gedd Postat Octombrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2013 sursa de alimentare refacuta.....la fisierul cu terminatia .pdf stergeti-i terminatia ca sa puteti vizualiza in eagle Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Iar ca idee..stiu ca o sa imi sara in cap multa lume...pot spune doar atat.... lampile pt audio raman lampi pt audio .....comparativ cu amp-ul meu cu 6C33C tin sa spun ca e diferenta de la cer la pamant Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Nu sunt prea multi care sa iti sara in cap. Toata lumea stie ca o lampa audio suna bine daca este folosita (corect) intr-un amplificator audio. Insa lampile audio au un pret foarte mare si atunci provocarea este de a obtine cu alte lampi care nu sunt construite pentru audio un sunet apropiat de lampile audio. Comparatia intre cele doua amplificatoare ar trebui sa se faca plecand de la oscilograme (bineinteles la aceeasi putere pe sarcina). Abia dupa ce oscilogramele sunt apropiate se poate trece la ascultat. Dupa ureche este greu sa compari sunetul unui amplificator cand nu ai "un sunet de referinta". Un sunet diferit nu inseamna neaparat si un sunet mai bun spunea odata un user de pe acest forum. Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Nu sunt prea multi care sa iti sara in cap. Toata lumea stie ca o lampa audio suna bine daca este folosita (corect) intr-un amplificator audio. Insa lampile audio au un pret foarte mare si atunci provocarea este de a obtine cu alte lampi care nu sunt construite pentru audio un sunet apropiat de lampile audio. Comparatia intre cele doua amplificatoare ar trebui sa se faca plecand de la oscilograme (bineinteles la aceeasi putere pe sarcina). Abia dupa ce oscilogramele sunt apropiate se poate trece la ascultat. Dupa ureche este greu sa compari sunetul unui amplificator cand nu ai "un sunet de referinta". Un sunet diferit nu inseamna neaparat si un sunet mai bun spunea odata un user de pe acest forum. exact asta ziceam.....nu se asculta cu osciloscopul...daca cineva vrea semnal dreptunghiular perfect...sa apeleze la semiconductori..dar acestia nu suna cum suna lampile....ori a avea cam acelasi raspuns pe osciloscop si pe lampa si pe tranzistor,care ar mai fi diferenta? Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 .....nu se asculta cu osciloscopul...Sper ca nu ai incercat sa asculti la osciloscop. Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 3, 2013 Partajează Postat Octombrie 3, 2013 Iar ca idee..stiu ca o sa imi sara in cap multa lume...pot spune doar atat.... lampile pt audio raman lampi pt audio .....comparativ cu amp-ul meu cu 6C33C tin sa spun ca e diferenta de la cer la pamant Felicitari pentru acest proiect!Imi pare bine ca ati ajuns la aceasta concluzie in ceea ce priveste sunetul obtinut,eram tare curios sa aflu parerea unui DIY-st care a reusit sa termine un proiect cu 300B. Pana si "banala" EL84 bate la sunet multe tuburi proiectate pentru alte aplicatii dar chinuite pentru audio.Suna bine si amplificatoarele echipate cu tuburi non-audio dar...surogate,parerea mea,insa pot fi luate ca provocari pentru un electronist,vb. lui @adrian_pic. Cine este trecut de 35...40 de ani va sti despre ce vorbesc facand comparatia urmatoare: putem lua ca referinta diferenta de pe vremea lui Ceausescu dintre cafeaua pura (adevarata) si "nemaipomenitul" nechezol ! Inca odata va felicit! Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2013 .....nu se asculta cu osciloscopul...Sper ca nu ai incercat sa asculti la osciloscop.ba o sa o fac...si incerc sa imi dau seama de melodii dupa forma semnalului..... Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 @gedd,Fa ceva cu citatele alea ca se intelege greu care e citatul si care e raspunsul.Si osciloscopul si voltmetrul sunt aparate de masura, nu se asculta muzica la ele.A spune ca ce arata osciloscopul nu conteaza e ca si cum ai spune ca nu conteaza ce arata un voltmetru. Folosesti voltmetrul ? Sau ingnori ce arata voltmetrul pentru ca "nu se asculta muzica la voltmetru".Sesizezi eroarea de logica ? Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2013 @gedd,Fa ceva cu citatele alea ca se intelege greu care e citatul si care e raspunsul.Si osciloscopul si voltmetrul sunt aparate de masura, nu se asculta muzica la ele.A spune ca ce arata osciloscopul nu conteaza e ca si cum ai spune ca nu conteaza ce arata un voltmetru. Folosesti voltmetrul ? Sau ingnori ce arata voltmetrul pentru ca "nu se asculta muzica la voltmetru".Sesizezi eroarea de logica ?da,tot amplificatorul asta e o "eroare logica" Link spre comentariu
300B SE Postat Octombrie 4, 2013 Partajează Postat Octombrie 4, 2013 Stimate dl GeddVa multumesc pentru postarea cablajelor sursei (dl Valderama). Va rog sa postati si schema.Va multumesc! Link spre comentariu
gedd Postat Octombrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2013 schema finala e o compilatie intre cele doua scheme de aici Link spre comentariu
gedd Postat Decembrie 14, 2013 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2013 ROG MODERATORII SA STEARGA ACEST TOPIC....MULTUMESC ANTICIPAT Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2013 Partajează Postat Decembrie 14, 2013 gedd, topicul tau este corect, sint o sumedenie de alte topicuri ce bat apa in piua si cu o viata lunga pe forum asa ca te rog continua... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Decembrie 30, 2013 Administratori Partajează Postat Decembrie 30, 2013 ROG MODERATORII SA STEARGA ACEST TOPIC....MULTUMESC ANTICIPATeu am citit pe aici si nu inteleg care e supararea, dupa 2 luni si 10 zile cereti stergerea subiectului... care se pare destul de in regula. Link spre comentariu
klauss00 Postat Ianuarie 8, 2017 Partajează Postat Ianuarie 8, 2017 De ce au disparut pozele? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum