Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE cu 300B

gedd

Postări Recomandate

Dupa lungi studii m-am decis sa ma "apuc" de aceasta trioda,magica dupa cum spun unii...voi posta mai jos tot ce trebuie stiut pentru realizarea acestui amplificator....pozele sunt pe masura ce avanseaza "lucrarea" .Am doua perechi de 300B,una de la Shuguang iar alta de la PSvane...trafurile sunt de la domnul Lazaroiu

Link spre comentariu

Dupa lungi studii m-am decis sa ma "apuc" de aceasta trioda,magica dupa cum spun unii...voi posta mai jos tot ce trebuie stiut pentru realizarea acestui amplificator....pozele sunt pe masura ce avanseaza "lucrarea" .Am doua perechi de 300B,una de la Shuguang iar alta de la PSvane...trafurile sunt de la domnul Lazaroiu

Schema pentru etajul de atac este OK,la simulare trebuie sa mai lucrati un pic la modelul de tub pentru 6J9P,cred ca undeva la Ex sau KVB este o mica eroare la refacerea caracteristicilor dupa modelul dv. nu se suprapun caracteristicile,dar cam seamana cu simularea in LT-SPICE. Astept cu nerabdare o realizare cu 300B de pe acest forum!Felicitari pentru abordarea acestui proiect!
Link spre comentariu

Dacă folosiţi o sarcină puternic reactivă de tip BL se impune un raport mai mic de transformare(Za=3k) astfel încât elipsa de sarcină(sarcină secundar BL) să nu conducă tubul în regim de cut-off.

Link spre comentariu

dupa parerea mea cam asa trebuie sa fie condensatorii

Nu inteleg ce reprezinta acea valoare de 0,0044 ohm la 1 Khz in rest majoritatea condensatoarelor MKP de 10 micro au aceiasi REACTANTA capacitiva de aproximativ 16 ohm la 1KHZ asa ca nimic nou sub soare, este drept ca , condensatorul prezentat arata bine dar sper ca pretul lui este decent si nu agreseaza bunul simt tehnic...
Link spre comentariu

dupa parerea mea cam asa trebuie sa fie condensatorii

Nu inteleg ce reprezinta acea valoare de 0,0044 ohm la 1 Khz in rest majoritatea condensatoarelor MKP de 10 micro au aceiasi REACTANTA capacitiva de aproximativ 16 ohm la 1KHZ asa ca nimic nou sub soare, este drept ca , condensatorul prezentat arata bine dar sper ca pretul lui este decent si nu agreseaza bunul simt tehnic...
rezistenta in ohmi si factorul de calitate Q...care in coltul instrumentului de masura arata cam 3584...
Link spre comentariu

http://www.elforum.info/download/file.php?id=48505&t=1 va fi montata in carcasa?

Capacul are ceva fante dar partea de deasupra nu are fante deloc. Nu-mi dau seama de ce ai facut atatea fante in capac daca nu ai facut fante si in partea de deasupra. Un radiator are nevoie de un curent de aer care sa-l strabata pentru a "lucra" la o temperatura scazuta, altfel vei avea cu minim 10-15 grade mai mult decat daca ar fi montat corespunzator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări