau cel putin eu asa vad lucrurile.PS: Si mie mi se par totusi putin cam mici acele zennere.

Link spre comentariu

Am pus condensatorii direct pe B-C, am incercat diferite valori 47p, 100p, 220p si la fel oscila In momentul in care am pus cate unul de 470p s-a oprit din oscilatii dar nu pot regla curentul decat la cel mult 30mA

470pF e cam mult, începe să se simtă la ureche cum atenuează înaltele. Încearcă să pui trz piloţi cu beta mai mic, 100-150.
Link spre comentariu

Evident ca schema oscileaza. V-am spus de la inceput ca schema nu indeplineste toate criteriile de stabilitate. Daca am timp astazi dupa ce vin cu masina din service o sa va creez o compensare care sa va stabilizeze amplificatorul . O sa incerc prima data sa fie vorba de una cat mai putin agresiva care sa conserve pe cat posibil specificatiile de performanta ale amplificatorului.Parerea mea sincera e ca autorul n-a dorit decat sa-si faca mega reclama cu un amplificator public care sa nu functioneze, dupa care el sa livreze adevarata varianta pe bani. De ce spun asta ? Pentru ca am observat ca stie meserie dar schema este la bataie de joc. Deasemenea rezultatele schemei publicate de el sunt prea modeste pentru ce poate teoretic schema in forma asta care oscileaza. De aici se poate trage concluzia ca el are o varianta personala compensata din greu dar cu performante mai slabe. Mie unul imi pare rau ca va incurcati cu tot felul de ciudatenii cand schemele de la SARA-1 si SARA-2 va pun la dispozitie niste performante excelente si solide cu care stati langa orice amplificator audiofil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări