Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE cu 300B

gedd

Postări Recomandate

http://www.elforum.info/download/file.php?id=48505&t=1 va fi montata in carcasa?Capacul are ceva fante dar partea de deasupra nu are fante deloc. Nu-mi dau seama de ce ai facut atatea fante in capac daca nu ai facut fante si in partea de deasupra. Un radiator are nevoie de un curent de aer care sa-l strabata pentru a "lucra" la o temperatura scazuta, altfel vei avea cu minim 10-15 grade mai mult decat daca ar fi montat corespunzator.

mai montez cateva coolere care vor sufla aerul in jos...la ampul cu 6c33C am doar 2 coolere...si temperatura se stabilizeaza la 43 de grade...deci 300B e mic copil....
Link spre comentariu

dupa parerea mea cam asa trebuie sa fie condensatorii

Nu inteleg ce reprezinta acea valoare de 0,0044 ohm la 1 Khz in rest majoritatea condensatoarelor MKP de 10 micro au aceiasi REACTANTA capacitiva de aproximativ 16 ohm la 1KHZ asa ca nimic nou sub soare, este drept ca , condensatorul prezentat arata bine dar sper ca pretul lui este decent si nu agreseaza bunul simt tehnic...
Nu e vorba de ESR, masurat la 1 Khz?

Mi se pare un parametru oarecum inutil la asemenea capacitati - nu se intampla nimic daca condensatorul ar avea un ESR de cativa ohmi...nu e insa aceeasi situatie si la capacitatile de filtraj.

Totusi, ESR mic e un argument despre calitatea realizarii acelui condensator.

As vrea sa stiu si eu pretul... :nas:

Link spre comentariu
dupa parerea mea cam asa trebuie sa fie condensatorii

Nu inteleg ce reprezinta acea valoare de 0,0044 ohm la 1 Khz in rest majoritatea condensatoarelor MKP de 10 micro au aceiasi REACTANTA capacitiva de aproximativ 16 ohm la 1KHZ asa ca nimic nou sub soare, este drept ca , condensatorul prezentat arata bine dar sper ca pretul lui este decent si nu agreseaza bunul simt tehnic...

Nu e vorba de ESR, masurat la 1 Khz?

Mi se pare un parametru oarecum inutil la asemenea capacitati - nu se intampla nimic daca condensatorul ar avea un ESR de cativa ohmi...nu e insa aceeasi situatie si la capacitatile de filtraj.

Totusi, ESR mic e un argument despre calitatea realizarii acelui condensator.

As vrea sa stiu si eu pretul... :nas:

30 euro 10 bucati

Link spre comentariu

Chinezii astia nici sa traduca nu pot vad. In germana condensator = kondensator si nu kondensotorEu sunt curios cat sunt de mari pentru a compara gabaritul cu altii de firma. Nu-i greu sa scrii MKP pe ei si sa nu fie MKP.

Link spre comentariu

Chinezii astia nici sa traduca nu pot vad. In germana condensator = kondensator si nu kondensotorEu sunt curios cat sunt de mari pentru a compara gabaritul cu altii de firma. Nu-i greu sa scrii MKP pe ei si sa nu fie MKP.

poate sa scrie pe ei si Polu' Nord....parametrii vorbesc...aa..nu suna muzica ok pt ca pe condensator nu scrie Mundorf sau mai stiu eu ce....asta e alta poveste...am masurat mai sus parametrii si cred ca sunt de prisos alte comentarii...sper sa nu apara studii referitor la razele de luna si fazele ei precum si reflectia sau refractia luminii in balonul de sticla al tuburilor
Link spre comentariu

Daca acel 0,0044 reprezinta un parametru ,te rog masoara rezistenta de contact ale cordoanelor de masura, mai degraba cred ca aparatul poate msura cumva rezistenta serie a condensatorului in c.c. adica a sudurii terminalelor impreuna cu acestea, ESR-ul este altceva

Link spre comentariu

Daca acel 0,0044 reprezinta un parametru ,te rog masoara rezistenta de contact ale cordoanelor de masura, mai degraba cred ca aparatul poate msura cumva rezistenta serie a condensatorului in c.c. adica a sudurii terminalelor impreuna cu acestea, ESR-ul este altceva

sa lamurim odata pt totdeauna misterul:1-avem Z capacitiv(reactanta capacitiva)=1/omegaxC2-R este rezistenta (materialului)condensatorului in curent alternativ(ca in continuu nu cred ca se poate) ESR daca vreti3-C capacitatea efectiva a condensatorului(10uF)si nu...puntea mea in scurt arata zero curat
Link spre comentariu

@gedd, ai un aparat foarte bun care poate arata calitatea unui condensator ,trebuie sa sti doar sa-l folosesti corectNu stiu ce inseamna acea valoare de 0,0044 din prima poza dar cele mai importante diferente intre condensatori se pot vedea citind valoarea lui D care reprezinta factorul de disipatie sau inversul factorului de calitate D=1/Q asa ca masoara comparativ doua condensatoare de fabricatie diferita si atunci vezi pe ce ai dat banii :da

Link spre comentariu

@gedd, ai un aparat foarte bun care poate arata calitatea unui condensator ,trebuie sa sti doar sa-l folosesti corectNu stiu ce inseamna acea valoare de 0,0044 din prima poza dar cele mai importante diferente intre condensatori se pot vedea citind valoarea lui D care reprezinta factorul de disipatie sau inversul factorului de calitate D=1/Q asa ca masoara comparativ doua condensatoare de fabricatie diferita si atunci vezi pe ce ai dat banii :da

pai aia am si facut,mi-am masurat toti condensatorii si m-am cam ingrozit de ce am gasit in comert....si crede-ma ca stiu sa-l folosesc corect,diferentele importante se vad la Q la factorul de calitate,ca de aia ii zice factor de calitate,MKP(S)-urile alea rosii de exemplu pe ele scrie 1u dar au...surpriza...vezi in poza...
Link spre comentariu

Da, exista in mod clar diferente la Q, foarte important acest aspect, capacitatea masurata a acelui WIMA se incadreaza in clasa de toleranta +/-10% dar acest lucru conteaza mai putin in aprecierea unui condensator, se pare ca multe amplificatoare suna cum suna datorita parametrilor Q sau D, ai facut bine ca ai prezentat aceste masuratori si probabil voi incepe documentarea pt construirea unui Q-metru... De curiozitate, aparatul afiseaza instantaneu valoarea factorului de disipatie (descarcare) D sau exista un timp depedent de capacitatea condensatorului masurat ?

Link spre comentariu

Da, exista in mod clar diferente la Q, foarte important acest aspect, capacitatea masurata a acelui WIMA se incadreaza in clasa de toleranta +/-10% dar acest lucru conteaza mai putin in aprecierea unui condensator, se pare ca multe amplificatoare suna cum suna datorita parametrilor Q sau D, ai facut bine ca ai prezentat aceste masuratori si probabil voi incepe documentarea pt construirea unui Q-metru... De curiozitate, aparatul afiseaza instantaneu valoarea factorului de disipatie (descarcare) D sau exista un timp depedent de capacitatea condensatorului masurat ?

Instant,gandeste-te ca am cumparat condensatori de 220uF si afisau 180uF.....vrem sau nu sa recunoastem,chinezoii au nimerit-o cu acesti condensatori...cei de 10uF
Link spre comentariu

.vrem sau nu sa recunoastem,chinezoii au nimerit-o cu acesti condensatori...cei de 10uF

Ei nu au nimerit nimic, la ei se fac si WIMA si Jantzen-Cross cap, AUDYN-CAP etc. Am chiar condensator MKP de 10uF MONACOR! Si cum la ei se face totul este o chestie de timp pana incep sa scoata si ei copiile lor care sunt mai ieftine dar au aproape aceleasi perfomante. Insa mai fac si magarii chinezii. De aceea doream sa stiu gabaritul condensatorilor in cauza.
Link spre comentariu

Valorile indicate sunt congruente...Valoarea capacitatii "intra" in toleranta de 10%... Factorul de disipare (1/Q) deasemenea... adica inversul factorului de calitate Q... 1/268.2... etc. Impedanta e... impedanta, Q-ul fiind un pic diferit fata de indicatia cu afisajul in R, diferenta nesemnificativa.Instrumentul masoara ESR direct? (rezistenta echivalenta serie)...Felicitari pentru instrument!Alte calcule comparative, vorba lui misa, nu am chef sa fac!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări