Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aflarea caracteristicilor miezurilor de ferita

Dayo

Postări Recomandate

Dispun de mai multe miezuri de ferita rezultate din recuperari pe care nu le pot folosi fiindca nu le stiu caracteristicile, in special frecventa de lucru. Daca stie cineva cum se pot afla aceste caracteristici ii voi fi recunoscator.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dayo

2

• bolek

1

• Dr.L

1

• george2209

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Interesanta tema!Acuma nu stiu daca toate au aceleasi dimensiuni fizice (lungime / diametru). Daca da atunci eu as face un simplu circuit LC si as calcula "L"-ul in uH.Daca au diferite marimi...nu prea am nicio idee..

Link spre comentariu

Daca sunt din surse PC, sunt cel mai probabil din materialul 3C90, care nu e un material performant, deci n-ar fi probleme de dimensionare in caz ca e un alt material.@george2209 -la sursele forward nu conteaza inductanta, insa la toate sursele conteaza la ce inductie se satureaza si corelarea inductiei cu frecventa, pt a nu avea pierderi prea mari!In speranta ca 2 materiale diferite au si permeativitatiile magnetice semnificativ diferite, atunci ajuta si masurarea inductantei.

Link spre comentariu

Sunt de marimi diferite.Ma gandeam la un artificiu, nu stiu daca va da rezultate....Un generator de semnal sinusoidal reglabil din care luam semnal si il introducem intr-un amplificatory audio cu un raspuns cat mai bun in frecventa. Construim pe miezul de ferita o bobina cu impedanta de 8 ohmi si o alta de cativa ohmi. Conectam bobina de 8 ohmi la amplificatory in locul difuzorului si crestem frecventa urmarind tensiunea de pe cealalta infasurare. In momentul cand miezul intra in saturatie ar trebui sa avem o cadere brusca de tensiune pe bobina monitor.E doar o idee, sa nu radeti...

Link spre comentariu

Daca ai un oscilator sinusoidal cu impedanta de iesire mica si tensiune reglabila, cauta sa vezi la ce inductie se satureaza miezul, pentru asta maresti progresiv tensiunea aplicata spirelor bobinate provizoriu pe miezul studiat si masori curentii de magnetizare la diferite tensiuni. Poti trasa curba de histerezis daca maresti tensiunea pana la saturatie, apoi cobori inapoi pana la zero. Calculezi B si H.

...Construim pe miezul de ferita o bobina cu impedanta de 8 ohmi ...

Daca stii cu cate spire obtii o impedanta de 8 ohmi inseamna ca stii deja si frecventa la care pui miezul sa lucreze, impedanta depinde de frecventa... :limb:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări