Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor consrtuctie incinta subwoofer

Vizitator radu

Postări Recomandate

Am primit cadou de la tatal meu doua difuzoare despre care nu stiu prea multe. As vrea sa fac doua incinte si sa folosesc difuzoarele ca subwoofer dar nu stiu daca e posibil. Iata ce va pot spune despre ele:Au diametrul de 300 mm , membrana din poliuretan (cred ca asa se numeste fiindca pare a fi din plastic alb argintiu) , iar pe magnet sunt scrise dupa cum urmeaza:PW30/350 12"dual v.c woofer- max music power 350w- impedance 8 ohms- frequency response 30-3500hz- sensitivity 90db (1w/m)Nu stiu de cine sunt facute , doar ca au pe ele o sigla cu un BM scris cu rosu si taiat de o linie albastra. Am cautat pe net ceva despre ele dar n-am gasit . Ma gandesc ca n-or fi de firma insa ce ma intreb de ce la diametrul asta s-or duce pina la 3500hz. Ma rog , as vrea totusi sa fac o incinta si sa folosesc difuzorul ca subwoofer daca merge. Nu stiu cum sa fac calculul incintei . Daca ma puteti ajuta v-as fi recunoscator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

4

Vizitator bogdan3l

dap...ai dreptate ....nu sunt de firma , asa ca nu te obosi sa cauti parametrii TS .cred ca s-a mai discutat de difuzoare BM asa ca da si tu un search ...poate gasesti unele informati despre cat de mare ar trebui facuta cutia .bafta

Link spre comentariu
Vizitator radu

mai oameni buni , eu am pus difuzoarele astea la munca si mi se pare ca merg destul de bine. Nu stiu pana unde va duceti voi cu frecventele si cum va dati seama ca un difuzor nu e bun. Cand e rau , e rau si gata ca s-a dus bobina sau i-a plesnit membrana , ca atinge bobina pe miezul mecanic si cu siguranta ca n-o mai merge mult . In rest , calitati de super auditii, nu stiu daca se pot percepe usor si cu urechile noastre. Nu zic ca nu se poate dar am testat tipi destui care nu aud peste 15 KHz . Ce mai atitea pretentii! Eu nu ma pricep la facut calcule cu boxele astea dar chiar n-or fi bune ligheanele astea ale mele de nimic ? Nu haraie nici unul si zici ca sare parchetul cind bagi ceva bass in ele si unde mai pui ca le-am pus libere , fara filtre si fiecare pe cite un scaun. Hai ajutati-ma fratilor sa fac o boxa dar nu o lada , desi dupa ce pretentii am expus , probabil asa as merita . Dati-mi o idee!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator radu

Mechanical Parameters Fs = 34 Hz Fc = 53 Hz Qms = 2.064 Qmc = 4.623 Vas = 116.9 liters Cms = 0.217 mm/N Mms = 100.9 g Rms = 10.44 kg/s P-Dia = 280 mm Sd = 615.8 sq.cmElectrical Parameters Qes = 0.319 Qec = 0.622 Re = 8 ohms BL = 23.23 TmElectromechanical Parameters Qts = 0.277 Qtc = 0.548 no = 1.387% 1-W SPL = 93.62 dB" tubul de bass" are diametrul de 65 mm (daca e necesar)

Link spre comentariu
Vizitator radu

Multumesc mult pentru ajutor . Am facut rost si eu de bassbox 6 si as vrea sa stiu daca ajung la acelasi rezultat folosind orice soft. Nu prea stiu cum sa folosesc bassbox-ul asta , adica ce obtiuni sa aleg , dar o sa incerc sa ma zbat , asa de curiozitate.Inteleg ca n-au importanta dimensiunile cutiei ci doar volumul . E important sa fie antifonata la interior ? daca da , cu ce si ce grosime sa aiba materialul.e important unde montez "tubul" ?F3 ce reprezinta ?Scuze pentru atatea intrebari dar n-am facut niciodata asa ceva.

Link spre comentariu

-teoretic ar trebui sa ajungi la acelasi rezultat (daca introduci tu manual volumul si frecventa de rezonanta)-pune pe partea din spate a incintei un strat de vatelina 3-5 cm (nu prea conteaza asa de mult grosimea)-tubul de preferinta ar trebui sa fie pe fata subwooferului-F3 reprezinta frecventa unde presiunea acustica exercitata de subwoofer scade cu 3dB Nici o problema pt. intrebari :wink: doar pt asta este forumul :d

Link spre comentariu
Vizitator radu

Am introdus aceleasi date in bassbox 6 si mi-a iesit volumul cutiei de 52 litri. Mi se pare diferenta destul de mare . Am gresit eu undeva ? Tu cu ce soft ai ajuns la 70 litri. Ai bassbox 6 sa vezi daca ajungi la acelasi rezultat ?

Link spre comentariu
Vizitator radu

Am mai "defilat " putin printre mesaje si am ajuns la concluzia ca ai bassbox pro 6 si probabil il folosesti. Te rog mai verifica o data datele ce mi le-ai furnizat si daca rezultatul e tot 70 litri ar trebui sa ma lamuresti unde gresesc eu folosind acelasi soft. Te rog mult ajuta-ma !Rugamintea e valabila si pentru altii ce ar dori sa-mi sara in ajutor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări