Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre SKA GB150D

Postări Recomandate

• Răspunsuri 160
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

:rade: :rade: :rade: Franzm tu ai microfoane la mine in camera ? Chiar vorbeam cu Victor acu cateva saptamani de faptul ca versiunea nepublica a SARA, cea pe care am facut masuratorile de la topicul dedicat e cu compensare inductiva. Evident ca Victor (alt cotoi batran) :da avea si el pe tava exact o schema cu compensare inductiva. Ca tot veni vorba de ea, nu cred ca Victor ar vrea sa faca publica schema in cauza (il inteleg) dar pot sa va spun ca e geniala atat cu compensarea inductiva cat si cu cea normala. Atat de aerisita, de frumoasa , de simple si de performanta eu n-am mai vazut pana acum. Ca performante e cam la nivelul SARA, dar este mult mai eleganta. Din pacate m-am impotmolit la varianta cea mai performanta, eu n-am lucrat cu mosfet-uri, cu totem-pole-uri si practic nu pot sa spun nimic exact de schema lui cea mai interesanta. :jytuiyu Imi cer scuze de offtopic colegilor cu SKA GB150D.
Link spre comentariu

De fapt acea schema avand compensare inductiva ( @hpavictor ) este cea mai performanta ... diferentele sunt minime ( aproape insesizabile , la limita erorii aparatelor de masura :) ) fata de SARA 01 , dar in favoarea schemei mele ( THD 20KHZ 0.001 fata de THD 20KHz 0.002 ) .

Oricum nimic semnificativ .

A , ba da , schema mea castiga prin simplitate , avand componente mai putine !

Link spre comentariu

Asa este , stiu, dar nu m-am impacat cu gandul :rade: Actualmente teoretic vorbind (practic ramane de vazut la urmatorul cablaj) am reusit sa cobor un pic sub 0.0005%. Evident ca daca periezi si tu schema o sa cobori poate sub valoarea mea dar deja nu cred ca ne mai lasa realitatea sa atingem asemenea valori. Din fericire nici nu e nevoie in zona audio.

Daca tot vorbim de compensare inductiva, uite rezultatele pe o sarcina de 600 ohm rezistiva a preamplificatorului de la SARA :ciuda: Ma indoiesc ca se vor reflecta in realitate dar macar teoria permite, asa, de amorul artei.

later edit: si tot de amorul artei, schema este perfect stabila, neconditionat. Noi nu ne jucam cu nervii consumatorilor de muzica buna, nu ? :da

Link spre comentariu

ai garanţia că va merge sigur, fără probleme

A fost publicata si în varianta cu IGBT. În ambele variante s-au semnalat cazuri de instabilitate (oscilatii).

@franzmMultumesc !Sper ca toata lumea a inteles ceea ce trebuie :) cu privire la calitatile schemei in discutie , si desigur , cum sta treaba cu " probitatea profesionala " a unor anumiti useri , in calitate de " consultanti " Elforum .
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Interesant ca la tine a mers fara probleme, le-ai probat pe ambele ?Te intreb, ca eu doar un singur canal am pus in functiune, adica acela la care m-am tot luptat cu oscilatiileLa al doilea canal nu am mai incercat, nici macar nu l-am alimentat, cand se va incalzi afara ma ocup si de al doilea sa le fac o cutie Ce current ai setat la bias ?Bravo ! :aplauze Sa nu uiti sa ne zici de sunet, eventual in comparatie cu alte amplificatoare

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări