Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre SKA GB150D

Postări Recomandate

• Răspunsuri 160
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Leco,Iar ai luat heringul rosu in mana. Ce sens are discutia despre pro la acest amplificator?Cum definesti CALITALITATEA unui amplificator?Cum demonstrezi ca TOATE amplificatoarele de CALITATE au zennerele de valoarea indicata de tine?Un amplif pro de calitate ar trebui sa fie fiabil inainte de toate. Calitatea unuia de camera ar trebui sa die data de cu totul alti parametrii. Daca se strica nu-i asa mare bai; fiabilitatea precara poate potenta placerea constructiei diy cu cea data de depanarea diy. Iar pana la proba contrara asta e un amplificator fara probleme, exceptand poate un reglaj mai delicat.Pana la urma, eu inteleg ca tu vrei sa compari acest amplif cu cele facute de tine. Stai linistit, va sta mai bine in unele privinte si mai rau in altele. In definitiv, ciine va construi acest amplif nu e interesat sa-ti cumpere modulele, iar cine-ti cumpara modulele nu va face in regim diy un amplif.LE: Leco, de ce nu dai o schema cu o mie de tranzistori care sa aiba o suta de protectii si sa iasa un amplif cat un dulap.?

Link spre comentariu

Aici nu e vorba de modulele mele, este vorba de o schema simpla mediocra.

Daca nu te uiti la printscreenurile puse de mine sau ai ceva in ochi si nu vezi, intentionat, nu e vina mea ca am aratat pe pagina anterioara si, impreuna cu schema de sus, 4 amplificatoare, care au zennere de 12V.

Era vorba de PRO pentru ca un PRO este facut PRO.

Nu trebuie sa iei intreaga schema ca sa faci si tu PRO, insa poti imbunatai ca sa iasa PRO...

Explica-le tu de ce acele zennere au doar 12V si nu 5,6, ai 3+1 scheme in pagina anterioara si actuala.

Succes!

LE, poftim colega, doar partea de comanda!

Posted Image

Link spre comentariu

Stai sa inteleg: dintre toate schemele posibile, doar cele 4 prezentate sunt de calitate?LE: ce fel de schema de calitate e asta fara zennere de 12V? :-)LLE: ce parere ai despre stochino fast ampl? Fara zennere de 12V in grila, dar cu un SL foarte mare. Ceva calitate are asta pe la vreo 150 V/us?

Link spre comentariu

Nu colega, sint doar 4 amplificatoare PROFESIONALE, lucrate ca la carte care au zennere de 12V.Sau vrei sa-ti insiruiesc toate schemele cu complementari si cvasicomplementari pe care le am sca sa vezi ca au zennere de 12V?Daca nici cu printscreen din PDF oficial nu vezi si NU crezi, n-am ce-ti face!Schema de mai sus este de la un Krell, care e cu bipolari, nu are nevoie de zennere.

Link spre comentariu

Deci...simularea acestui amplificator cu semnal treapta pentru 10khz cat de cat aproape de maximum ne releva un SR in jurul a 28V/us. In atasament aveti poza simularii. O valoare foarte buna tinand cont de puterea scoasa dar evident ca nu vorbim de sute de V/us. Mie personal nu-mi place forma de unda , dar ma rog merge si asa.

later edit: totusi cred ca trebuia sa-i fi scos filtrul de pe intrare. revin cu noua simulare.

later later edit: si fara filtru SR-ul se pastreaza , deci cam aceasat ar fi valoarea amplificatorului. Ar mai fi de scos capacitatea de pe rezistenta din reactia negativa dar fara ea amplificatorul oscileaza. Forma se modifica putin, nesemnificativ deci poza reflecta in proportie foarte mare ideea.

Link spre comentariu

Leco, eu schema simpla si usor de facut nu mai vreau

Am facut nmos200 si 350 (care e aceeasi dar cu mai multi finali) sincer nu m-a incantat ata de tare, are un sunet mult prea sec fara detalii la inalte, basul lesinat si cu multe medii in fata

Tind sa cred ca si AVxx este la fel, am impresia ca si ce ai prezentat tu nu e prea departe mai ales ca sunt din clasa pro , in schimb nu am vazut atat de multe laude la un amplif folosind acesti verticali

O fi efectul de turma sa nu eu nu stiu dar vreau sa il aud si pe acesta

Eu nu imi fac griji, pana acum doar un singur user a facut montajul si a avut ceva probleme, franzm zice ca l-a facut si I-a mers din prima fara probleme

Ma ofer sa dau un etaj pentru teste oricarui user care are experienta, timp si vrea sa incerce sa vada ce poate face acest amplificator, eu nu ma pricep si nici scule nu am

Link spre comentariu

Dupa cum am mai spus (cred), l-am facut doar pentru a-l testa, finalii ce i-am folosit fiind destinati altor proiecte mai de soi. L-am adus în discutie pe elforum tocmai datorita simplitatii si a sunetului ce se deosebeste mult de AVxxx, cvasi NMOS samd. Am pus la începutul topicului si un link spre datele tehnice publicate de autor. Tot acolo se pot vedea rezultatele simularii facute de Greierasul si discrepantele dintre acestea si datele publicate. Asa ca nu trebuie sa zbierati dupa simulari, masuratori, cinematografie si alte dovezi.Amplificatorul asta s-a dorit a avea un anumit spectru de distorsiuni (acel raspuns armonic pe care-l tot predica Victor în desert) si sa fie un exercitiu DIY. Atât si nimic mai mult. Cui nu-i place, n-are decât sa-l ignore.Pentru cei care se tem de un eventual succes comercial al acestui amplificator: declar ca nu-l cunosc pe autorul schemei si nu am nimic în comun cu el.

Link spre comentariu

Ma ofer eu sa testez unul gata facut.Stiti cum sa dati de mine.Nici mie nu imi place cum arata dreptunghiul la simulare.Exact ce spuneam, delay time mare la mosfet.Maxente, schema pusa de mine este din un Ecler gama pro, are slew rate bun si suna corect si frumos, crede-ma.

Link spre comentariu

"Armonica a doua" (ghilimelele îsi au rostul lor) provine din distorsionarea fundamentalei (n-are cum sa apara asa din senin pentru a fi "trasa mai în fata"). Circuitul Boucherot este o alta denumire data retelei Zobel: http://en.wikipedia.org/wiki/Boucherot_cell http://en.wikipedia.org/wiki/Zobel_network

De fapt poate fi " trasa " mai in fata , asemanator cu metoda de la etajele multiplicatoare de frecventa ( celula tip Gilbert ) , Yamaha folosea " smecheria " asta la amplificatoarele din vechea serie AX , cu rezultate uimitoare in raport cu simplitatea schemei .

Am evidentiat componenta " minune " adica a lui ... Gilbert ( :) ) care stabileste raportul intre armonicele pare si impare in atasamentul de mai jos ( in reteaua de reactie negativa globala mai are inca o " minune " , dar va las placerea sa descoperiti ce rol are ) :

Chiar daca unii sustin ca pentru semnale sub -40 dB ( sau mult sub aceasta valoare ) fata de fundamentala nu prea mai conteaza raspunsul armonic , se pare ca intervine " muschiul cenusiu " ( daca este educat in acest sens , de aia audiofilii pot auzi altceva decat Gogu de la Scularie , bosorog si senil :) care nu putea percepe decat maxim 16 KHz in tinerete ) prin fenomenele puse in evidenta de psihoacustica si compenseaza eroarea majoritatii incintelor acustice ( cu exceptia celor care au difuzoarele montate in push pull ) care de obicei distrug armonicele pare ...

Pacat de faptul ca pe la noi nimeni nu discuta despre vechile metode prin care unele scheme simple multumeau ( si multumesc cu brio si azi ) pe majoritatea ascultatorilor cu urechi cultivate in sali de spectacole ...

In prezent toti incepatorii ( unii cu aere de proiectanti feroce ) doresc : precizie chirurgicala in redarea muzicii , cat mai mult punch sau kick , " forta si claritate " , inalte de clopotel , joase foarte pufoase dar controlate ( ? ) ; toate bune , dar muzicalitate ... nici unul :rade: .

Altii redescopera file de istorie ( AKSA , Destroyer DX etc ) si le prezinta ca fiind contributia lor personala pe altarul audiofiliei :) .

De parca ar conta altceva in afara de orgolii pe forumul asta sau pe la altii ...

PS : si eu prefer schemele cu circuite tip totem pole pentru comanda liniara MOS FET-urilor , nu numai LECO .

Vedeti PSA600V2.2 :) .

Asta nu inseamna ca SKA GB150D nu este o schema buna , ba dimpotriva !

Scuze pentru offtopic .

Sper ca stiti de gluma .

Link spre comentariu

Probabil că unii ''audiofili'' îşi aud propriul zgomot de fond din creier şi se cred deosebiţi, o audiogramă nu costă mult şi le garantează automat un tratament adecvat.Văd că nu se poate face deosebire între amplifurile integrate de doi lei şi amplifurile finale, asta spune multe despre nivelul forumului.Eu tot aştept să văd concluziile finale şi pertinente despre acest amplif. Pare că e ca copilul cu multe moaşe. :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări